Bussemaker gaat nieuwe embryobrief schrijven

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Bussemaker gaat nieuwe embryobrief schrijven

Middeleeuws gedachtegoed overwint. Alweer.

0

Reacties (7)

#1 Kropotkin

En opnieuw bukt de PvdA voor de religieuzen, kan me wel weer een cartoon van Gregorius Nekschot indenken. Op naar de 10 zetels bij de volgende M de Hond peiling?
(Ik kan ’t me niet meer voorstellen maar ooit heb ik ook PvdA gestemd)

#2 Christian

Je kunt je natuurlijk ook afvragen of het erg collegiaal is om een brief, waarvan je hoort te weten dat je coalitiegenoten het een gevoelig onderwerp vinden, zonder overleg naar het parlement te sturen.

#3 Et in Arcadia ego

Je kunt je ook afvragen wat er Middeleeuws aan is om vragen te zetten bij medisch-ethische kwesties.

“Embrije, waar bestu bleven?
Mi lanct naer die, meercellig klompjen-lief”

#4 Teun

Eens met #2, maar de reactie van de CU was ook tenenkrommend. Wat was hun verweer? “Het geld wat de staatsecretaris in het sceeningsprogramma stopt, moet in onderzoek naar borstkanker gestopt worden”. Joehoe: dit screeningsprogramma komt daar juist uit voort! Dit kabinet is op alle terreinen van het ‘voorkomen is beter dan genezen’, behalve als het ook daadwerkelijk om geneeskunde gaat. Ik vind ook dat je terughoudend moet zijn in selecteren op genen, maar als het gaat om een levensbedreigende, moeilijk te behandelen ziekte, dan zie ik wel ruimte. En daarnaast: het bezwaar wat de CU ertegen heeft heeft niks te maken met humaan-ethische, of wetenschappelijk/medische argumenten, maar met een geloofskwestie.

@1 Ik zag in deze kwestie ook een mooie cartoon, maar dan eentje waar ‘kleuter’ Rouvoet bij ‘meester’ JP zich over Jetje komt beklagen (omdat ze niet binnen de lijntjes kleurt oid). Meer iets voor Collignon.

#5 Kropotkin

@2 & @3: Natuurlijk, je kan je van alles afvragen, prima. Ik vraag me nl af of dat het CU standpunt wellicht als een vorm van (religieus) geweld gezien moet worden.

Hoe dan ook, feit blijft dat de PvdA weer bukt voor de religieuzen.

#6 Christian

@5 Dat kan. Bij de Christen Unie vinden ze het weggooien van ongebruikte embryo’s (beginnend leven immers) een vorm van moord. Als we op dat niveau gaan redeneren maken we elkaar alleen nog maar uit voor immorele rotte vis.

#7 Jay

@2 het punt is dat of je nu wel of niet screent op borstkanker, er bij IVF sowieso embryocellen worden weggegooid. Ik vind het niet zo interessant of de gevoelens een clubje gereformeerden gekwetst worden, het lijkt mij oneindig veel belangrijker dat er een medische mogelijkheid binnen bereik komt om de kans op een gevaarlijke, pijnlijke, vaak fatale ziekte te verminderen bij toekomstige individuen.

Er is geen dilemma, geen morele afweging ten opzichte van de huidige stand van zaken. Het standpunt van de CU is hypocriet en (zo komt het mij voor) meer een reli-fundamentalistische reflex dan een geïnformeerde en rationele overweging van de feiten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*