1. 1

  De kop moet zijn:

  40 jaar drugsoorlog in de VS. Opbrengsten $1 biljoen. Resultaat: positief

  Daarnaast tienduizenden werknemers, politieagenten, etc. die hun loon weer aan american products spenderen.

 2. 3

  @1 Als het enige voordeel er uit bestaat dat je mensen ergens voor betaalt dan zijn er wel wat nuttige dingen die je ze kunt laten doen.

 3. 4

  @1 Zo denken volgens mij Al Gore, ipcc, klimaatinustrie, milieustichtingen, ontwikkelingshulpindustrie, welzijns-industrie, reïntegratie-indus, slachtofferindustrie, subsidie-inustrie ook.

 4. 5

  Zit in dat biljoen ook inbegrepen welke verwoestende effecten de keerzijde van The War on Drugs i.c. de handeltjes van de CIA ‘s nachts via de achterdeur (geld/drugs/wapens/politieke bescherming/transport/coupe/huurmoorden) heeft gehad op landen als Colombia, Libanon, Syrie, Venezuela, Panama, Afghanistan, Vietnam…Haiti enzovoorts enzovoorts? Nee he, is w.s. ook niet te meten.

  De Afghanen mogen al blij zijn als ze iedere dag netjes op tijd de rente kunnen terugbetalen…in de vorm van bermbommen

 5. 10

  Exact. Vooral omdat dat argument op alle andere vlakken een factor 100 erger zou uitpakken.

  Ik noem ‘een’ defensie.

 6. 11

  De Drugs???? Je bedoelt het met staatsgeweld opgelegde monopolie van de CIA/NSA/DEA ???? Neem nog een keer de geschiedenis door: opiumoorlog van de engelsen, korea, vietnam, de opiumproductie van 1950 tot nu in afghanistan, etcetera…. Geloof dan nog de rondgespuwde propaganda
  http://en.wikipedia.org/wiki/Opium_production_in_Afghanistan
  http://www.tomdispatch.com/post/175225/tomgram:_alfred_mccoy,_afghanistan_as_a_drug_war__/
  http://www.geopium.org/drugtradeinasia.html

  geloof daarna dat het een geweldig idee is om “vrijheid en democratie” (lees CIA-puppetregime) door de strot van de locals te douwen met behulp van 1000 bommen en granaten