1. 1

  Mooi toch. Ik eet al jaren graag paardevlees. Lekker van smaak en minimaal vetgehalte. Als biefstuk of in de echte goulash, niet te versmaden.

  Maar Wakkerdier hoopt natuurlijk dat het zal shockkeren en mensen het restafval minder gaan eten. Een kroketje minder eten? Dat gebeurt niet. De fabricanten gaan hooguit meer bio-industrievlees erin mikken. En al die paarden die toch aan het eind van hun leven zijn worden vervolgens tot varkensvoer vermalen wat nodig is omdat de varkensindustrie weer meer vraag heeft gekregen. Zonde van goed en gezond eten van een dier wat onder (relatief) de beste leefomstandigheden is opgegroeid.

 2. 3

  Als je in een snackbar een kroketje bestelt mag je er van uitgaan dat dat rundvlees is, toch?

  Daar zullen velen iig van uit gaan, en daarom is dit prima om te onderzoeken.

 3. 5

  Het rundvleesgehalte in snackbarkroketjes is hooguit 4 procent (daarvan wel 50% oren en 50% uier).
  Waarom mogen paarden niet gegeten worden, lees het prachtboek: ‘Paarden, hoe ze te bereiden’. Ook het zelfhulpboek “Paarden, leer voor schoenen” is een aanrader.

 4. 6

  Ik heb dat nooit begrepen, waarom mag het ene dier wel gegeten worden en het andere niet? Das hetzelfde als die mensen die boos worden dat Koreanen honden eten. Waarom? Waarom is een koe een goed recht en een paard zielig? Waarom is een varken prima en een hond not done?

 5. 8

  Door bergen sneeuw ploeg ik me naar ‘Ome Harrie’s Vethap Light Paradijs’ voor zo’n lekkernij. Tante Greet pakt alles daar altijd lekker met haar sigarettenhandje beet, “Zo, Troebel, een fijne rooksmaak ook nog, voor jou, m’n jongen”