Zeventig jaar na Hirosjima

hiroshima

De Japanse premier Shinzo Abe gebruikt cartoons en animatiefilmpjes om zijn populariteit op te krikken. Die populariteit staat zwaar onder druk. Shinzo Abe wil af van artikel 9 van de Japanse grondwet, waarin is vastgelegd dat het Japanse leger alleen ter zelfverdediging van het eigen land dient. Ondanks massale protesten wist Shinzio Abe vorige maand een wetsvoorstel door het parlement te krijgen, waarmee het leger bevoegdheid krijgt ook buiten de landgrenzen te opereren.

Tevens wil hij de kerncentrales weer openen, die sinds Fukushima zijn gesloten. De eerste centrale wordt 10 augustus gestart. Veel Japanners zijn er niet gerust op dat de veiligheid helemaal in orde is.

Kortom: Op de dag dat Hiroshima wordt herdacht surft Shinzo Abe gewetenloos over de lessen van W.O. II en het Fukushkima-drama.

Reacties (4)

#1 Kacebee

Gewetenloos? Doet Japan eens wat aan CO2-reductie, is het wéér niet goed! Moet het land dan kolen uit China gaan importeren? Of gelooft schrijver misschien dat Japan zich wel met zon en wind kan redden?

  • Volgende discussie
#2 Le Redoutable

Ik denk niet dat de Japanners weer de intentie hebben op Pearl Harbor aan te vallen. Tegenwoordig komen veel dreigingen uit het buitenland, ISIS, Al Quaida, etc. en is het niet meer genoeg te wachten tot er fysiek een leger aan je grens staat. En de internationale gemeenschap blijft niet eeuwig de hete kastanjes voor je uit het vuur halen, de Duitsers hebben zich dat onlangs ook gerealiseerd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Amateur Commenter

@1: Japanners waren erger dan nazi’s en het erge is dat deze man dat graag glorieert. Nooit is een excuses gemaakt voor de daden en Abe doet met zijn clubje mafkezen net alsof Japan nooit iets fouts heeft gedaan.

Dus nee, het is niet goed.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Dehnus

@1: WEEABOOOOOOO!
SOrry hehe, kon het niet laten.

Maar serieus man Abe is een revisionistisch stuk vreten die zijn grootpapa wil schoonvegen van de tweede wereldoorlog. Ook voert hij gigantisch vrijheids beperkende wetten in (bijvoorbeeld de regering mag media aanklagen als ze voelen dat het kritiek op Japan is, en legale (Niet Yakuza) Love Hotels worden hun leven onmogelijk gemaakt.), zoekt hij zondebokken in homos, links, chinezen, buitenlanders en als dat nog niet alles was is meneer en de LDP gigantisch corrupt en heeft banden met de Yakuza facties.

De enige reden dat deze meneer zo voor atoom energie is? Lobby centen! Dezelfde lobby centen als van de fishing industry binnenkomen die overal de boel leeg vissen.

Het is en blijft een naar mannetje.

  • Vorige discussie