1. 1

  Andersom, zo blijkt iedere week bij Opsporing Verzocht (gisteren niet uitgezonderd), worden onschuldige blanke Nederlanders bij voortduring en vaak zonder aanleiding extreem gewelddadig bejegend door ‘lichtgetinte’, ‘getinte’, ‘negroide’, ‘mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk’ en/of ronduit ‘Marokkaanse Nederlanders’. Zo was er gisteren een zaak van een Nederlandse man die werd gestoken in arm en hoofd omdat hij geen sigaret gaf aan een van deze doelgroepen.
  Is dat geen omgekeerd racistisch geweld? Deze doelgroepen gebruiken agressie tegen en verkrachten vrouwen planmatig van autochtone Nederlanders. Dat komt evengoed voort uit een afkeer voor en geen respect voor de ander.

 2. 2

  @1 gevolg en oorzaak. Decennia van discriminatie op school en werkplaats hebben geleid tot frustatie. Lagere cijfers op school, minder baanaanbod en lager salaris. En dat alleen omdat ze de taal minder beheersen en een voorliefde voor hun eigen cultuur en gemeenschap hebben. Je kan niet anders dan verwachten dat t uit de hand loopt.

  Alleen in de sport valt t mee. Prestaties worden daar veel objectiever gemeten. Derhalve zie je daar ook veel meer gelijkheid. Muv Marc vB dan, met zijn voorkeur voor een netblankesteam.

  Nee, t zijn de autochtonen die de oorzaak zijn. Kijk maar in de geschiedenis begin vorige eeuw of in de eeuwen daarvoor. De autochtone mentaliteit is vergalt, arrogant en vooringenomen. T zit ´m in de cultuur en de overlevering.

 3. 3

  @3: Een groot deel van de oorzaak kan volgens mij gevonden worden in het feit dat we specifiek de wat minder slimme buitenlanders gehaald hebben, uit de achtergebleven gebieden.

 4. 4

  Feit blijft overeind staan dat het extreme geweld van ‘lichtgetinte’ jongens zich zeer nadrukkelijk richt op autochtone Nederlanders. Zij kiezen een ander ‘ras’. Ik vraag mij af waarom het een wel racistisch wordt bestempeld, en het ander een ‘gewone’ verkrachting of geweldsdelict is.

  @2 Oorzaak en gevolg… Met hetzelfde gemak zouden dan extreem rechtse mensen kunnen zeggen: de allochtonen gebruiken onze uitkeringen, wonen in huizen die ik wil bewonen maar niet kan krijgen, rijden in auto’s die ik niet kan betalen en hebben een baan die ik niet heb. En daar ben ik gefrustreerd over, dus ik gebruik geweld.
  Net als bij jouw redenering vind ik dat toch echt lariekoek. Geweld is domweg slecht en valt niet terechtvaardigen.

 5. 11

  @Obscura: het is duidelijk dat criminaliteit onder allochtone jongeren groot is. Daar schreef Wilders al een “mooie” column over op GS. Wat we van die man ook vinden, voor zulke cijfers moet je aandacht vragen.

  Het is ook allang duidelijk dat een groep met een hoger-dan-gemiddelde criminaliteit speciale aandacht verdient.

  Dat ook bij allochtonen racisme voorkomt is geen verrassing. Maar kun je het wat beter onderbouwen dan 1 uitzending Opsporing Verzocht? En wat stel je voor dat we doen?

 6. 12

  @11 Het gaat niet om 1 uitzending, maar om de heel vele uitzendingen die ik door de jaren heen gezien heb. Iets dergelijks zei ik al.

  Jij zegt dat het allang duidelijk is dat een groep speciale aandacht verdient.
  Maar wat zien wij daarvan terug in de praktijk?

  Extreem rechts geweld daarentegen, daar wordt zeer concreet en agressief tegen opgetreden (gelukkig). En als bijvoorbeeld Opsporing Verzocht iedere week gevuld zou worden door verkrachtingen en geweldsdelicten gericht tegen allochtonen en gepleegd door extreem rechtsen dan verzeker ik je dat desnoods het leger zou worden ingezet. Links (en rechts) zouden op de barricaden springen, protestmarsen houden enz. Het land zou echt (en nogmaals: terecht) te klein zijn.

  Ik nu stel vast dat de allochtone mannen een omgekeerde vorm van racistisch geweld plegen: zij terroriseren stelselmatig de autochtonen. Maar dat neemt de samenleving al jaren voor lief, en er worden allerhande excuses gegeven voor hun gedrag (ze worden achtergesteld, homos moeten zich niet zo opzichtig gedragen, enz.). De stelselmatige en groeiende geweldsgolf onder deze speciale groep heeft niet geleid tot echte harde actie. En de enige die er wat van zegt is een foute politicus met een slecht kapsel (ik vind de komst van moslims geen tsunami en ook niet erg, en ik ben ook niet voor een verbod op de koran; ik wil alleen dat de excessen worden aangepakt, groots en serieus).

  Wat te doen? Ik zou vooral willen dat verstandige mensen, en dus niet alleen Geert W., iets zeggen over deze trend, dit signaleren, aan de kaak stellen, er iets van zeggen. Door er zo bedekt, soms vergoeielijkend over te spreken, wordt het probleem alleen maar erger.
  Verder moeten er -net als de Anne Frank Stichting- organisaties opgericht mogen worden die dit geweld nader in beeld brengen. Ook zou de politie beter toegerust moeten worden met extra teams om zich bewust met deze doelgroep bezig te houden (en dan geen gezeur over racisme, de racisten zijn de doelgroep zelf, zoals ik eerder betoogde).

  Het wordt tijd dat iedereen wakker wordt. Al dat softe goed-praat-gedoe heeft tot niets geleid. Het bewijs is iedere week te zien bij de Avro.

 7. 13

  @12 mee eens. Mn de partijen die claimen voor de mensen op te komen laten t afweten. Want van aanpakken krijg je vuile handen en dat willen veel politici niet.