1. 1

  De VVD is toch ook echt een partij in verval. Schelden wordt meer gewaardeerd in dit huidige klimaat dan met elkaar op een normaal niveau communiceren en van mening wisselen. En kijk dat je dat op straat doet, in de kroeg of op een website.. ach, doe ik ook wel aan mee. Maar als het om een serieus politiek debat gaat?

  Pim Fortuin heeft de politiek niet gered… hij heeft haar ten grave gedragen.

 2. 2

  Volgens mij kan de VVD Vogelaar helemaal niet wegsturen. Het zijn gewoon de sukkeltjes van de oppositie die stoer willen doen, door serieus te overwegen voor een motie van wantrouwen te stemmen. Serieus overwegen, daar zal Balkenende ’s nachts van wakker liggen!

 3. 3

  @Bismarck:
  Nee, Balkenende zelf niet. Die heeft alle vertokken en/of weggestuurde ministers en statssecretarissen overleefd tijdens zijn eerste 3 kabinetjes. Die rekent er op dat hij nu ook buiten beschouwing zal worden gelaten. Deenige hoop die onze natie heeft is dat hij bij een efentueel vertrek van Vogelaar of wie dan ook ineens zal zeggen: En nou vinnik ’t nie leuk meer! Ik kap er mee!

 4. 4

  @3, wat ik denk dat Bismarck bedoeld is dat de VVD + Wilders geen meerderheid is voor een motie van wantrouwen en hoeveel ze ook roepen ze niemand kunnen wegsturen al wouden ze het.

 5. 5

  @4: Zeker. Helemaal mee eens. Maar heeft iemand al kunnen ontdekken of Balkenende inmiddels publiekelijk pal is gaan staan voor Vogelaar? Heeft hij de belediging van Wilders jegens Vogelaar al veroordeeld? En zijn er insiders die kunnen vertellen of-ie binnenskamers al tegen de VVD gezegd heeft dat ze die overweging moeten intrekken, want dat hij anders noooooit meer met de VVD zal regeren?

 6. 6

  Ik denk het niet, behalve dat ik nooit zo van Balkenende’s “leiderschap” onder de indruk was… of eigenlijk totaal gebrek aan, volgens mij interesseerde het hem allemaal niet zo. En al deed het, het.. de tijdsgeest is er ook niet meer na.

  Nederlanders willen hun land niet meer bestuurd zien, inhoudelijke argumenten, fatsoen. Ze willen soundbites, ze willen een real lifesoap, harde woorden! Gemakkelijk te verteren, hersens op nul in kleine brokjes. Nadenken doet teveel pijn aan de hoofdjes van de Nederlanders. Sinds Pimmetje is dat laatste toch echt uit. Dus waarom zou iemand zich daar nog aan branden ala Vogelaar? Als je een beetje nadenkt en die gedachtes uitspreekt wordt je voor knettergek uitgemaakt en daalt je partij in zetel aantal tegenover iemand die alleen maar kan schelden.