Papiervisje richt vaker schade aan in boekenkast

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

WAGENINGEN – Nederlanders doen er goed aan de boekenkast in te duiken om te controleren of hun literatuur er nog ongeschonden bijstaat. Volgens het Kenniscentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen is het papiervisje bezig met een opmars.

Lees verder op NU.nl

Reacties (3)

#1 knut

hmm, die beessies kunnen niet tegen licht. Dus waarschijnlijk gedijen ze zo goed omdat niemand meer een boek open doet. Gewoon meer boeken lezen en minder internetten oid.

  • Volgende discussie
#2 micha

Nou zie ik deze warme vochtige tijden ook van dergelijke beestjes lopen. Bij mij zijn het alleen zilvervisjes. I.t.t. papiervisjes houden deze beestjes van vochtigheid. Ze kunnen zelfs niet zonder en drogen dan uit. Je ziet ze dan ook meestal in toilet en douche.

Vermoed dat ik niet de enige ben en het verbaast me een beetje dat men het overal over papiervisjes heeft die juist van droogte houden. Die moet je met gif bestrijden terwijl zilvervisjes domweg niet tegen droogte kunnen.

Voor het verschil…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Roy

die zilvervisjes waren een paar jaar geleden bij ons een soort plaag. Nu zie ik er af en toe nog maar een wegschieten. Stomme beesten.

  • Vorige discussie