D66: De markt waar kan, de overheid waar moet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

D66: De markt waar kan, de overheid waar moet

Volgens D66-leider Alexander Pechtold is de discussie tussen de premier en de vice-premier over de vraag hoe de economische crisis is ontstaan onzinnig. Dit zei de D66’er tijdens het debat over de sociaaleconomische ordening in Nederland. Volgens premier Bakenende (CDA) heeft de mens gefaald. Vice-premier Bos (PvdA) zegt dat het probleem bij het huidige economisch systeem ligt. Pechtold: ”Deze ideologische zwart-wit bespiegelingen zijn ongenuanceerd. Wij hebben zowel een sterke markt als een krachtige overheid nodig om uit de crisis te komen.”

0

Reacties (3)

#1 Sjaak

met de kleine notitie dat D66 die “sterke” overheid in haar paarse regeringsjaren heeft omgebouwd tot een tandenloze organisatie. Nieuwsbericht is dus een lege huls!

  • Volgende discussie
#2 Kropotkin

De markt waar kan, de overheid waar moet … Zowel Mandel als Hayek zouden zo’n titel hebben kunnen verzinnen. Beetje flauw algemeen verhaal van Pechtold, waar je het best mee eens kan zijn, maar voor de rest weinig insprirerend of modern. A la D66 dus.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 koos

D66 is hoe de wind waait. Nu hebben veel mensen een afkeer van Wilders, en daar speelt Pechtold op in.

Vorige eeuw heb je dat paarse kabinet gehad. Een d66 natte droom. Er zijn mooie zaken zonder de conservatieve CDA afgehandeld, maar uiteindelijk op het eind was het failliet.

Toen kon ineens d66 over rechts regeren, met Verdonk durfden ze niet de trekker op de juiste tijd over te halen. En door de mastedonten Van Thijn en Wiegel zaten ze daar alleen voor spek en bonen.

Markt en staat. Dat lost de neo-liberale (sorry, voor het woord) EU wel op. Verplichte Europese aanbesteding, geknuffel voor de werkgever, vooral de grotere, enz.

  • Vorige discussie