1. 1

  Ik hoop dat t ze lukt echt te hervormen. In hun belang. + Ik hoop dat ze niet toe zullen treden in de huidige eu-organisatie.

  Nog 7 jaar te gaan. ’t zal mij ….

 2. 4

  ach ik heb al lang besloten(wat je ook beledigd` en verder zegt: DIT IS DE LAATSTE KEER)dat ik op jou reageer. namelijk kan jij niet tegen als je ten lage word gebracht. je bent zwak en nu ik jou topics door heb genomen heb ik pas ontdekt wat voor rat jij bent. (ik ben niet de enige bij wie jij smerige lafheid aantoont)topics of teksten verwijderen van tegenstanders

  jammer Niewposter is nu de topics maker en niet jij dus:kan je mijn tekst niet verwijderen.

 3. 5

  en trouwens als je kritiek hebt op Turkije zou ik het niet willen horen.
  want namenlijk: kan het niet op mijn manier oplossen.denk maar door wat ik hiermee bedoel en trouwens ik ben trots op mijn land om dat ik het mis dus( er gedwongen afstand moet nemen en nu tussen vreemde leef. en er echt geen manier is om het hier te verlaten.)ik zal mijn volk nooit vergeten en zal vechten voor de land waar mijn voorouders leefden en het altijd tot het laatste punt beschermden(en het mijn verantwoordelijk het in deze tijden te beschermen). ik ben nu zeventien en als ik achtien word zal ik vrijwillig twee maanden het leger in gaan om geroeopen te worden mocht er ooit oorlog breken. en het doet pijn aan m`n hart dat ik het nu niet kan verdedigen(met het gevoel dat ik jou nooit opstraat zal tegenkomen) en wat ben jij zeker een nsb`ermocht nederland ooit in een oorlog verkeren ben jij zeker een typ die als een haas weg zal vluchten. andere woorden en zo denken zowat alle buitenlanders hetzelfde: wat er ook gebeurd waar je ook leeft je hebt ver hier vandaan een eigen volk wat leeft. en het is pijnlijk als verwende vreemde zoals jij het vaderland land beledigen die we zo erg missen. en het probleem is hoe meer we ons aanpassen ten wil van stelletje teringlijers hoe meer we ons land vergeten.

  ik gun je het echt dat jij ooit je geboorte land
  noodgedwongen zal verlaten. en tussen vreemde terecht komt en die jou land dan uitschelden en beschouwen.

 4. 6

  @ali: Zwets niet zo, man…

  Wat, jongen, wat moet je verdedigen? Loopt Turkije’s bestaan gevaar? Of de Turkse manier van leven? Laat me niet lachen.

  Dus bespaar me je holle retoriek en ongefundeerde beschuldigingen, alsjeblieft.

  P.S. De Nieuwsposter is een computerprogramaatje dat automatisch artikelen van NU.nl plaatst.

  Hij is best wel aardig als je hem eenmaal kent.

 5. 11

  Als aanstichter neig ik ertoe bij te dragen aan jullie discussie. Maar ik heb ooit eens een wijsheid ge-quote over moddergevechten. Zal er voor de verandering eens lering uit trekken.

 6. 16

  @ali: ik zou als eindredacteur graag zien dat je woorden als “sukkel”, “nsb-er” en “varken” niet gebruikt en alleen over inhoudelijke argumenten discussieert. We willen geen toestanden meer zoals bij de Genocide topic. Scherp zijn mag, dat doet Spuyt ook, maar geen scheldwoorden graag.

 7. 17

  eh wat ben jij nou de eindredacteur. ik dacht dat je doodnornaal bezoeker van deze sitewas. zou het wel fijn vinden als ik weet met wie ik communiseer.

  en wat is spuyt dan van deze site zeker de schoonmaker of de koffiefrouw.

 8. 19

  Ik hoop dat Turkije dit allereerst vor zichzelf doet en niet voor de EU. Dan zou men wel eens bedrogen uit kunnen komen.

  @ali,

  Heb je eigenlijk door wat voor reclame je maakt voor politici als Wilders? Je geeft hem zijn bestaansrecht.

 9. 20

  ik ben nog altijd een tegenstander dat turkije in het eu komt (zucht als ik het mee eens ben of niet of vermeld dat ik het er mee eens ben of niet turkije is al onderweg om bij het eu te komen.)

  de conclussie van mij dat ik een tegenstander van turkije in het eu ben. is:

  1. als turkije in het eu komt het nog altijd achter zijn eigen problemen aanhobbelt (het toetreding het alleen maar vergroten.)

  2. dat er meer vrijheid voor geloofs uiting komt in turkije (radicaliseren het vrijheid geeft)

  3. en dat radicale turkse moslims het enigste bevolkings groep in turkije die het eu verwelkomen. en momenteel is dat het de turkse overheid.

  4. en dat bij het toetreding tot het eu. turkije op westers gebaseerd land lanzaamerhand veranderd in een moslim staat.(momenteel als vrouwen in turkije alleen een hoofdoek op doen krijgen ze al een salaris van het overheid).

  5. iets persoonlijk: mijn familie in turkije een steeds moeilijker laafomstandigheden krijgen door niet Islamitisch bezig te zijn. dus de deuren voor ze niet opengaan. wegens hun leefweize. maar zucht alsof al dit jou boeit.