Saddam bang voor Bin Laden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Saddam bang voor Bin Laden

´You can?t really trust fanatics´

0

Reacties (5)

#1 Abhorsen

Komen de Amerikanen hier nu pas achter? Een van DE redenen waarom Bin Laden Amerika haat is omdat hij oorspronkelijk had aangeboden om Saddam te gaan bevechten toen ze Koeweit waren binnen gevallen. Alleen Saudi Arabië koos ervoor om Amerika toestemming te geven van hun grond gebied af te vechten, en negeerde Bin Laden’s aanbod.

#2 Joost

Linkje?

#3 Abhorsen

Van wat ik zei? Geen idee, was jaren geleden in een docu op TV (misschien was het tegenlicht? Ik heb geen idee meer). Het was een docu over Bin Laden ten tijden van het begin van “de strijd tegen het terrorisme” dat een overzicht gaf van de man zijn leven en zijn beweegredenen. O.a. met interviews met mensen die hem gesproken hadden over de jaren heen (van door zijn strijd tegen Amerika tot na de aanslagen).

#4 Bismarck

@2: Ik dacht dat het “common knowledge” was, maar ik merk dat dit feit behoorlijk is weggemoffeld op internet. In de Osama wikipage vind je er een korte verwijzing over. Verder wordt het overal doodgezwegen/verbasterd naar “Osama was boos over amerikaanse aanwezigheid in Saudi Arabie”.

#5 pedro

Feit is ook, dat de aanslagen, waar al Qaida aan wordt gelinkt, pas daarna (1992) zijn begonnen. Papa Bush was toen nog aan de macht in de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*