Dichte grens lost illegaliteit Polen niet op

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

DEN HAAG – Het dichthouden van de grenzen voor Poolse werknemers en ander personeel uit Oost-Europese landen die sinds 2004 EU-lid zijn, lost volgens minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) problemen met illegalen en hun huisvesting niet op.

Lees verder op NU.nl

Reacties (1)

#1 knut

Enerzijds kan ik me er wel in vinden. Graag mensen een kans geven die willen werken en die uit slechtere omstandigheden kom.

Maar als ik op m’n werk kijk en zie dat 40% vd bouwvakkers al uit Polen (of Portugal) komt moet ik bekennen dat t me ook steekt. Terwijl die mannen hier komen werken (laaggeschoold werk) zijn er medelanders die werkloosheidsuitkeringen opstrijken. Gaat er aan een kant geld Nederland uit omdat we arbeid importeren aan de nadere kant moet ik ook nog extra betalen om mensen een redelijk bestaan te geven terwijl ze er zelf voor hadden kunnen zorgen.

En-passant veroorzaken de Polen ook voor extra problemen in (achterstands)wijken. Niet vreemd want ze zijn hier alleen om geld te verdienen (veelal voor hun gezin) en niet om hier iets op te bouwen. De wijken waar ze in trekken hebben meestal al een gebrek aan inzet. T kan best wel eens de druppel worden voor versnelde aftakeling van wijken (of vakantiecentra, zie andijk). Niet dat je de Polen iets kan verwijten.