Zorgverzekeraars…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Sinds begin dit jaar hebben we het nieuwe zorgstelsel. Voor mij persoonlijk betekent dat zo’n schadepost van 600 euro per jaar, ondanks dat de regering vindt van niet.

Nu blijkt dat de zorgverzekeraars zo hun best hebben gedaan om hun premies dit jaar laag te houden dat ze er verlies op maken. Volgend jaar worden ze waarschijnlijk 10% hoger. Valt dit niet onder bedrog? Met valse praatjes klanten binnenhalen met meldingen als: “Wij zijn de goedkoopste”?

En daarna lekker het produkt duurder maken. Ja, zo kan ik het ook.

Reacties (3)

#1 Jogy

Hoezo goedkoop?

Behalve de premie die jezelf betaald, moet je in je salaris ook nog betalen en die samen met die 6,5% is iedereen al duurder uit dan vorig jaar. Dat wordt vaak vergeten, omdat je het niet direct ziet in je portemonnee.

Ze mogen bij die verzekeraars wel eens gaan kijken naar prijsafspraken en kartelvorming want zoveel prijsdifferentiatie zit er niet tussen die verzekeraars.

  • Volgende discussie
#2 Packet Storm

Wat ik het ergste vind is dat je financiele situatie in één keer zo veranderd.

Ik heb zelf net een huis gekocht en dan maak je toch een berekening hoe je dat gaat trekken de eerste 5 jaar. En ik kan je vertellen dat ik niet heel erg gelukkig was toen ik erachter kwam dat ik opeens twee keer zoveel ga betalen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jogy

Inderdaad, daar heb je helemaal gelijk in. Ik veranderde van werkgever waardoor ik het hele overzicht kwijt ben. Het maakt het er niet makkelijker op om een planning te maken voor de onderhoudskosten.

  • Vorige discussie