Zomerquote | Feestje bouwen?

zomerquotes3“Any repetition of these celebrations this year would be completely unacceptable. Megrahi remains a convicted terrorist responsible for the worst act of terrorism in British history.” (Guardian)

Abdelbasset al-Megrahi werd veroordeeld voor de Lockerbie-aanslag. Toen artsen zeiden dat hij nog maar kort te leven had mocht de Libische Megrahi naar huis om te sterven. Eenmaal terug in Tripoli bleek dat hij misschien nog wel zeven jaar door kon… Het Britse Foreign Office wil niet dat Libië de eerste verjaardag van de terugkeer van de ‘doodzieke’ Megrahi gaat vieren. Nee inderdaad, zoiets doe je niet: een feestje bouwen voor een veroordeelde terrorist. Libië heeft al een tijdje geleden aangegeven dat het weer bij de ‘normale’ landen wil horen en dan ga je niet de grootste schandvlek uit je vaderlandse geschiedenis indirect tot nationale feestdag uitroepen. Waar is de REPSECT?!

 1. 1

  Ehm… heeft het VK hem niet vrijgelaten in ruil voor Libische olie en gasrechten? Ik bedoel, als je een veroordeelde terrorist zijn straf wil laten uitzitten, laat hem *niet* vrij.

 2. 2

  Tja, ik heb ook nog dingen gehoord als: er kwam een ‘appeal’ zitting aan, die van de rechtsgang tijdens het oorspronkelijke tribunaal volkomen gehakt zou hebben gemaakt, dus om zich tegen het verlies van reputatie te beschermen, hebben ze ‘m maar vrijgelaten.

  Volgens mij zijn er een boel factoren, niet alleen maar olie, in het spel.

 3. 4

  Volgens mij hebben ze gewoon twee lijstjes gemaakt:

  Vrijlaten:
  – gezondheids-situatie
  – appeal komt er aan
  – oliegeld verdienen

  Vasthouden:
  – yanken tevreden houden

  Hmm. Moeilijk.

 4. 5

  Hoe serieus wil Khadaffi dan bij de “normale” landen horen? Zijn recente verleden overziend, is hij liever de held van Afrika en de Arabische Liga. Verder houdt hij zich in Europa alleen maar op met dubieuze regeringshoofden.

 5. 8

  Dat doe je niet nee? Net zoals de Amerikanen de hele trits foute presidenten uit heden en verleden niet eren? Net als dat de Britten Tony Blair hebben kaalgeschoren vanwege zijn bijdrage aan de oorlog in Irak? Net zoals dat wij dat bij Balkenende hebben gedaan?

  Of mag je alleen geen massamoordenaars eren als die niet in pas lopen met het ‘vrije’ westen?

 6. 9

  @Herman,
  welja, sleur er maar presidenten en premier ministers bij.

  Dit gaat over een man die een bom in een vliegtuig heeft geplaatst, die wordt geëerd.