Marokko laat Nederlandse gevangenen vrij

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

RABAT – Veertien van de 46 Nederlanders die vastzaten in Marokkaanse gevangenissen zijn het afgelopen weekeinde vrijgekomen.
Dat heeft het Marokkaanse ministerie van Justitie maandag bekendgemaakt. Twaalf anderen kregen strafvermindering.

Lees verder op NU.nl

Reacties (2)

#1 Jay

Wat niet vermeld wordt is waarvoor die mensen daar in het gevang zaten. Op 1 of andere manier krijg ik bij dit soort berichten (ook als het over Nederlanders in Thailand en omstreken gaat) altijd een beetje een ongemakkelijk gevoel. Er wordt altijd zo’n “onze jongens die in een buitenlandse hel kreperen”-sfeertje opgeroepen. Terwijl het heel vaak niet gaat om “onze jongens” maar om idioten die drugs smokkelen of kleine kindertjes molesteren, en die IMHO alle miserie die ze toebedeeld krijgen dubbel en dwars verdienen.

  • Volgende discussie
#2 knut

M.i. gaat het gewoon om zakenmensen die risico’s afwegen tegen de baten. NU moet je niet zeuren als t hogere risico dat je nam om de oren krijgt. Hij levert ook niet de extra winsten (=baten) in bij bv NL als ie die had gehad.

Uitzondering zijn natuurlijk geestelijk minder capabelen die erin rollen of geluisd zijn of onschuldigen die erin werden geluisd door corrupte politie o.i.d.

  • Vorige discussie