1. 2

  Zo, nogal makkelijk om je school dicht te krijgen. 4chan slaat geen logs op, dus het wordt lastig om te achterhalen wie het heeft gepost.

  Ik vermoed dat ze bij alle nederlandse providers (commercieel, universiteiten etc.) zullen moeten gaan opvragen wie er allemaal op die pagina van 4chan zijn geweest. Dan heb je natuurlijk een hoop mensen die er niets mee te maken hebben.

  Vraag me af of het uberhaupt mogelijk is. Meteen een mooie lakmoesproef voor hoe goed dit soort bewaarplichten helpen tegen terrorisme.

 2. 3

  Dank @Steeph: Hij gebruikt een proxy. Dan wordt het helemaal ondoenlijk, tenzij hij een Nederlandse proxy heeft gebruikt.

  Gaat dus neerkomen op ouderwetsch speurwerk.

 3. 5

  Je bent als maatschappij nu zover dat eenlingen alles lam kunnen leggen (en zie ook Boston). Laatst die rapper die rond de kroning (in 1980 nog een door miscommunicatie uit de hand gelopen krakersbijeenkomst) oproept tot aanslagen/ chaos. Je kan eigenlijk AL die potentiële “waxinelichthoudergooiers” die op de sociale media actief zijn niet allemaal van tevoren vastzetten

  Maar als ik de overheid was zou ik het wel weten, dit schreeuwt om preventieve maatregelen. Wel wachten met sluiten gevangenissen dan…

  /advocaat duivel

 4. 6

  @5:
  Je kan moeilijk ALLE potentiële waxinelichthoudergooiers van tevoren vastzetten

  Als ik de overheid was zou ik het wel weten, dit schreeuwt om preventieve maatregelen.

 5. 7

  @3:

  Dank @Steeph: Hij gebruikt een proxy. Dan wordt het helemaal ondoenlijk, tenzij hij een Nederlandse proxy heeft gebruikt.

  Haha, “tenzij hij een Nederlandse proxy heeft gebruikt“.

  Trouwens, dit soort knapen zal toch wel weten dat je voor het posten van dreigementen gewoon Tor moet gebruiken?

 6. 8

  @4:
  Duitse IT’ers stelden al jaren geleden vast dat Windows berichten verzendt waarvan onduidelijk is waar die voor zijn, en die niet gedecodeerd kunnen worden.

 7. 9

  @7:
  Lachen.
  Het is in de VS bij wet verboden te coderen met codes die de VS overheid niet kent.
  Stemscramblers schijnen er in twee versies te zijn, de decodeerbare die wij zo kunnen kopen, en de niet decodeerbare, die geheime diensten gebruiken.

 8. 11

  @8: Berichten waarvan onduidelijk waar die voor zijn? Dan waren die “Duitse IT’ers” niet erg competent. Dat soort dingen is namelijk makkelijk uit te zoeken. Kan ik je zo demonstreren met een willekeurige computer waar ik niets van weet, door deze aan te sluiten op een router met een packet sniffer.

  @9: Tor is ook in de VS niet verboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren