1. 1

  Zeer mee eens, met die boosheid. Waarom zou een politicus of een sporter sneller recht hebben op een operatie dan normale mensen? Dat irriteert mij al jaren.

  Bij Holleeder ligt dat net iets anders: ik denk dat bij een overlijden van hem de openbare orde in het geding kan komen, of de rechtstaat. Het zou althans zeer schadelijk zijn wanneer zo’n grote ‘vis’ van justitie, althans: zo ziet justitie hem, in zijn cel zou overlijden.

 2. 2

  Mee oneens, die klagers zeuren voor hun beurt.

  Als Holleeder dood gaat kan hij niet meer worden berecht en blijven al zijn misdaden onbestraft. Hij moet dus in leven blijven tot zijn veroordeling. Dat is niet alleen H.’s belang, het is een maatschappelijk belang. Na zijn veroordeling kan H. gewoon een hartaanval krijgen, voorrang is dan niet meer relevant.

 3. 4

  @2 Op dat punt heb je, zoals ik betoogde, gelijk. Maar wat te denken van politici en sporters?
  @3 Weleens op een wachtlijst gestaan voor een hartoperatie (dus niet aan je knie of je blindedarm, maar aan je hart)? Alle reden om daar eens over aan de bel te trekken.

 4. 5

  @Obscura: ik denk dat er maar weinig mensen op de wachtlijst staan voor een operatie aan hun blindedarm (is tamelijk urgent namelijk).

  En dat is misschien ook wel belangrijk om mee te nemen in het oordeel dat we menen hierover te moeten geven: sommige operaties zijn nu eenmaal urgenter dan andere.

  Ik denk dat het heibel is om weinig, zoals wel meer ‘nieuwsfeiten’ de laatste tijd worden gehyped.

 5. 7

  Omdat dit niet duidelijk blijkt uit mijn comment: in #2 was ik het oneens met die Stichting, niet zozeer met Obscura.

  Met wie ik het overigens ook oneens ben :D
  Want dat ‘politici, topsporters en topmensen uit het bedrijfsleven’ voorrang zouden krijgen is een complottheorie.

 6. 9

  @7 In de jaren tachtig moest ik zelf 6 maanden wachten op een hartoperatie, terwijl de minister van binnenlandse zaken (Van Dijk, die van de RSV weet u wel) met voorrang een hartoperatie onderging. En je dacht toch niet dat sporters hoeven te wachten op operaties? Zoals voetballers? Die zijn toch een week later aan de beurt als ze geblesseerd raken? Moet jij eens proberen.
  Dus: hoezo complottheorie?

 7. 10

  Ik heb eens gehoord dat dit vaak extra operaties zijn die artsen er vrijwillig “bij doen”. Zulke voortrekkerspraktijken hebben dan dus geen invloed op de wachtlijsten.

  Objectief gezien is het ook wel te begrijpen, natuurlijk. Dat een minister goed functioneert is natuurlijk voor Nederland wel belangrijker dan een – no offence – jonge Obscura.

  Hetzelfde geldt, maar in mindere mate, voor een belangrijk voetballer.