7/7; B-movie Bizarre Part II

Dit is een vervolg op mijn eerdere stukje “7/7; de Bizarre B-fim“;

Hier nog een aardige foto van de ontplofte bus in Londen. Op de voorgrond ziet u een bestelwagentje van Kingstar, een bedrijf dat zich bezighoudt met “advise on and undertake any aspect of controlled demolition and/or dismantling”. Aan de foto te zien was op het tijdstip van het maken van de foto het sporenonderzoek nog niet begonnen dus het feit dat deze experts op het gebied van “any aspect of controlled demolition” reeds ter plaatse waren is een ander voorbeeld van “a bizarre coincedence”.

Hoewel in eerdere berichten werd gemeld dat de Londense bommen gemakkelijk verkrijgbare plastic explosieven betroffen, vermoedelijk afkomstig uit de Balkan, dit klopte natuurlijk ook aardig met de op dat moment geldende theorie dat wellicht blanke huurlingen waren gebruikt, blijken de bommen nu te zijn vervaardigd door amateur chemici met behulp van huis tuin en keuken stuff. Je kan ’t spul gewoon bij de apotheek halen en zelf brouwen. De recepten staan op internet.

Dit brengt mij op de vaststelling dat de samenzweringstheoriën niet alleen afkomstig zijn van “internet gekken”; ook de autoriteiten werken, in samenwerking met de z.g. main stream media, aan hun versie van een samenzweringstheorie. Half the fun voor een beetje samenzweringstheoreticus is juist het volgen van de geleidelijke evolutie van “het officiële 7/7 B-movie samenzweringsverhaal”.

Naast de in het vorige stukje vermelde eigenaardigheid dat de zelfmoordterroristen zelfmoordterroristen werden omdat hun explosieve rugzakjes voorzien waren van “synchronised timing devices” en ze er kennelijk voor kozen om naast hun bommen te blijven zitten tot ze afgingen is het volgende ook een mijmeringetje waard; stel je bent een bruine slapende moslim-extremist. Er komt een brein overgevlogen uit Iran/Syrië/Pakistan en het brein zegt “blaas de metro op”. Ga je je dan met 3 andere bruine kameraden met 4 rugzakken laten filmen in het King’s Cross station ? Of pak je het iets intelligenter aan en ga je bijvoorbeeld één voor één. Tis maar een idee, wellicht iets voor de volgende keer.

Ook geinig is dit Reuters berichtje “Some of the suspected suicide bombers who attacked London last week had been arrested in 2004 but freed in a bid to catch a wider network”. Dit werd later natuurlijk acuut ontkend door de Britten. Stel je voor dat jouw mollen die je speciaal hebt vrijgelaten om “het Al Qaeda netwerk” te infiltreren de Londense metro opblazen ? Typisch een geval van “Even Apeldoorn bellen” lijkt me.

de poguesVoor de ongelovigen onder ons, sommige samenzweringstheoriën zijn gewoon waar. De oplettende nieuws junky herinnert zich de “The Guildford Four” en “The Birmingham Six“, zoals zo aardig bezongen door de Pogues.

There were six men in birmingham
In guildford there’s four
That were picked up and tortured
And framed by the law
And the filth got promotion
But they’re still doing time

Zowel de Four als de Six hebben 16 jaar in de bak gezeten voor bomaanslagen die ze niet hebben gepleegd. De politie agenten verantwoordelijk voor de “frame up” zijn “geschorst” of “hebben ‘the force’ inmiddels verlaten.

mecca bijvoorbeeldMijn vorige stuk eindigde met de analyse van wat “het internationale terrorisme nu eigenlijk is”. Hierin lag natuurlijk besloten de vraag hoe je daar eigenlijk oorlog tegen moet voeren. Gelukkig weet één Amerikaanse politicus in elk geval het antwoord; “One response would be to take out one of their holy cities with a nuclear bomb if it was clearly proven Islamic terrorists were behind such an attack.” (met audio)

“Just trying out some ideas”.

 1. 1

  Het is natuurlijk weer laat. Even checken, we zijn met een Kriek, correct, politiek en alles. Pre: geen fouten gevonden.

  “Hoewel in eerdere berichten werd gemeld dat de Londense bommen gemakkelijk verkrijgbare plastic explosieven betroffen, vermoedelijk afkomstig uit de Balkan, dit klopte natuurlijk ook aardig met de op dat moment geldende theorie dat wellicht blanke huurlingen waren gebruikt, blijken de bommen nu te zijn vervaardigd door amateur chemici met behulp van huis tuin en keuken stuff. Je kan ’t spul gewoon bij de apotheek halen en zelf brouwen. De recepten staan op internet.”

  Ik herinner me uit de media toch duidelijk dat de explosieven van ongewoon hoge (militaire) sterkte waren en dat men daar bezorgd over was.

  Ik pleit voor het BON-getal van bepaalde verhalen. Ben je er tegen ? Hij gaat helemaal koppie-onder wanneer het verhaal te groot wordt. Truste.

 2. 2

  Geen enkele samenzwering is meer veilig voor DP!

  Ik ben benieuwd wat je vindt van het bijna zinken van dat boorplatform in de Golf van Mexico. Misschien heeft de neef van de oom van de broer van de achterneef van een Sauidische oliesjeik de deuren wel open laten staan.

  DP, overtuig me met je onderzoeksjournalistiek.

 3. 4

  Nog een recept voor bommenleggende terroristen. Je zoekt wat sukkels uit die je wijs maakt dat het tijdmechanisme veel later afloopt dan het in werkelijkheid gebeurt. De sukkels denken dat ze dan allang weg zijn. En ze kopen een retourtje. Terwijl het toch echt enkele reis was.

 4. 6

  Er zijn alweer nieuwe theorieen.

  deze vermoedelijke zelfmoordenaars hadden schijnbaar retourkaartjes gekocht.
  Stel dat dit berichtje waar was (Trosnieuwsshow van vandaag)
  Misschien wilde ze alleen maar hun tas achterlaten en gewoon weer naar huis vertrekken, maar zijn ze door de plannenmakers erin geluist door de bommen vroegtijdig af te laten gaan.
  Zij lijkt het erop dat de terroristen gewonen britten kunnen overhalen om zichzelf op te blazen.

  Zo kan je meer angst zaaien.
  Leuk toch

 5. 7

  Okee DP, dit is al je tweede hinthint-post. Wat denk je nou dat er écht is gebeurd? Is het MI5/6, de CIA, Mossad of alledrie?

 6. 8

  ach over dat BON getal; ik verzamel gewoon rare dingetjes over deze aanslag en zet ze in een verhaaltje. Ik neem aan dat met het verstrijken der tijd de verhaaltjes wel korter zullen worden. Men moet zich pas zorgen gaan maken als ik ga “bewijzen” dat Operatie Gladio voor alles verantwoordelijk is of zo. En zo iets heb ik nog helemaal niet gedaan.

  Als ik op tijd had gezien van die retourtickets en die parkeerkaarten voor de auto’s dan zou ik dat wel even aangestipt hebben.

  En die spaanse informanten van NoName, tja dat verhaaltje lijkt weer als 2 druppels water op het door mij genoemde geinige reuters berichtje. Dus dat is dan weer een overeenkomst tussen de Britse en de Spaanse situatie. Andere overeenkomst is dat de daders opgeblazen zijn, in Spanje enige tijd na de aanslag. Nog een overeenkomst is dat het verhaal van de autoriteiten een paar keer is gewijzigd.

  Ik heb geen idee wat er echt is gebeurd maar ik vind de Operatie Gladio theorie wel een leuke;

  http://users.westnet.gr/~cgian/gladio.htm

 7. 9

  als je op google intikt operatie gladio krijg je eerst een artikel van mij en dan een artikel van iemand die t helemaal heeft uitgewerkt; de link gladio en 7/7.

  “- Onder CIA operatie Gladio betaalde de Amerikaanse overheid in de jaren 80 van de vorige eeuw rechts-extremisten om verschillende aanslagen te plegen, om deze daden toe te kunnen schrijven aan linkse activisten, om zo het grote publiek angst aan te jagen voor het “Rode gevaar” en een toename van de bevoegdheden van de overheid te accepteren. 80 mensen kwamen om het leven bij een aanslag op een trein nabij Bologna”

  http://www.expliciet.nl/content/view/1872/108/