7/7; de Bizarre B-film

peter power Het leven is vol verrassingen. Verrast was bijvoorbeeld Peter Power, MD van Visor Consultants, een "crisis management advies buro". Op 7 juli hield zijn bedrijf in samenwerking met de Britse autoriteiten een oefening (met audio) waaraan werd deelgenomen door 1000 personen. Men oefende bomaanslagen op de Britse metro op exact dezelfde locaties als waar op het exact hetzelfde moment de daadwerkelijke bommen ontploften. Verrassend nietwaar ?

Niet echt verrassend als je je bedenkt dat op 6 december 2004 j.l. bij wijze van oefening de "French Bomb Squad" (what’s in a name) nog een wereldwijd terreuralarm veroorzaakte door een bom met plastic explosieven met onbekende bestemming per vliegtuig te versturen. Tricky business dus die bomoefeningetjes. Terreuroefeningetjes zijn overigens aan de orde van de dag, bijvoorbeeld in de USA, waar de FBI met behulp van acteurs die de rol van radicale islamiet spelen oefenen in het bezorgen van bommen, het stelen van blauwdrukken van kerncentrales et cetera. Zo oefende de CIA op de ochtend van 9/11 gekaapte vliegtuigen die zich in het WTC en het Pentagon moesten boren. "A bizarre coincidence" zei de CIA later.

Laten we het erop houden dat het inderdaad "a bizarre coincidence" was dat zowel 9/11 als 7/7 vergezeld gingen van oefeningen die op exact hetzelfde moment plaatsvonden en die, op even bizarre wijze, exact het hetzelfde oefenden als de daadwerkelijke terreurdaden. Ik wil er niet van beschuldigd worden met samenzweringstheorieën te komen en sluit me dan ook aan bij de lezing van de autoriteiten. Bizarre toevalligheden. 

Wat ook bizar was was de wonderlijke transformatie van Mohammed Sadique Khan. Niemand had achter deze man, vader van een dochtertje van 8 maanden, die in zijn vorige carrière (tot 6 juli) nog les gaf aan gehandicapte kinderen, een zelfmoordenaar gezocht. Dit weerhield hem er echter niet van om zich samen met de 3 anderen op te blazen in de Londense metro. Er schijnt een filmpje van te zijn; ze hadden ieder een rugzak met ieder 4,5 kilo explosieven. Ze liepen te babbelen en te lachen alsof ze op een leuk uitstapje gingen. Geen van de 4 daders stond bekend als radicaal islamitisch, ook niet de vandaag bekend geworden Brit van Jamaicaanse afkomst; Lindsey Germaine of Germail; laat ook jonge dochter achter trouwens, plus een vriendin.

De bommen gingen vrijwel tegelijkertijd af; "Synchronized timing devices" aldus de Britse politie. Door "a bizarre coincidence" kwamen de 4 "zelfmoordenaars" hierbij om het leven. Ze waren dus eigenlijk eerder slachtoffers van "a bizarre coincidence" dan zelfmoordenaars. Want je moet wel erg graag dood willen als je je laat opblazen door je eigen bom terwijl die voorzien is van een synchronized timing device. Hier zit dus nog een zwak puntje in het officiële verhaal.

Nadat de Londense bus geëxplodeerd was er één lichtpuntje; in een Londense bus zitten namelijk 4 camera’s. Bij de ingang, bij de uitgang, en één op iedere verdieping, enfin u zit zelf natuurlijk ook wel eens in een bus, you know the drill. Alleen stonden op 7/7 de camera’s uit. Scotland Yard zegt niet te weten hoe het komt en noemt het "a big disappointment" maar "no images". Raar. Jammer. Goh. Jeetje. Wat een bizarre toevalligheid. En dat terwijl er over die bus van die intrigerende verhalen de ronde doen, bijvoorbeeld over een bruine die paniekerig aan zijn rugzak ging zitten frutselen vlak voor de explosie. Hij had een mooie rol kunnen spelen in onze B-film als de camera’s het hadden gedaan.

Van de 52 slachtoffers zijn er nu 11 geïdentificeerd. Respect voor de autoriteiten dat ze er in geslaagd zijn om de daders als eerste te identificeren. Zij zaten immers aan hun bomrugzakjes vast en je mag toch aannemen dat van alle doden de daders het ergste beschadigd zijn. Maar dat geeft niet want hun paspoorten, rijbewijzen en creditcards hebben de explosies overleefd. Voordat de bommenplaatsers op reis gingen hebben ze “deze eerst onderling uitgewisseld” (één na laatste alinea), aangezien van de verschillende daders de spullen op verschillende bomlocaties zijn gevonden. Bizar toeval of geniale zet.  

screenshotje Wat ook een bizar toeval of geniale zet is en wat we nooit zullen weten is wat er achter de dat vreemde verhaal zit dat Israël en Benjamin Netanyahu gewaarschuwd waren voorafgaand aan de aanslagen. Volgens David Finkelstein (what’s in a name) ben je een internet nutter als je dat "gelooft". Feit is echter dat op de ochtend van de aanslagen ik het hoorde op de BBC en op CNN, nog voor dat bekend was dat er überhaupt sprake was van een aanslag, men sprak nog over een "power surge". Verantwoordelijk voor het verhaal is overigens IsraelNN.com . Wij samenzweringstheoretici verzinnen dit niet zelf.

Nu de "Oorlog Tegen Het Internationale Terrorisme" lekker op stoom is wordt het tijd om je eens af te vragen wat dat nou is; "internationaal terrorisme". Hoewel het "officiële verhaal van 7/7" zoals het er nu naar uitziet waarschijnlijk nooit een consistent verhaal zal worden waar je chocola van kan maken, werkt "internationaal terrorisme" ongeveer als volgt; er zijn onder de moslims, die voor het overgrote deel volkomen onschuldig zijn, gevaarlijke figuren. Deze kan je niet herkennen aan huidskleur of afkomst. Dit probleem hebben wij in Nederland ook. Onze terroristen zijn in Nederland geboren, en zijn soms wit, zoals de recente pijpbom puber, of zoals de handgranatengooiers van vorig jaar; deze waren half Amerikaans. Een beetje moslimterrorist is natuurlijk volkomen onherkenbaar als terrorist, houdt zich bij voorkeur zijn leven lang bezig met liefdadigheid, padvinderij, sport en het verzorgen van zijn kinderen. Tot er een "brein" komt uit Syrië, Iran of Pakistan. Het brein zegt dan "Gij zult nu den metro opblazen", waarna het brein onmiddellijk weer vertrekt naar een grot in Afghanistan o.i.d.en de modelburger verandert plotseling in een wandelende bom om een terroristische aanslag te plegen die meestal overigens simultaan ook wordt geoefend door de autoriteiten op dezelfde locatie en tijd, maar dat is meer een bizar toeval.

 1. 4

  De multiculturele samenleving heeft ook zo’n nadelen. Groepsvorming blijft altijd een probleem doordat er minderheden ontstaan op religieuze, economische of racistische basis.

 2. 5

  hé, deggie, zeg het dan: het is een complot van de ewige jüde op weg naar werelddominantie! Ook een zeer populaire theorie in pakistan en afghanistan. Je zou er met open armen worden verwelkomd! Succes!

 3. 7

  De CIA link (deze dus) is ook al fake. Dat artikel ziet er uit als een yahoo artikel, maar als je het oorspronkelijke artikel probeert te vinden door op Google een zinsnede te zoeken krijg je geen hits van yahoo zelf.

  Dat is twee maal doorgeprikte leugen.

 4. 9

  @Pelayo, van de verklaring van Peter Power bestaan meerdere mp3’s aangezien hij meerdere verklaringen heeft afgelegd. Er is ook een video waar je het hem ziet zeggen en ik heb het ook en op de bewuste ochtend op CNN en BBC gehoord. En het yahoo artikel is een mirror van yahoo maar het was oorspronkelijk een AP artikel.

 5. 14

  Wat een verschrikkelijke onzin weer. Is dit nu echt waar de lezers van Sargasso op zitten te wachten? Kan DP z’n theorietjes niet ergens anders ventileren? Ik dacht dat we hier van de reality-based community waren.

 6. 16

  Ik heb allang opgegeven mensen op hun woord te vertrouwen, want er zit toch altijd eigenbelang bij. Dus de enige die ik momenteel vertrouw is mezelf.

 7. 17

  De simultaansessie van 4 rugzakbommen lijkt me ook iets te toevallig ‘teruggezet’, zoals ook de kordate opsporing van het dadercollectief me iets te vlot toeschijnt. De tijdbommen zijn tegen de afspreken in expres 10 minuten te vroeg geprogrammeerd, al kan ik dat moeilijk bewijzen. Het heeft vooral de dragers op een verkeerd been gezet opdat zij en tientallen anderen zeker zouden sneuvelen in plaats van zich op tijd uit de voeten te maken en te kunnen vluchten om de beloning te gaan innen, zoals tevoren afgesproken. Tevens wordt spontane en voortijdige ontdekking van ‘ vreemde of verdachte’ en achtergelaten voorwerpen door een alert publiek voorkomen.
  Een luizenstreek, zij en hun familie zijn verraden, opgeofferd om politieke en ideologishe doelen.
  Al met al is een voorgekookt, glad, geheimzinnig scenario met een horizon van oneindigheid, een manco wat de amerikaanse bewijsvoering t.o.v. de internationale moslimterreur zo wie zo aanhangt. Ze hebben teveel eigen belang bij handhaving van de dreiging en hun militiaire en politieke macht stelt hen in staat tot grootschalige manipulatie. Terreur is tevens een zakelijk middel voor onderdrukking en militariseringstendensen waar de wapenlobby en beveiligingsindustrie zich meer en meer afhankelijk van maakt .
  Hoe past het bevel tot huisarrest van de militairen op de usa luchtmachtbases hierin ? Was het ‘meesterbrein’ achter de aanval op alle vrije open en democratische burgers nog niet veilig thuis ?
  Je zou er paranoide en angstig van worden jegens onze brave atlantische autoriteiten en buren.

 8. 18

  Wie na de ‘toevalligheden’ van 911 en oefeningen en nu 7-7 en oefeningen nog niet doorheeft dat er meer is dan men ons via de massaal gemanipuleerde media wenst te doen geloven is nagenoeg hersendood en blijft quasi adrem lollige opmerkingen maken over conspiracy-complotten.

  Een keer een precieze oefening tijdens een ‘aanval’ is onwaarschijnlijk, twee keer is absoluut onmogelijk.

 9. 20

  Feiten zijn niet wat ze lijken. Adolf H., kunstschilder, korporaal in WO I, vegetarier, dierenliefhebber.

  Van de moordenaars van Fortuyn en Van Gogh wordt meteen alle mogelijke moeite gedaan om te bewijzen dat ze dit niet alleen hebben gedaan.

  Het hangt er dus maar vanaf welk verhaal je wil vertellen.
  [B]ijdragende ware feiten dragen bij. [O]nware bijdragende feiten doen dat niet. Alle [N]iet-bijdragende ware feiten worden verzwegen. Ieder verhaal heeft een BON-getal.

  Maar, DP, het was een lekker sappig stuk :-)

 10. 22

  PROBABILITY OF DRILL AND TERROR ATTACK COINCIDING BY CHANCE (10yr mean):
  One chance in 3,715,592,613,265,750,000,000,000,000,000,000,000,000

  Estimate of Grains of sand in the whole world:
  7,500,000,000,000,000,000

  (http://www.miamisci.org/tripod/whysand.html)

  In context: If I go to a beach, or a desert, or under the sea and pick a single grain of sand. What chance is there of you going to the same part of the world by chance and picking up the same grain? You are trillions of times more likely to do this that the London drill coinciding with this attack at that hour

  http://www.infowars.com/articles/London_attack/probability_drill_attack_coinciding.htm