Zomergasten | Step Vaessen

Vanavond in Zomergasten Step Vaessen, journaliste en anchorwoman van de nieuwszender Al Jazeera English.
Zij heeft als keuzefilmControl” van Anton Corbijn. Dat komt goed uit, want die moest ik nog zien.

U heeft nog 5 minuten om de popcorn, het bier en het tweede scherm te pakken voordat het begint.
Helaas voor de mensen die alleen online leven is er geen live stream beschikbaar.
Voor de mensen die via Twitter meepraten, de meest gebruikte hashtag is #zg11.

 1. 2

  die film is GOED!
  zakdoekjes bij de hand, want zelfs al ken je het verhaal, er zit een heftig emo/tearjerk moment in.

 2. 5

  Valt mee vind ik. Ze spreekt zichzelf tegen met die kampong shizzle maar gelukkig luistert Jelle vaak maar met een half oor dus alles kachelt lekker door en ik heb em alweer uitgezet.

 3. 7

  Interessant dat zo een persoonlijke, met vlagen emotionele, gast leerzamer is dan die 100% wetenschappelijke onderbouwde wereldster Dick Swaab.

 4. 11

  Sommige keuzes waren wat gewoontjes en oppervlakkig, en ze was ook een beetje kil wat door haar zachte stem gecompenseerd werd. Wel een aardige echte vrouw verder.

 5. 12

  Ik was haar even kwijt, maar genoot al van haar nos reportages.
  Geweldig vrouw.
  Ik wens haar alle goeds en dat ze nog veel mooie dingen mag maken.

 6. 13

  @2: ik kende de film nog niet, net gekeken, maar welke scene bedoelde je precies die tearjerkerig was? Vond het eigenlijk een beetje zeurderige film.

 7. 16

  Vond het ook veruit de beste tot nu toe van deze zomer (film viel inderdaad wat tegen).

  Opvallend fragmentje van de Mariënburcht ontruiming in Nijmegen. Dat was overigens wel een staaltje eenzijdige journalistiek van het NOS journaal met de huilende bankmeneer en de legendarische ‘naspartelende goudvis’. Was toch lollig geweest als Step destijds zelf als woordvoerster van die wilde kudde krakers haar debuut voor de NOS had gemaakt.

 8. 17

  Mwah. Ze had een fan, die heette Jelle.

  Laat ze een gruwelijk stuk Youtube zien, en zegt ze: dat is politiek, heeft niks met de Islam te maken. Ze doen dat voor een bakje eten.
  Ik geloof haar best, maar mag ik dan ook weten of er nog meer mensen zijn met honger?

  Ze deed zo… ik weet het niet.. geweldig land, aardige mensen, je hebt van niemand last, en oja, niks mag daar. Maar we hebben het er heerlijk.

  Verder vond ik de opmerking van Jelle op het laatst boekdelen spreken, toen ze het niet over het koloniale verleden hadden gehad.
  Nou, zei Jelle, dat doen we wel als Indonesie de hoofdrol heeft.
  In plaats van Step. (Het programma heet toch niet “In de hoofdrol”?)

 9. 18

  Oja, en maar blijven beppen over iemand die “financieel afhankelijk is” en dat het zo jammer is dat het toch niet wederzijds is.

 10. 19

  En nog meer oja, toen het liedje nog draaide, toch nog maar even wat geknuppel er doorheen. Als het de bedoeling was, was het kunst.
  Mara had het dan doorgevoerd, had op de Grease-score afwisselend Pippi Langkous laten springen, en dan zo’n lichaam erachteraan.

 11. 20

  En de laatste oja, het totale gebrek aan zelfrelativering toen haar verteld werd dat ze weliswaar spoken zag, maar dat die kat toch echt gek werd van haar.

 12. 24

  @21: Zo te zien is er alhier slechts één zeikerd: JVechter.

  Maar over gisteravond: Zowel de tweede als de derde avond kwam een zelfmoord ter sprake. Maar wat een verschil! Bij Swaab schrok ik ervan. Dat ging namelijk over een zelfmoord die door de familie zorgvuldig uit het nieuws was gehouden. Wat een minne manier van die Swaab om dat toch zo ter sprake te brengen. Ik kon me niet aan de indruk onttrekken (ook door wat Swaab daaraan voorafgaand zei) dat hij op deze rancuneuze manier jaren na dato nog wraak nam op iets wat deze politicus hem wel zou hebben aangedaan. Wat als Jelle toen had gezegd: ik heb ook een zelfmoord van heel dichtbij meegemaakt? Die Swaab had niet geweten hoe te reageren, behalve door weer een ander stukkie uit zijn boek te citeren. Wat een gevoelsarmoede.
  Daarom mijn open deur: als er geen wederzijdse klik is, blijft de uitzending niet drie uur lang interessant. Bijv. als de interviewer bij zichzelf denkt: Je weet niet waarover je praat, kille hersendeskundoloog.

 13. 26

  Bismarck | 8 August 2011 | 10:23

  ik bedoelde dat ze geen toneel speelde, en de zachte g werkte nogal verhullend voor haar kilheid en leegheid