De revolutie in de Verenigde Staten begint vandaag! Of misschien toch pas de 23e?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (35)

#1 Rene

Oh mijn god! Het is anonymous! Amerikanen gaan misschien wel een uur lang langzaam verbinding met de website van hun bank kunnen krijgen! Mayhem! Destruction!

waiting for rabobank.nl…

Oh for the love of god! Het is al internationaal gegaan ook. Oh mijn god, redt ons. Niet anonymous! Laat het niet waar zijn! Neeeeeeeeeee! Aaaaaaaaaaah!

#2 piet

deze vond ik ook wel aardig.
http://www.youtube.com/watch?v=UQ1HGCah6N0&NR=1
Naast meerdere rake uitspraken viel vooral deze me op:
if a neighbourhood-rapist came to you and he said he needed investors to help him to rape and he’d give you a 150% return on your money would you give him the money and cross your fingers that he dont rape your family?(zo ongeveer).

#3 Yevgeny Podorkin

Gerald Celente (CEO of Trends Research Institute), heeft de beurscrash 1987, instorten SU, 1997 Aziatische valutacrisis, subprime mortgage collapse, devaluatie dollar en kredietcrisis voorspelde voorspeld. Op 1 december 2008 heeft ie verklaard:

…that by 2012 America will become an undeveloped nation, that there will be a revolution marked by food riots, squatter rebellions, tax revolts and job marches, and that holidays will be more about obtaining food, not gifts.

http://www.commodityonline.com/news/Revolution-food-riots-in-America-by-2012-13062-3-1.html

*het pseudoniem “Anoniem”, die hier ook wel eens rondwaart, heeft bij de KvW dat wijnschandaal (ingedikte druivenpasta) aangekaart*

#4 Yevgeny Podorkin

*door reaguurder gewist*

#5 postre

iemand bekend met dit fenomeen? En hoe zou je dit kunnen duiden. Mijn Duits is niet heel erg goed.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,768388,00.html

“China treibt ein extrem heikles Auslandsprojekt voran: Die Volksrepublik will im US-Bundesstaat Idaho eine ganze Industriestadt hochziehen, so groß wie Amsterdam.”

#6 Yevgeny Podorkin

Interessant postre, dat is niet niks. Zolang de plaatselijke werkgelegenheid gewaarborgd is geen kik. Echter, de chinees zal alras botsen op life style, mentaliteit en andere rare fratsen waar Amerikanen heel gevoelig op reageren als daar in relatie tot arbeidsverhoudingen op de werkvloer wat over gezegd wordt. Dit thema kunt u gesimplificeerd zien in deze B- film.

Ik zeg: gaat niet lukken. De Chinees is gedoemd op zichzelf te zijn aangewezen…gelukkig is ie daarin niet alleen.

#7 JSK

@5: Het geeft enigszins de zwakte van de Chinese opkomst aan. Uit het artikel begrijp ik dat de fabriek in Amerika gebouwd wordt om nog beter de Amerikaanse markt te bedienen.

@6: Hou toch op maffe nationalist. De Japanners en Duitsers hebben al decennia zonder problemen grote fabrieken in Amerika staan, om dichterbij hun afzetmarkt te zijn.

#8 Yevgeny Podorkin

O ja? Wat Toyotafabriekjes in de jaren ’70 is wat anders als dat project in Idaho. Heb toch het idee dat het VS protectionisme buitenlandse bedrijven slechts windeieren opleveren als ze geen zware concessies doen, als ze al vaste voet krijgen. Want hoe is het ook alweer met het bod van China national op Unacoal (ad 18, mld) afgelopen? Inderdaad: De nationale proteststorm deed het congres beslissen dat de Nationale veiligheid in gevaar zou worden gebracht. Oké, in hoogconjunctuur…

En als je dat artikel verder leest zie je nu al gesputter:

Wirtschaftsminister Don Dietrich kraait: “Die Chinesen schauen sich nach einem Brückenkopf in den USA um. Idaho ist bereit, einen anzubieten.” Echter: das Zitat verschwand schnell wieder von der Web-Seite”.

Die Volksrepublik hat sich zu einer Invasion der USA entschlossen, nicht mit Panzern und Kampfjets, sondern mit einer Armee von Arbeitern, die eine eigene Freihandelszone errichten werden…

Bm#9 denkt dat vast dit laatste door Amerikanen zal worden geaccepteerd.

#9 Bismarck

@6: De les van Gung Ho is toch anders dat de Amerikanen (letterlijk) naar je pijpen dansen als je ze maar genoeg betaalt.

#10 JSK

@8: Amerikanen zijn natuurlijk wel voor “eerlijk oversteken”. De Europeanen daarentegen laten zich gewoon bedonderen door de Chinezen. Zij leggen hier wegen aan en kopen diepzeehavens op, terwijl ondernemen in China inhoudt dat je al je technologie moet overdragen aan een lokale partner.

Die Toyota (en Volkswagen) fabrieken zijn er nog steeds, je leeft in het verleden YP.

#11 Yevgeny Podorkin

Waren inderdaad alleen maar lachwekkende hippies die in die piepkleine toyota corolla’s en vw- busjes zaten gepropt…voor zweverige nostalgie is ook een (afzet)markt moeten die Jappen gedacht hebben.

Ik zit te verzinnen welk alien merk/ bedrijfstak nu als marktleider in de VS opereert en al decennia vaste grond heeft. Albert Heyn heeft het geprobeerd via overnames. Unilever, banksector misschien, ING

#12 KJ

@JSK; Lache man, dat eerlijk oversteken.

#13 Yevgeny Podorkin

Maar dat de rollen omgedraaid zijn en de VS thans zware concessies zal (moeten) doen staat als een paal boven water

#14 JSK

@11: Nederland is natuurlijk klein, hoewel ING Direct de grootste internetbank van de V.S. is. Misschien in de chemie, een sector waarin Europese bedrijven erg sterk zijn.

@12: De Federale overheid gelooft in eerlijk oversteken, het bedrijfsleven volgt gewoon het geld. En je tweede link ondersteunt eigenlijk wat ik zeg: Europeanen lijken het minder erg te vinden om hun fabrieken – en daarmee hun technologie – over te dragen aan de Chinezen.

But while that’s a handsome chunk of business that will help maintain jobs here in the Puget Sound region, Airbus appears even better positioned in China.

Airbus has courted China assiduously to displace Boeing’s former dominance there, even setting up an assembly line in Tianjin that in 2010 built and delivered 26 single-aisle A320 jets.

Derde link snap ik niet. Het lijkt me logisch dat deel van “eerlijk oversteken” optreden tegen de diefstal van intellectueel eigendom is.

@13: Och ja, het einde van Amerika is al sinds jaar en dag aangekondigd door veelal Europese “intellectuelen”. Ik wacht nog heel even af.

#15 su

@7: Het betreft vooral warehousing i.c.m. een internationale vliegveld. De fabrieken zullen zich waarschijnlijk toespitsen op het assembleren van halffabricaten. Dat lijkt mij niet echt een zwakte te noemen.

#16 JSK

Nee, de zwakte is dat de Amerikaanse afzetmarkt blijkbaar zo belangrijk is voor de Chinese economie, dat ze zelfs ter plekke willen produceren.

Vergelijk het maar hier mee: bleek het feit dat de ING voor vele miljarden in Amerikaans schuldpapier zat een voordeel of een nadeel te zijn voor de Nederlandse economie?

#17 su

@16: Nouja, produceren.. Het is net als Dell die een assemblageplant in Ierland neerzet. Het heeft een economisch voordeel om in het gebied van afzet het uiteindelijk product in elkaar te zetten. Dat betekent niet dat ze de fabricage van de halffabricaten er ook uitvoeren.

#18 JSK

Jaja, assemblage is natuurlijk niet letterlijk productie, maar je snapt wat ik bedoel. Ze willen zo graag verkopen aan de Amerikanen dat ze bereid zijn een hele stad er neer te zetten. In ruil voor wat? Meer Amerikaans schuldpapier.

#19 su

In ruil voor wat? Meer Amerikaans schuldpapier.

Ze kunnen moeilijk hun iPads betalen met iets anders dan dollars. Wat is je punt? Dat het economisch slecht is om je producten af te zetten in de VS?

#20 JSK

Het is slecht afhankelijk te zijn van een markt, zeker als deze met schuld overladen is.

#21 su

Dus de Chinezen moeten geen producten afzetten op de Europese en Amerikaanse markt? Blijft niet echt veel over, toch?

#22 JSK

1,3 miljard Chinezen? Voor een economie zoals de Nederlandse of de Belgische is het niet vreemd 50% van je BNP te exporteren. Voor een economie met de omvang van die van China geeft het een onderliggende zwakte aan. Je produceert per slot van rekening voor de eigen consumptie, niet om buitenlanders blij te maken.

#23 su

@22: Een groot deel van die 1,3 miljard Chinezen kunnen de producten niet of nauwelijks betalen.

Je produceert per slot van rekening voor de eigen consumptie, niet om buitenlanders blij te maken.

Dat lijkt mij een achterhaald visie voor een geglobaliseerde markt. Je produceert voor winst. En als dat winst in het buitenland te halen is exporteer je. Kapitalisme 101.

#24 Henrik

de TSA controleert nu ook in de NY metro.

die *revolutie* komt niet vandaag, maar zit er wel aan te komen.

#25 JSK

Een groot deel van die 1,3 miljard Chinezen kunnen de producten niet of nauwelijks betalen.

Maar toch zijn zij in staat deze te produceren. Rara… ik dacht dat jij zo into Marx bent. Je snapt toch wel wat er hier aan de hand is? Meerwaarde enzo.

Dat lijkt mij een achterhaald visie voor een geglobaliseerde markt. Je produceert voor winst. En als dat winst in het buitenland te halen is exporteer je. Kapitalisme 101.

Allereerst is China geen kapitalistisch land. En tweede beschrijf je natuurlijk mercantilisme: het idee dat je zoveel mogelijk (buitenlandse) valuta moet accumuleren. Ten derde is de Chinese overheid weldegelijk geïnteresseerd is het verhogen van de gemiddelde levenstandaard en het verlagen van de afhankelijkheid van de export naar o.a. de V.S. Zie http://english.caijing.com.cn/2011-04-15/110692963.html

Chinese President Hu Calls for Domestic Demand Expansion, More Openness

#26 su

Maar toch zijn zij in staat deze te produceren. Rara… ik dacht dat jij zo into Marx bent. Je snapt toch wel wat er hier aan de hand is? Meerwaarde enzo.

Dat is wat van de arbeider geroofd wordt, niet uitbetaald. Er worden vast mooie nieuwe glimmende tanks of nog meer fabrieken van gebouwd.

Allereerst is China geen kapitalistisch land.

*proest*

#28 Yevgeny Podorkin

Duitse en Engelse bedrijven? (BMW, Volkswagen, barclays en BP verder kom ik ook niet…maar geen onderdeel van coca cola- achtige oligopolies. In de voedselbranche is het zelfs bijna onmogelijk een product te plaatsen (onder eigen naam, calve b.v.) Of probeer b.v. eens frikadellen in de VS te verkopen of kroketten…mag niet.

@ JSK#10 “Chinezen kopen de EU op”

Terwijl de EU in potentie een groter afzetgebied (1 mld+) heeft dan China. China, een van de redenen dat ik JA heb gestemd. Niet op basis van dat halfbakken verdrag- ding waar thans niks besloten wordt, goed, de PVV- ers verrichten er nuttig werk…O, nog een reden waarom ik heftig voor stemde: de verrechtsing in Europa. De EU is van gewoon rechts verworden tot dom rechts, op een handvol landen na (maar dat is een kwestie van een hogere schuldenrating) is dat thans ook een feit. Duurzame energie: allemaal op eigen houtje. Nog eentje?

AaaArggHhh, ik zou de sukkels het liefst 1-voor-1 alsnóg…kan alleen ff zo gauw geen passende straf verzinnen. Maar er komen 4 paarden in voor en dito stukken touw.

#29 JSK

@26: Glaasje water? Nee, serieus… ruim een derde van de industrie is in handen van de staat. Ik zou het huidige Chinese systeem eerder een vorm van fascistisch corporatisme noemen a la Hitler Duitsland.

Er worden vast mooie nieuwe glimmende tanks of nog meer fabrieken van gebouwd.

En die fabrieken produceren goederen die – zoals jij opmerkt – haar arbeiders niet kunnen betalen. Dus de goederen moeten worden geëxporteerd naar de V.S. en Europa. Maar omdat zij een structureel handelstekort hebben met China houdt dat een keer op.
Het overplaatsen van productie naar de V.S. is in zekere zin een poging dat die uitkomst te rekken.

#30 postre

Wanneer komt er een revolutie in Nederland?

Tipo die hier ook wel eens reaguurt geloof ik heeft een stuk geschreven over de schuldenlast van Nederland en de Nederlander. Lezenswaardig!

http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/06/vergeet-griekenland

#31 weerbarst

Ik houd ook ernstig rekening met false flag cyber terror. Tot dusver is het niet veel meer dan wat defacings.

Expect them.

#32 su

@29: Het kapitalistisch systeem zaait de zaden van zijn eigen ondergang. Was toch ook van Marx?

#33 weerbarst

cia.gov down? false flag?

#34 Henrik

allereerst is daar de enorme schuldenlast.

enig inzicht:

http://www.debtdeflation.com/blogs/2011/06/11/dude-where%E2%80%99s-my-recovery/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*