1. 1

  Iemand zomaar neerschieten is natuurlijk fout. Zelf heb ik genoeg vertrouwen in de politie dat ze dit naar eer en geweten zullen uitpluizen.

  De buurt heeft ’t kennelijk niet. En sterker, neemt liever recht in eigen hand en deelt straffen (amovatie van eigendommen) naar de omgeving uit omdat ’t dan ….. beter?? … wordt?

  Maar überhaupt heeft de politie nog nut als we het toelaten dat men achterdocht jegens hen koestert? Moet het niet onomstotelijk vastliggen dat zij goed zijn. Als je hun daden altijd in twijfel mag trekken is er teveel ruimte voor de echte misdaad. Anderzijds ze moeten niet boven de wet staan (a-la VS). Maar zo ver is t nog niet in NL, toch?

 2. 2

  De politie kan niet als “goed” worden gezien zolang er onzinboetes worden uitgedeeld, alleen maar om een quotum te halen.

  Sowieso is het altijd goed om een gezonde achterdocht te hebben tegen overheidsorganen :-)

 3. 3

  @2 achterdocht ok. Maar in de actualiteit moet mi altijd de overheid prevaleren want als iedereen voortaan een discussie aangaat met de politie en t wel-en-wee uitonderhandeld. Kost t meer tijd/geld en zal de norm gaan vervagen.

  Hetzelfde als met die zogenaamde onzin boete’s t.a.v. bijv. fietsverlichting. Ik zeg: praat eens met de automobilisten die dood door schuld aangesmeerd hebben gekregen omdat een fietser onverlicht reed en voorrang nam. Nog overtuigender is als t jou zou overkomen dan voel je hoe dat is (maar aangezien ik meen dat te kunnen inschatten zal ik je iets dergelijks nooit serieus toewensen). Al die regels zijn er met een reden. Als ze dat niet zijn moeten we ze per direct opheffen. en dan blijft t stil want NIEMAND zal die regels durven opheffen.

 4. 4

  Een boete voor verlichting is geen onzinboete. Een boete voor 5km te hard op de snelweg is dat wel, net als een boete voor te weinig profiel onder je fietsbanden.

  Of een boete als je een stukje over de stoep fietst naar het fietsenrek.

  En zo zijn er nog wel meer boetes te bedenken…

 5. 5

  Zondagavond, 10.30 uur, op een rustige gracht zijn twee mannen: de één plast tegen een boom, de ander rijdt op een crossmotor. De crosser zegt ‘hiervoor krijgt u een bekeuring’ de aangeschoten man ‘wat heb ik eigenlijk misdaan?’ De crosser: (bekeuring schrijvend met voortdurend doorplofploffende stinkende motor): ‘Wildplassen’
  Mijn vertrouwen in onze beste kameraad is weer met 75EU (boete wegens wildplassen) gestegen.