ZZP’ers inmiddels gewilder dan uitzendkrachten

De Volkskrant:

De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet door. Bijna eenderde van de werkgevers besteedt inmiddels werk uit aan zzp’ers. Vorig jaar waren kleine zelfstandigen voor het eerst gewilder dan uitzendkrachten, blijkt uit onderzoek van uitkeringsinstantie UWV.

‘Vijf jaar economische crisis heeft een extra impuls gegeven aan de verdere flexibilisering’, zegt Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie van het UWV. ‘Werkgevers kijken steeds doelgerichter waarvoor ze mensen nodig hebben.’

Ook tijdelijke arbeidscontracten hebben een vlucht genomen:

Het UWV ziet meer aanwijzingen dat de arbeidsmarkt ingrijpend is veranderd. Voor de crisis in 2008 uitbrak, werd 17 procent van de vacatures vervuld door iemand met een tijdelijk contract. In 2011 was dat 25 procent, vorig jaar 37 procent. Het benadrukt de voorzichtige manier waarmee bedrijven door de crisis te werk gaan, constateert Witjes. De afgelopen vijf jaar zijn er 261 duizend banen verdwenen.

Open waanlink

  1. 2

    ZZP-ers zullen waarschijnlijk goedkoper zijn dan uitzendkrachten, die immers ook geld moeten verdienen voor hun uitzendbureaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren