1. 2

  ‘Tuurlijk Carl. De ACLU heeft eerst gestreden om zwarten gelijke burgerrechten te geven, en daarna gestreden om abortus in elke staat legaal te maken (met Roe vs. Wade, 1973 ook gebeurd) om de zwarten te decimeren. Volkomen logisch.

 2. 3

  geheel offtop of wellicht toch wel:

  “Weblog biedt informatieve en amuserende stukken over actualiteit, wetenschap, politiek of cultuur”

  Oh..amuserend..waar?

  Sorry Dimitri maar ik zoek en vind droogstoppel revisited hier en daar. No offence ment ik sta langs de kant de stuurman uit te hangen.

 3. 4

  Ehh, eigenlijk is het dus heel humaan dat de Amerikanen al hun donkere mede-Amerikanen langdurig achter slot en grendel opbergen. Oh wacht ehh….

 4. 6

  En 1 op de 6 Amerikanen leeft op voedselbonnen. Dan houden we er 4 over. De werkloosheid is officieel bijna 10 procent, maar in werkelijkheid zal die zeker het dubbele bedragen; dus dan is een van de 4 werkloos, waarbij er wel enige overlap zal zijn met wie voedselbonnen krijgt. In ieder geval zitten werklozen over het algemeen niet in de gevangenis, aangezien de meeste gevangenen dus wel werk hebben. Dan houden we nog een stuk meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking over. Break it verder maar down, met een natte vinger.

 5. 8

  Je kan ook zeggen: De gevangenis is een equalizer, want in de gevangenis hadden zwarte en blanke mannen even veel kans op overlijden (terwijl die kansen buiten de gevangenis ver uiteen liggen).

 6. 10

  Logische conclusie. In de gevangenis wordt voor ze gezorgd. Ze krijgen te eten en ze hebben gratis toegang tot medische voorzieningen, bovendien worden ze bewaakt door cipiers wiens taak het o.a. is om ervoor te zorgen dat ze mekaar niet te lijf gaan en dat er geen drugs wordt gebruikt in de gevangenis (al lukt dat niet altijd). Op straat moeten ze voor zichzelf zorgen en met een strafblad wordt het moeilijker om eerlijk werk te vinden.
  @ 1, Nou en ??? Zoveel abortussen is een goeie zaak want zonder al die abortussen zouden er zeker nog meer Amerikaanse negers opgegroeid zijn in slechte sociaal-economische omstandigheden en zou het criminaliteitscijfer en het aantal gevangenen in Amerika nog hoger zijn dan wat het nu is.

 7. 11

  @boyke: Volgens mij krijg je juist een strafblad nadat je de gevangenis verlaat. De oplossing voor het probleem dat zwarte mannen met een strafblad moeilijker werk vinden is niet meer stafbladen uitdelen cq zwarte mannen veroordelen en opsluiten.

  Zoveel abortussen is een goeie zaak want zonder al die abortussen zouden er zeker nog meer Amerikaanse negers opgegroeid zijn

  Vind je dat niet een klein beetje racistisch?

 8. 12

  @11 ikzelf nam aan dat @10 dit ironisch bedoelde.

  Het aantal abortussen is hooguit een goede zaak omdat hiermee aangetoond wordt dat de zwarte vrouw zich emancipeert en kiest voor bass in eigen buik (tenzij ze natuurlijk gedwongen worden om een abortus te ondergaan – daar weet ik weer niet genoeg van).

 9. 13

  @11: Je vergeet volgens mij het belangrijkste deel van de zin in slechte sociaal-economische omstandigheden.

  @12: Geboortebeperking is op zich gewoon goed om wel meer redenen dan emancipatie van de vrouw. Het moet alleen niet verworden tot etnische zuivering (Chinese toestanden).

 10. 14

  “Volgens mij krijg je juist een strafblad nadat je de gevangenis verlaat.”

  Ja tuurlijk joh, dat weet ik ook wel.

  “De oplossing voor het probleem dat zwarte mannen met een strafblad moeilijker werk vinden is niet meer stafbladen uitdelen cq zwarte mannen veroordelen en opsluiten.”

  Lol, dus volgens jouw mogen zwarte mannen een carte blanche krijgen als ze strafbare feiten plegen want als jij het voor het zeggen had (gelukkig heb je dat niet) zouden zwarte criminelen namelijk niet gestraft worden.
  Nou sorry hoor maar ik vind (net als ieder ander redelijk denkend persoon) dat criminelen het verdienen om veroordeeld en gestraft te worden.

  “Vind je dat niet een klein beetje racistisch?”

  Totaal niet, wat ik zei was gewoon de logische en keiharde waarheid. Mensen die de racisme kaart gebruiken kunnen daar meestal niet tegen.

 11. 15

  Lol, dus volgens jouw mogen zwarte mannen een carte blanche krijgen als ze strafbare feiten plegen

  Ik zou druggebruik niet straffen met gevangenisstraf, bijvoorbeeld. Of 25 jaar opleggen voor winkeldiefstal.

  Totaal niet, wat ik zei was gewoon de logische en keiharde waarheid.

  Uhm, dat sluit elkaar niet uit? Ik geloof best dat jij vindt dat er minder zwarte mannen (in slechte sociaal-economische omstandigheden) geboren dienen te worden. Mijn vraag is: vind je dat niet een beetje racistisch?

  @13: De deportatie van miljoenen moslims die zich niet willen aanpassen? Sorry hoor, dat soort toevoegingen zijn vaak een gemakzuchtige poging om te verhullen dat het de spreker niet om afkomst (“ras”) gaat.

 12. 16

  @13: hoewel ik geen voorstander ben van een almaar groeiende wereldbevolking (die in steeds groter wordende armoe leeft/zal leven) vind ik dat abortus nou niet direct als een geboortenbeperkende maatregel gezien moet worden. Dat het in de praktijk daar wel op neerkomt, is iets anders.

 13. 17

  “Ik zou druggebruik niet straffen met gevangenisstraf, bijvoorbeeld. Of 25 jaar opleggen voor winkeldiefstal.”

  Nou leuk voor je.
  Criminelen die 25 jaar opgelegd krijgen voor winkeldiefstal zijn recidivisten die al een aantal ernstige misdaden op hun kerfstok hebben staan en vanwege de three strikes out wet worden ze dan terecht voor langere tijd opgesloten als ze weer eens een misdaad plegen.
  M.b.t. drugsgebuik en drugsbezit, in de meeste Amerikaanse Staten is het simpele bezit of gebruik van drugs een overtreding (over ’t algemeen geen gevangenisstraf maar boete), het kan een misdaad worden (gevangenisstraf) maar dat is afhankelijk van het soort drugs, de hoeveelheid, of er sprake is van een intentie tot het verhandelen van drugs etc.
  In tegenstelling tot wat sommige types beweren is het niet zo dat de meerderheid v.d. Amerikaanse gevangenen in de bak een straf moeten uitzitten vanwege het opsteken van zoiets als een joint.

  “Uhm, dat sluit elkaar niet uit? Ik geloof best dat jij vindt dat er minder zwarte mannen (in slechte sociaal-economische omstandigheden) geboren dienen te worden. Mijn vraag is: vind je dat niet een beetje racistisch?”

  Ik heb die vraag al beantwoord, lees #14 maar weer eens na. Dankzij al die abortussen door zwarte vrouwen zijn er in Amerika minder zwarten opgegroeid in slechte sociaal-economische situaties en zijn er nu minder criminelen op de Amerikaanse straten. Persoonlijk vind ik dat die vrouwen er goed aan hebben gedaan door een abortus te ondergaan, wie niet goed kan zorgen voor zijn/haar kinderen moet geen kinderen nemen. Als je in alles racisme wilt zien is dat jouw probleem.