1. 1

  Hamas is noet van plan om dat in gaza te doen nee.. Ze willen eerst de westbank erbij hebben en een hap libanon. Dan declareren ze Hamastan; de eerste stap naar groot palestina

 2. 2

  Whatever… Hoe groot is hamas in Libanon? Daar is er Hezbollah.

  De westbank is in meerderheid pro-fatah…

  Lekker makkelijk blaten, maar je standpunt onderbouwen, ho maar.

 3. 3

  Ik heb laatst een aardig boekje over taal gelezen dat een dergelijke uitspraak een ‘pink elephant’ noemt: het publiek filtert er automatisch de negatieve kwalificatie uit en wat je overhoudt is de gedachte “Hamas wil een eigen staat proclameren”.

  Een andere bekende pink elephant is “I did not have sexual relations with that woman.”

  Ze verraden dus hun intenties juist door deze uitspraak, IMHO.

 4. 4

  standpunt is niet zo heel gek hoor. Laatste tijd wordt er in de palestijnse kampen door islamistische palestijnen best hard gevochten. Dit zijn zowel palestijnen , strijders als fanatieke/extremistische palestijnen. Dat die een link met hamas hebben of zich snel kunnen aansluiten lijkt me niet onmogelijk.
  En dat in de westbank momenteel een meerderheid nog voor fatah is, wil niet zeggen dat hamas daar geen kans maakt.
  Hamas in libanon is klein, dat is waar. maar wat is hamas? Naast een palestijnse beweging een middel dat door syrie en voornamelijk iran wordt ingezet wanneer zij een bliksemafleider of een drukmiddel nodig hebben. Net zoals ze hezbollah gebruiken. Wat was hezebollah ook alweer? verzelfstandigde tak van revolutionaire garde. Wie steunt hamas nu het trouwst oh ja.
  Waar zit de leiding? oh ja..

  Lichtelijk gebiased, maar niet onredelijke bron.

 5. 5

  Dat ze dat uiteindelijk niet zullen realiseren dat denk/hoop ik ook. Maar dat neemt niet weg dat dit nastreven voor hun broodheren wel het ideale doel is. En soenniet/shiiet etc. maakt op dat niveau geen reet uit. My enemies enemy is my friend.. voor hoe lang moeten we nog even afwachten

 6. 8

  @spuyt12
  Wat zou Israel goed uitkomen?
  Dat Hamas fatah doet verdwijnen, of dat Iran nucleaire wapens kan produceren?

  lachen daar, zeker

 7. 9

  Nee, Israël zal willen voorkomen dat Fatah verslagen wordt. Tweespalt onder de vijand is gunstig voor Israël.

  Ikzelf denk dat het land niet zoveel heeft te vrezen van Iran. Hoewel, MAD werkt niet zo goed met reli-freaks die denken dat ze naar het paradijs gaan als ze doodgaan.

 8. 10

  OP die manier. Inderdaad, twespalt is gunstig voor Israel. Maar dan met name huidige machthebbers. Niet het vredeskamp van Beilin, en niet de gewone man op de straat. Net als aan de andere kant..

  Maar een weldenkend Israel (contradictie idd) zou snel een oplossing moeten willen, omdat over 2 generaties zij in elk scenario de minderheid zullen zijn.

  Wat bedoel je met MAD? strategie, speltheorie.. en hoe verhoud dat zich met de demografische strijd van de lange adem die de palestijnen al een eeuw aan het voeren zijn?