1. 5

  Zal ik dan maar degenen zijn om fijntjes op te merken dat ze volstrekt ongedeerd is? Dat het schijnbaar een dermate veilige bezigheid is dat je zelfs als je, and I quote, “geramd wordt door een containerschip” nog geen ernstig probleem hebt?

 2. 6

  Ik geloof niks van de kop. Je moet veel beter mikken om geramd te worden door een containerschip dan om zelf een containerschip te rammen met je bootje. En de kans dat je dat laatste er levend afbrengt is aanmerkelijker groter. Volgens mij heeft ze dus zelf het containerschip geramd.

  Het enige wat er in de bron op zou kunnen duiden dat ze wel geramd is, is het verhaal van Ian Kiernan over hoe ver je voor de boeg kunt kijken vanaf een containerschip, maarja hij lijkt gewoon een van de vele stuurlui aan wal.

 3. 8

  Zie je wel. Het is onverantwoord. Gewoon onder toezicht plaatsen zodat ze een wel gedisciplineerd en eerzaam burger wordt die alles met voorbedachte rade doet en precies aan de eisen van de huidige maatschappij voldoet. Brekebeentjes en losbandige lieden hebben we al genoeg. Succes Rouvoet, we love you!!!

  * geniet weer van het volgende biertje na weken luieren betaald met een uitkering *

 4. 14

  @ Carlos

  Jawohl, zowel op de amstel als op het merwedekanaal, en dan wat recenterdan stoethaspel.

  Overigens wil ik iedereen eraan herinneren dat je ook als je geen bijzonder doel hebt, hele enge en gevaarlijke dingen kan doen als kind. Zo herinner ik mij de periode waarin we met een groep skaters gingen “flatje springen”. Van flatgebouw naar parkeergarage naar weer een ander soort gebouw. Daar heeft meer dan eens iemand met het bloeduit zijn oren op de straat tegels gelegen.

 5. 15

  Dat doet me denken aan mijn tijd in Vietnam en dan met name het El Cid incident, tussen Cat Lai en Cogido. Werd ons behoorlijk heet onder de voeten toen. Hier een plaatje van mij in die periode, ik sta bovenaan de trap.

 6. 16

  Ik heb de granaatscherven nog in mijn prostaat hangen. Geen pretje kan ik je vertellen maar ik heb er wel een ijzeren uithoudingsvermogen aan over gehouden. Ook wat waard

 7. 17

  Ja, ik heb ook de nodige littekens, mijn ontbrekende linkerduim herinnert me nog elke ochtend aan de Slag om Jutland, zomer 1916. Hier een foto die ik, wegzwemmend, nog kon nemen van mijn boot destijds, de Neptune.

 8. 18

  Ach, ik ben het allemaal al vergeten. Leonardo di Caprio, heet die zo ? Het kwam weer even terug toen ik die film zag. Linksonder in beeld op 68:12 dat was ik in mijn jacht, mast gebroken. Die tering Titanic, hij had een gat maar ik ben toch doorgevaren, wat was ik kwaad. Achteraf voel je je wel schuldig.

 9. 20

  Tssja, Carlos ook met z’n bin-nen-vaart. Nee, dan Charlie uitroken en dergelijke wat jij ultrabas. Binnenvaart is voor watjes (auto op dek, vrouw mee, gordijntjes voor de patrijspoorten weettewel die dingen). Als 13- jarige ooit aangeronseld op de Grote Vaart op een hopperzuiger, hier, kijk zelf maar:

  Goed, de “minder leuke karweitjes” (spuigaten beunen, korvijnnagels raggen dat werk) maar wat een tijd wat een tijd. Zandspuiten?, heerlijk. De oorverdovende kracht uit die nózzle als je er vlakbij staat zonder oordopjes. Hadden ze best erbij mogen vertellen maar goed. De sterke verhalen van de ouwe stomp rond de vuurduvel maakte dat weer ruimschoots goed…

  Machtig trots gevoel eenmaal thuis.
  Alsof je de hele straat van Hormuz single handed had uitgebaggerd…

 10. 21

  Goh, is dat niet de Swalinge? Uit Yerseke? Het zou best kunnen dat we daar samen op gediend hebben. Ik schreefde de dwarsbuizen. We hebben toen nog een duwboot geramd, tussen Gent en Terneuzen. Schade aan de bulbsteven, maar niks ernstigs.

 11. 22

  Net gekocht voor mijn zoontje dat nog verwekt moet worden (of liever nog een dochtertje!):
  -Nijntje en de Grote Oceaan
  -Nijntje leert kite surfen
  -Nijntje leert naftatankers classificeren
  -Nijntje bij Oprah op de bank
  en natuurlijk de SAS survivalgids
  Ik noem haar Laura, als het een hij wordt ook!
  Lees meer over hem/haar in het AD! binnen, pak hem beet acht jaar!(op voorwaarde dat het AD dan nog bestaat)