22 mei wereldbiodiversiteitsdag


Hoera het is wereldbiodiversiteitsdag! En dat nog wel middenin het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit. In Nederland zijn er vandaag tal van activiteiten om aandacht te vragen voor biodiversiteit, vooral gezellig met de kinderen. Ondertussen ontrolt zich op de bodem van de Golf van Mexico een van de grootste milieurampen ooit met mogelijk grote schade aan biodiversiteitsrijke ecosystemen als de Everglades en koraalriffen van Florida. Miljoenen liters aardolie spuiten al dagen de zee in, de olie zou inmiddels zijn opgepikt door de zeestroming op weg naar de Sargassozee en Europa. Heel 2.0 kunt u het allemaal volgen via een webcam op de site van het oliebedrijf. Gisteravond creëerde ik met deze beelden op de klanken van Bach een rustgevend apocalyptisch geheel: een homemade Koyaanisqatsi …én plotseling zwom daar een unidentified species door het beeld?! Vlak langs de turbulente oliewolken op 1500 meter diepte zwom een aalachtige vis (zie foto) doodgemoedereerd langs het oog van de eindstorm. Biodiversiteit heerscht!

 1. 3

  Nou ben ik dan benieuwd wat je van Bach op had staan :)
  Je kunt niet alles bij de apocalyps beluisteren hè, alles heeft zijn maat en standaarden.

 2. 6

  @3: In dit geval moet het wel “Wir setzen uns in Tränen nieder” zijn….

  @Carlos: Waar op de foto zwemt die aal?

  Ik zie de beelden nu pas voor het eerst. Wat ik niet snap: ze kunnen het lek filmen, er hangt een of ander apparaat naast, maar de boel dichten kunnen ze nog steeds niet?
  De apocalyps bestaat dus uit het falen van hedendaagse technologie?

 3. 10

  @Carlos: okee, vraag beantwoord. Dank. De vraag van HansR (#3) staat nog open: wat had je dan van Bach erbij genomen om er een Koyaan-is-gatsi van te maken?