You’re so inane (this post is about you) (+Poll)

Quote du Jour“How about you stop being dick heads and leave acronyms you didn’t create alone. don’t fuck up the internet by being cock licking monkey fuckers. If you go around trademarking things like NSFW then you WILL screw the internet up for everyone else you greedy ass sucking granny douching shit eaters. You make me so angry!”

Een Amerikaans staatsburger uit zijn verontrusting over het dreigende monopoliseren van een gemeenzaam ingeburgerde afkorting door de poging van een groot weblog om de term ‘NSFW’ (Not Safe For Work) als merk te registreren.

Het internet heeft talloze nietszeggenden een stem gegeven. Dat deze stemmen ook gebruikt kunnen worden om te onpas het vrije woord een hart onder de riem te torpederen, betekent uiteraard niet dat elke stem even serieus genomen moet worden. Maar het betekent al helemaal niet dat het belang van de uitingsvrijheid zou moeten inboeten. Immers, dat er in het Nederlandse parlement momenteel iemand rondloopt die denkt de vrije meningsuiting te beschermen door boeken te verbieden, betekent toch ook niet dat de Tweede Kamer minder serieus wordt genomen of zelfs onder curatele moet? Misschien ook wel.

Tijd dus voor een Paul Young!
Hoe riposteert u de genadeloze virtuele oorvijg die u als internetgebruiker onlangs ontving van de winnares van de Nobelprijs voor de literatuur, Doris Lessing?:
“We never thought to ask how will our lives, our way of thinking, be changed by the internet, which has seduced a whole generation with its inanities so that even quite reasonable people will confess that, once they are hooked, it is hard to cut free, and they may find a whole day has passed in blogging.”

[poll=107]

 1. 4

  Dat de poll het niet doet, kan gezien worden als een postmoderne meta-sneer naar het altijd maar kunnen meeblaten door welke reaguurder dan ook.

  Of het is dat de PaulMcCartney-functionaliteit nog niet werkt in de nieuwe lay.

  Of het is dat ik de PaulGascione-functionaliteit in de nieuwe lay (nog) niet doorheb…

 2. 9

  Poll doet het! Was heel lastig, qua toevoegen form-element, upgraden syntaxbeheer van bipolair naar tripolair en m.n. het anti-aliassen van gepixelleerde selfexecutables, maar dat hadden jullie al gezien denk ik.

 3. 16

  Ik krijg niet echt feedback op stemmen en de stand kan ik ook niet zien… Ik weet niet of dat betekent dat de poll niet werkt.

  Mijn andwoord is eigenlijk tweeledig (helaas verrijkt en sucking granny). Ik ben natuurlijk fors verslaafd aan blogs (check mijn aantal reacties…), maar dat is terecht omdat ik er de discussie vind, die ik irl node mis (offline mensen zijn verschrikkelijk oppervlakkig). Daarnaast moet Doris zich niet aanstellen (of anders mag ze terecht virtueel terechtg esteld worden).

 4. 18

  Mijn stem is keurig geladen maar het heeft de stand geheel niet beïnvloed. Krijgt Doris daarmee gelijk (je kan klikken wat je wil, het voegt niets toe aan je leven).
  Geen probleem overigens. Mijn reclasseringsambtenaar vindt het prima dat ik in een viruteel net gevangen zit.

 5. 20

  Hans Anders: internet heeft mij vanaf het allereerste begin dat er permanént een kastje werd geplaatst (2004) verrijkt, maar heeft niet noemenswaardig geknaagd aan opvattingen over “offline”. Oké, schier oneindig wegdromen in Sprookjesland of een brute nietszeggende wargame, groen grazige weiden altijd de zon erop of in camouflage met mitrailleur en 1000 kogels in een greppel…heel leuk allemaal…

  Maar:

  Het zijn de kleine dingen die het doen.
  De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft.

  Ja*slik* (en toen hebben ze daar later nog een liedje over gemaakt.)

 6. 22

  Er loopt niet één iemand rond die de vrije meningsuiting wil redden door een boek te verbieden, maar er lopen daar een heleboel iemanden rond die een boek niet allen willen verbieden, maar het nog doen ook, want een meerderheid daar blijft ervoor Mein Kampf van A. Hitler te verbieden.
  Dus misschien moeten we inderdaad die club wat minder serieus gaan nemen en wordt het tijd dat ze onder curatele gesteld wordt.

 7. 23

  Snap het punt niet helemaal, NSFW als merknaam vastleggen:
  – Of het lukt niet, iedereen blijft het gebruiken, succes met dat juridische gevecht meneer jurist.
  – Of het lukt wel, term wordt niet meer gebruikt, binnen notime is er een nieuwe term en NSFW is waardeloos.

  Daarbij is NSFW voor de minste poging iets te pattenteren waar ik me zorgen over maak.
  Maar dat pattent juristen de wereld geen steek verder helpen, is me al een tijdje duidelijk. Gelukkig heeft het internet de mogelijk de kont met die gasten af te vegen.