Zomerquote | Gekloond in een minuut

zomerquotes3“It takes a few milliseconds to read [a chip] and, depending on what equipment I’ve got, doing the cloning can take a minute, I could literally do it on the fly.”

RFID is een technologie van minieme chips die data bevatten en die kan worden opgevraagd via radiogolven. Deze chips zullen de komende jaren bijna overal opduiken: in magazijnen om voorraadbeheer te vereenvoudigen, in de koerierswereld om realtime volgen van je pakket mogelijk te maken en in winkels om diefstal tegen te gaan. Maar ook in paspoorten, creditcards, bedrijfspasjes en autosleutels zal de techniek gebruikt worden.

De technologie om informatie van deze chips te halen en op een andere chip te zetten is gewoon beschikbaar en zal binnenkort als integraal pakketje voor minder dan 50 dollar te koop zijn.

Het was al langer bekend dat RFID serieuze beveiligingsproblemen heeft, en op DefCon werd aangetoond dat mensen zich (nog) niet bewust zijn van de risicos: een openlijk zichtbare scanner met camera plukte de data van de passerende rfid kaarten en maakte en passant een foto van de eigenaar. Waarvan de aanwezige Feds behoorlijk schrokken.

Wired: Feds at DefCon Alarmed After RFIDs Scanned

Een aluminium hoedje heb je niet nodig, maar een aluminium portemonnee is nog niet zo’n gek idee, wil je je privacy enigszins beschermen. Wat niet wegneemt dat je alsnog wel gevolgd kunt gaan worden door middel van deze technologie, want aluminium kleding… neh…

Scientific American: How RFID Tags Could Be Used to Track Unsuspecting People

  1. 1

    RFID is een technologie van minieme chips die data bevatten en die kan worden opgevraagd via radiogolven. Deze chips zijn de afgelopen jaren bijna overal opgedoken: in magazijnen om voorraadbeheer te vereenvoudigen, in de koerierswereld om realtime volgen van je pakket mogelijk te maken en in winkels om diefstal tegen te gaan. Maar ook in paspoorten, creditcards, bedrijfspasjes en autosleutels wordt de techniek gebruikt.