1. 1

  Natuurlijk hebben er misstanden plaatsgevonden, maar als ik lees over ‘sexual assault’ in combinatie met een Amerikaanse vrouw begin ik toch al snel mijn vraagtekens te zetten. Voor Amerikanen is het al ‘sexual assault’ als een vrouw een seconde te lang wordt aangekeken.

 2. 3

  Tsja, maar of dat ook voor _deze_ amerikaanse geldt, weet je natuurlijk niet.

  Wel prettig dat je je vooroordelen even deelt. Weten we meteen hoe we andere posts voortaan moeten duiden.

  misschien had ze ook wel een te kort rokje aan. En ze had natuurlijk nooit haar blonde haren moeten laten zien.

 3. 7

  @1; Aangezien ze nu in het ziekenhuis ligt bij te komen, en ontzet werd door een groep vrouwen en Egyptische soldaten, denk ik niet dat ze alleen werd ‘aangekeken’.

  Kennelijk liep er ook tuig op dat plein tijdens de viering van Moebarak’s aftreden.

  Wel een domper op het feestje.

 4. 8

  @herman/Carlos: 1 vind ik pas een smakeloze reactie. Gezien de omstandigheden lijkt het mij dat er wel veel meer aan de hand was. Dit soort voorvallen hebben wel eerder plaatsgevonden met journalisten.

 5. 9

  @carlos,

  je mist de ironie/sarcasme, ongetwijfeld door mijn snelle berichtje.

  het is een reactie op @1 die eigenlijk insinueert – zonder verdere kennis van zaken – dat het net zo goed bij de amerikaanse zelf kan liggen – omdat amerikanen daar nu eenmaal snel last van hebben.

  ze ligt in het ziekenhuis, maar misschien wel omdat ze te lang is aangekeken – en jij meent dat mijn reactie smakeloos is?

 6. 10

  @1,2: Er worden ieder jaar journalisten aangevallen omdat ze journalist zijn. Sexuele intimidatie, aanranding en verkrachting worden steeds meer ingezet als wapen in conflicten. En dan schrijven jullie dat dit (omdat het een amerikaanse betreft) wel aan haarzelf zal liggen.
  Jullie moeten in de hoek gaan staan met ezelsoren op. En een eventuele partner moet vervolgens maar zeggen dat jullie een beetje dom geweest zijn.

 7. 15

  @handedop als jij als niet-functionerende associate blogger van Sargasso de afgelopen jaren beter had opgelet dan had je kunnen weten hoe vaak Carlos hier aandacht heeft gevraagd voor de gevaarlijke situaties waarin journalisten en bloggers regelmatig belanden. Door zijn woorden opzettelijke verkeerd te interpreteren en mij in deze discussie te betrekken toon je niet alleen je gebrek aan betrokkenheid en kennis van zaken maar laat je ook zien dat je eigenlijk een heel laf mannetje bent.

 8. 17

  @15: haha, leuke eerste zin, een stukje feedback over mijn fuctioneren als associate blogger erin. Erg relevant voor dit artikel en dit onderwerp, me dunkt.
  Terzake dan: Ik interpreteer niet bewust verkeerd, maar lees simpelweg een reactie nummer 1 die suggereert dat het allemaal niet waar is of wel meevalt. En vervolgens stelt Carlos dat daar inderdaad ernstig rekening mee gehouden moet worden. Als dit spottend bedoeld was heb ik het inderdaad verkeerd geinterpreteerd. Dat hebben dan overigens meer reaguurders gedaan… Is het niet spottend bedoeld, dan blijf ik zeer beslist bij mijn eerdere reactie.
  En heb ik jou in de discussie betrokken? In elk geval niet bij naam en/of toenaam. En ik heb meer zijdelings verwezen, niet zozeer betrokken.
  Tenslotte: ben ik een heel laf mannetje? Wellicht, maar ik zie niet wat er laf zou zijn aan mijn reactie. Gebrek aan betrokkenheid (met een aangevallen journaliste) haal ik er ook niet uit. En gebrek aan deskundigheid evenmin.

 9. 19

  Aangezien er waarschijnlijk weinig valt aan te klagen, zullen de details over de aanranding ook wel binnenskamers blijven. Daar hebben de meeste slachtoffers tenminste wel de neiging toe. Misschien ook maar het beste.

 10. 20

  @18: ik zou ‘r doen.

  Maar serieus, dit is treurig, maar niet te voorkomen. Als er een feestje is omdat Ajax een prijs gewonnen heeft wordt Amsterdam ook afgebroken, dus die Egyptenaren hebben zich nog ingehouden.