1. 1

  Maxime Verhagen schrok zich een heel professioneel uitziend hoedje, petje af.

  Voor de rest is alles al eens gezegd over al die klerelijers daar. En het blijft allemaal de schuld van de VS.

 2. 4

  Dat “zo” is heel fijntjes verwoord Hema maar geldt voor elke invalshoek ter plekke.
  Schuld van de VS en de gehele regio M44, all 2 blame.

 3. 5

  Het niet opdringen van het eigen idee aan een ander, de oplossing.Hamas in Palestina, Taliban in Afganistan, democraten in de USA etc.

  Ieder z’n zin en kunnen we verder gaan leven op de manier die “men” voor ogen heeft op de plek waar men woont.

  Zo, das opgelost.

 4. 8

  Elke 1 is ‘r een te veel…Schande, wat zeg ik SCHANDE !!! als ik ff capslog mag schreeuwen godverdomme. En met een soort van 10 geboden in de mitrailleur hey?

  Sukkels, geen wangen meer zeker.

 5. 10

  Ongelooflijk dat deze ellende nog altijd voortduurt terwijl op dit weblog en duizenden anderen wereldwijd de meest briljante oplossingen voor dit conflict worden aangedragen.

 6. 12

  Maar wie weet is de boodschap iets van HAHA HOHO op de geboortedag van het idool van onze grote broer sturen we een hele duidelijke message.

 7. 14

  @10 je kan ironisch doen over dit ene en ook wel duizenden andere weblogs, maar ik vind voor jou binnen een half uur een paar miljoen mensen die een heel eenvoudige oplossing al prachtig vinden. Ook jouw oplossing als het moet.

 8. 15

  Juste, genau M44..ik kan je moeilijk vatten zo alhier soms, je spuugt weleens op m’n smoel..mijn idee is dat dat precies die personen zijn die me ergens weten te duwen van m’n pad.

  tnx.

 9. 16

  Dat is precies mijn punt; miljoenen mensen vinden heel eenvoudige oplossingen al prachtig.
  Da’s natuurlijk altijd al zo geweest, maar hier wordt dat weer eens pijnlijk duidelijk.

 10. 22

  Maar volaleer ik naar buiten ga om het fikkie leven in te blazen daarbuiten ..het is de mens onwaardig wat daar gebeurt..ik maak soort van academisch afstandlijke opmerkingen soms..maar ik schaam me diep.

 11. 24

  Het gezeik over het Heilige Land is in 1851 door de zoon van de Koning van Holland begonnen dus de oplossing is simpel. Wied de kiem van het conflict et voila: het vredesplan van de Patriarch van Rome en Euro Disney Prins Al-Waleed bin Talal al-Saoed.

 12. 25

  In ieder geval heeft Israël weer voor een jaar of tien ieder recht verloren om ánderen van ‘terrorisme’ te beschuldigen. Want dit is een schoolvoorbeeld van een terroristische aanslag.

  Een ondubbelzinnige veroordeling van de Israëlische aanvallen zou de westerse landen (Europa? Hallo, Europa?!) daarom sieren, maar die komt er natuurlijk niet. Want als wij het doen (danwel Israël met toestemming van de VS), is het geen terrorisme.

  De logica is om gek van te worden, maar lijkt vooralsnog te staan als een huis. Iemand nog een VN-resolutie?

 13. 26

  Israel (+de USA) heeft al heel lang ieder recht verspeeld om anderen van terrorisme te beschuldigen.

  Het laatste stukje sympathie van mijn kant had Israel al verloren toen ze in 2006 clusterbommen op woonwijken in Libanon gooiden.

  Helaas verwacht ik van Obama ook niets om tot een oplossing in het Midden Oosten te komen. De Israel-lobby is te sterk.

 14. 28

  @21: Precies. Er zijn twee acceptabele oplossingen: terug naar 1967, maar dan moet Oost-Jeruzalem worden ingeleverd en de nederzettingen worden ontmanteld of alles annexeren en iedereen een Israëlisch paspoort geven, maar dan is er een Palestijnse meerderheid. Kortom: Israëlische politici hebben profijt bij het handhaven van de status quo. De Palestijnse gebieden zijn nu meer dan 40 jaar bezet. Als Israël wat meer aan nation building had gedaan, dan had er nu al lang een rechtstaat opgebouwd kunnen zijn.

  @27: Heerlijk stukje old school propaganda waarin de Palestijnen in één zin worden uitgemaakt voor ‘primitieve hordes’ en ‘aasgieren’.

 15. 29

  @Ron,

  Het wel typerend. Je komt met een citaat van een website waar geen commentaar gegeven mag en kan worden. Laf. En je dumpt het hier. Laf en bijna chanterend: want als we hier niet reageren gaan de reaguurders van Sargasso mee in het fascistoïde kamp (zie mijn godwin op het eind), reageren we wel, krijgen we een uiterst onsmakelijke discussie. Ik kies dan maar voor het laatste.

  In elk geval heeft het niets met hoor en wederhoor te maken. Eerder met autisme van de fascistoïde, islamofobe, pro-Amerika en pro-Israel lobby. Waar jij blijkbaar bij behoort. Die politiek incorrect site waar het artikel oorspronkelijk vandaan komt zegt het allemaal.

  Wat denk je te bereiken met een link daarnaartoe?
  Wil je zieltjes winnen voor je gore bruinhemdenfilosofie?

  Want een artikel dat zegt: Het probleem zou binnen een week opgelost kunnen zijn – waartoe het Israëlische leger spelenderwijs in staat zou zijn – en de wereld zou misschien tien dagen janken en joelen in de pers, maar daarna zou er geen haan meer naar kraaien is fascistisch. Het riekt naar Hitler die zegt: wie herinnert zich de Armeniers? Een Godwinnetje op 28 december moet kunnen. Kerst is toch al geweest.

  Fascistoïde, menselijke en historische domheid.
  Bruinhemd Onweijs.

 16. 31

  @30 kennen wij elkaar niet ? Je bent toch dat nieuwe politiek/theologische warhoofd dat honderduit kletst van kop naar staart en weer terug, zomaar de ruimte in ? Het is weer een raar dansje dat je hier opvoert.

  Groetend richard0, en welkom Ron de Weijze.

  Altijd prettig, bakens aan de einder.

 17. 32

  @HansR: hear hear.

  En voor de anderen; lees eens dit artikel in de Haaretz van vandaag. Een stuk genuanceerder dan de reacties die ik hierboven lees.

 18. 34

  Het nivo daalt gestaag verder. Vasilis leest niet, snapt niet en komt ook alweer met een stupid link. @Ron, zelfbenoemde kwast en windbuil, richard0 is weg, gone, with the wind, futsi, out of sight…

 19. 35

  De Israelische verkiezingen komen eraan (10 februari) dus waarschijnlijk gaat dit nog wel even door, het is een Israelische traditie om het leger tijdens de campagne op de Palestijnen los te laten.

 20. 40

  Het zijn allemaal mensen die als het goed is, hun oordelen uitstellen tot ze weten waarover ze praten. Dus niet alleen maar meezingen in hetzelfde feest van herkenning en morele verontwaardiging, om daar zo activistisch mogelijk van te worden.

 21. 41

  Je bent nieuw hier, je moet nog dingetjes leren zoals het niet meer iets te hoog op je tenen staan en om je heen blazen.

  Wat ik in #1 zeg doe ik steenhard met meer dan genoeg backup. Want ik ben strontziek van de genuanceerde benaderingen van die incidenten AL VIJFTIG JAAR. Die situatie wordt door misdadigers in stand gehouden die ze aan hun tenen in het ijswater mogen dumpen. Allemaal.

 22. 42

  Het is lovenswaardig dat je voor je eerlijke gevoelens uitkomt. Maar alleen backup voor je eigen gelijk is niet genoeg (en makkelijk te ronselen). Betrek ook de argumenten van de andere partijen en kijk dan of je (inclusief achterliggende emoties) logisch dwingend je gelijk kunt krijgen bij elk van hun. Door hen zelf toegegeven, dat wel. Anders komen we er niet en nooit, imho.

 23. 44

  in gaza hoeft maar iets te gebeuren en het is gelijk wereld nieuws met daarbij alle emoties, nou is dit wel heel wat meer dan iets, maar wat er nu daar gebeurd is dagelijkse kost in landen zoals congo, sudan, uganda, etc. blijkbaar zijn de mensen die daar sterven het nieuws en de emotie niet waard

 24. 45

  Laat ik ook eens wat loze kreten brallen!

  * Om Israel op te kunnen richten, is de scheiding van kerk en staat ernstig geschonden.
  * Hamas Handvest Artikel 32: Het verlaten van de conflictcirkel met Israël is hoogverraad; vervloekt zij degene die dat doet.
  * Waarom staat de internationale gemeenschap toe dat Israel de toelevering van goederen over naar Gaza blokkeert?
  * Ook dit conflict is weer gefaciliteerd door de Grote Conflict Katalysator, de VS en haar CIA. Taliban, Hamas, Israel, Al-Qaeda, Iran, Irak, Koeweit. Je moet goed zoeken wil je een modern conflict vinden waar de VS geen dikke vinger in de pap had.

 25. 47

  @m44: Spijt? Integendeel. Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers, aan beide zijden van het conflict. Onlangs voerde ik een interessante briefwisseling met een joodse dame uit Jeruzalem inzake het Israëlisch-Palestijnse conflict. Zij is een Nederlandse emigrante en haar denkbeelden vervulden mij met angst. Ik heb de briefwisseling vandaag hier gepubliceerd.

 26. 48

  Vasilis, een joodse emigrante is geen slachtoffer, die rol plakt ze zichzelf op.

  Mag ik ff quoten uit die tante van je :
  “Er is een enkele Joodse staat waarin een 2 miljoen Arabieren, doorgaans Moslims alle burgerrechten hebben.
  Er is geen verschil voor de wet tussen hen en wie dan ook.
  Enkel in Israel totale vrijheid voor allen, maar de Moslims/Arabieren onder de kreet van “Palestina moet vrij” willen ook die laatste democratie vernietigen en Islamiseren.
  Om vrij te zijn. Vrij om te doen wat men in Saoedie Arabie mag doen. Handen afhakken, voeten afhakken, hoofden afhakken, vrouwen behandelen als minder dan schapen, minderheden vervolgen,
  Als de Hollanders rustig blijven slapen verliezen ook zij hun eigen land. Misschien zullen zij dan beseffen waartegen en waarvoor Israel vecht.

  Dat gelul hoor ik al 45 jaar , enough is enough. weg met die VIP pas , aanpassen of oprotten.

  Voor vrijheid en vrede in ieder geval niet, waar zitten jullie met de hulptroepen? , de noodrantsoenen voor afrika , de militaire ondersteuning in Somalia ,

  Noem je dat vechten? militair kracht nr 3 van de wereld tegen het grootste ghetto in the wereld.
  Niets geleerd van Polen of zo?
  Israël kermt voor haar bestaan, dat is alles.
  Demografisch gesproken dood als een pier over 40 jaar.
  En veel internationale vrienden hebben ze niet meer.
  Wij angst hier in Nederland voor de moslims?

  Wie zegt dat?, ik ben er niet bang voor mijn buurman ook niet.
  Dien ik de joden dankbaar te zijn dat ze met WW2 methodieken als fascistoïde slagboom mij beschermen tgen het boze oog van de Islam?
  ik dop mijn eigen boontjes en heb geen reli twat nodig om het op zijn manier op te lossen aangezien hij een persoonlijke meningsverschil heeft over whose fucking God rules.

 27. 49

  @Vasilis: Hamas is er gekomen na democratische en eerlijke verkiezingen. Hun standpunten, bedoelingen en daden waren bekend.
  De Gazanen zijn dus zelf verantwoordelijk voor de aanvallen op hun militaire doelen.

 28. 50

  @Vasilis
  Boeiende briefwisseling met die dame.

  Als zij zegt: Is het een misdaad, Bas om je leven te verdedigen?Ik meen dat elk volk gerechtigd is, ja verplicht om genocide tegen te gaan. Tegen Hitler probeerden we het zelfs. En nu proberen we het tegen de voortzetters van de oorlog, de Moslims. We proberen te blijven bestaan met de hulp van onze G’d verbaas ik me toch een beetje.

  De moslims als voortzetters van de oorlog?
  Joden hebben geprobeerd genocide tegen te gaan?

  Boeiend.

  Overigens begrijp ik de reactie van Hema niet helemaal. Hij lijkt met de dag warriger te worden.

 29. 51

  @50: Ik destilleer een beetje een Godwin, maar tegelijk ook een treffende gelijkenis uit #48. Doet Gaza ’08 niet een beetje denken aan Warschau ’43 (de link in #27 zinspeelt in ieder geval op een zelfde aanpak)?

 30. 53

  Hmm.. ondanks wat je vindt van het conflict en haar oorzaken zelf Ron, moet je toegeven dat het voortwoekeren ervan een nare externaliteit oplevert voor de rest van de (westerse) wereld. Namelijk: grote hoeveelheden boze jonge moslimmannen. Het duidelijk dat de Palestijnen niet zullen vertrekken – vooral omdat niemand hen wil opnemen – en dat Israel niet over zal gaan tot genocide. Dus *iets* qua tegemoedkoming van de kant van Israel zal moeten plaatsvinden, ook in ons eigen belang.

 31. 55

  JSK, je hebt natuurlijk gelijk, maar ik denk dat dat voortwoekeren al onderdeel is van het onderhandelingsproces (macht en belang van onderhandelbare zaken die door beide partijen verschillend worden waargenomen waardoor het mogelijk lijkt om alles te krijgen voor niets) en dat die grote hoeveelheden boze jonge moslimmannen dat ook weten. In Spanje heeft terrorisme succes gehad en in Amerika lijkt het nu ook zo ver te zijn gekomen. Westerlingen hebben geen zin meer om hun cultuur te verdedigen want het geeft teveel narigheid. Het idee is, dat de precieze premiers en presidenten, eenmaal vervangen door rekkelijken, een onderhandelingsproces kunnen starten waar uiteindelijk de pains en de pleasures evenredig verdeeld zullen zijn. Maar de islam zal dit nooit toestaan. Zoals Erdogan al zei, “Je kunt niet seculier en moslim tegelijk zijn. De anderhalf miljard moslims in de wereld wachten op de opstand van het Turkse volk. We zullen in opstand komen. Met goedkeuring van Allah zal de rebellie beginnen.” Islamitisch kan niet anders zijn dan islamistisch.

 32. 56

  @55: “Zoals Erdogan al zei: ‘Je kunt niet seculier en moslim tegelijk zijn.'”

  Waarop uit de zaal een grote ‘Duh!’ opsteeg?

  Ook mooi een gelegenheid om mijn hart te luchten over een irritatiepunt: nu iedereen op vakantie gaat naar Turkije, moet het toch wel zo langzamerhand bekend zijn dat de ‘ğ’ in Erdoğan niet wordt uitgesproken, maar alleen de ‘o’ ervoor lang maakt.

 33. 58

  Ron , een westerling vecht niet meer voor zijn cultuur?
  waarom zitten we in afghanistan en zaten we in Iraq ?
  Ter bevrijding van dat volk of ter eigener bate en het opwerpen van een muur tegen het dreigend islamitisch gevaar
  ( de wind uit de zeilen halen van Geert W )

  Laa me 1 x raden , je komt uit het Westen.

  ik verdedig nog steeds iedere dag mijn cultuur tégen de tsunami aan westerse staatsinvloeden kerken en media
  Daarna is de islam aan de beurt.

  Oh ja , geen antwoord geven , U is onbegrijpelijk saai.

 34. 62

  Hema, ik zie nu pas dat je een post aan mij richt. Een westerling vecht gelukkig nog wel voor zijn cultuur, maar de wolven huilen in het bos en de karavaan zet zich langzaam weer in beweging om verder te trekken, wat was achter zich latend. Blijkbaar zitten we op één lijn wat dat verzet en die verdediging betreft.

  En dat ik saai ben is bull’s eye. Tenminste, het is voor mij moeilijk om over te brengen wat mij werkelijk interesseert en waarvan ik hoop dat anderen zich er ook voor (gaan) interesseren. Maar je kent mijn wolligheid en die is noodgedwongen maximaal in plaats van minimaal daar waar ik die gedachten uiteenzet. Maar ik blijf eraan werken, promise!

 35. 64

  Ik kom net uit de Hema (geen gein) waar de muzak door alles heenschalde. Kan die kankermuziek niet uit vroeg ik aan het westerse meisje. Ze glimlachte wat geschrokken. Er is nog meer dan voldoende te vechten tegen de westerse Kul-tuur.

 36. 65

  Dat is de westerse cultuur, immer vormend door opmerkingen zoals U M44, dat mag namelijk hier en elders veelal niet.

  Daarintegen:

  “kankermuziek” tegen een medewerker..heel erg minnetjes m44…u zuigt in deze.

 37. 66

  b.v. Maakte eens een opmerking..in de bus dalend van Amman in Jordanie naar de dode-zee. Of die “muziek” in de bus al schallend, ff gedimd kon worden.Het was zingend oplezen van de koran, urenlang.

  Ook Kankahmuziek, maar ik deelde dat wat suikerzoet mee, de fluwelen handschoen bevat beton..de botonnenhandschoen slaat naast.

  We werden gelijk de bus uitgegooid, al rijdend.

  Nuance..

 38. 67

  Wellicht wat ondergesneeuwd m44..”hier” kan je kakermuziek zeggen, ook tegen personen die daar geen invloed op hebben en zich dan niet prettig voelen, in landen zoals Jordanie kan dat beslist niet.

  De Westerse cultuur is niet zo zwart als je in je 64 verbeeld, grijs wellicht maar niet zwart. Dat is elders.

 39. 69

  Ter ondersteuning van mijn eerdere opmerking (35):

  Defense Minister Ehud Barak (the Hebrew surname means “lightning,” German “Blitz”) did it again: a historic record of over 200 Palestinians killed in a single Sabbath’s blitz (Dec. 27). Polls now predict five additional Knesset seats for his Labor Party in the coming February general election. That’s 40 Palestinian corpses per seat. No wonder he promises it’s just the beginning: at this pace, it will take Labor just about two thousand additional corpses to go from rags to riches, from a dead political party to an absolute majority in parliament like in the good old days.”

 40. 70

  @52: Een (in het geval van Gaza zelfs hermetisch) afgesloten getto, waarin mensen van een bepaalde etnische afkomst worden opgesloten, waarbij opzettelijk de toevoer van levensmiddelen wordt afgesloten. Enig verzet dat tegen de situatie ontstaat, wordt met grof geweld de kop ingedrukt.

  Verder gaan er (zie oa. link in #27) stemmen op om het getto Gaza te ruimen, gelijk dat gebeurd is met het getto Warschau.

 41. 71

  Stuur Geert Wilders af op de islamitische Hamas en wij zullen gezond worden!!!

  Geweldadige islamiten zullen nooit hun doel kunnen bereiken. Zelfs pro-islamitisch denkenden worden anti!