Beau met zeilauto op de Afsluitdijk

VIRAL – Een viral voor het goede doel: windenergie van Zeekracht. Beau van Erven Dorens heeft vandaag zijn auto over de Afsluitdijk geblazen, zonder de motor aan te zetten. Sterker nog, de motor had hij er zelfs vakkundig uitgesloopt. “Geen druppel olie wil ik, alleen een beetje Zeekracht!”. De presentator doelt hierbij op de zeewind, die hem – in zijn speciaal geprepareerde “zeilauto” — vooruit blies. Met deze Top Gear-achtige actie wil Beau van Erven Dorens een lans breken voor meer windenergie van de Noordzee. ‘We moeten minder afhankelijk worden van olie en gas. En kernenergie is ook geen optie. Ik ga voor windenergie, de energie van de toekomst’, aldus Beau.

 1. 2

  De mensen van natuur en milieu moeten wel voor de fossiele industrie werken.
  Met hun wind op zee willen ze een oplossing die nog een factor 3 duurder is dan een kolencentrale of een windpark op het land.

  Wie koopt dat?
  Verstandige burgers nemen een stukje van een windpark uit de eigen regio, op het land.
  Is er nog geen windpark, wijs dan zelf een voor jou geschikte locatie aan, natuurlijk in je eigen regio http://www.pakdewind.nl

 2. 6

  Precies. Ik heb liever niet dat belachelijke idioten zich met dergelijke zaken inlaten. Tis toch geen postbus 51 spotje. Wou die kwezel niet de Noordzee overzwemmen? Nou, met z’n überstudentikoze koleremuil met windauto en al zo hup in het IJsselmeer lazeren héél die Beau van Erven Dorens…

 3. 10

  Haha, met Beua van FF Knorrens je argumenten kracht bijzetten. Dit gaat niet goedkomen (dat zou overigens toch niet gebeuren, dus we kunnen hier wel spreken van een mediageilheid waar de honden geen brood van lusten). Eigenlijk is dat achterbaks consumentisme ten top:”mensen, ik doe bijna alles voor aandacht, zelfs het milieu wil ik wel redden ook al red ik het niet echt (of echt niet).

 4. 11

  Samen een groot windpark bouwen is echt de enige oplossing voor een duurzaam Nederland.
  Dan heb je stroom voor 5 tot 7 cent per kWh

  Zo’n windwokkel is een factor 5 tot 10 duurder bovendien heb je er 5 per woning nodig, stel je even voor hoe dat er in een gemiddelde buitenwijk uit gaat zien.