Zwarte Piet krijgt make-over

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Echt zo’n typisch Nederlands compromis waar helemaal niemand mee tevreden zal zijn:

De nieuwe Zwarte Piet heeft geen kroeshaar meer en is definitief bruin. Ook zijn volle rode lippen zijn verdwenen en is zijn pak wat hipper geworden. Daarnaast draagt hij geen oorringen meer.

Regenboogpietje om maar meteen van het gedoe af te zijn?

Open artikel

Reacties (10)

#1 weerbarst

Ironish gezien lijkt hij hiermee nog meer op een doorsnee buitenlander dan de hyperbool die hij was/is.
Volgend jaar zijn zeker alle bruinen boos?

#2 thalmann

Een soort Michael Jackson dus.

#3 Jona Lendering

Fijn dat hier zoveel energie in wordt gestoken. Dan hoeven we die niet te verspillen aan trivialiteiten als de bestrijding van het racisme op de arbeidsmarkt.

https://sargasso.nl/daar-gaan-weer/

#4 Krekel

”typisch Nederlands compromis waar helemaal niemand mee tevreden zal zijn”

Precies wat ik dacht. Het ene kamp is tegen een racistische karikatuur, het andere tegen een knieval voor de policorbrigade. De Nederlandse oplossing: voortaan is Piet allebei! …

Mijn suggestie is nog steeds: maak van Pieten weer raven. Zo wint iedereen! … Traditionalisten krijgen een traditie terug die ouder is dan Zwarte Piet, en feitelijk nog Nederlandser is dan Nederland zelf; antiracisten zijn verlost van een racistische negerkarikatuur; en –belangrijker yet– kinderen krijgen een te gekke gelegenheid om zich te verkleden als raafjes! …

Zwarte Piet moet zwart blijven, akkoord! Maar wie zegt dat hij Piet moet blijven? …

#5 Amateur Commenter

Wat een treurnis. Gelukkig is een fantasie neger belangrijker dan de huidige kwesties rondom de omgekeerde HRA-piramide, de arbeidsflexibiliteit en de druk naar een 60-urige werkweek, de hoge werkeloosheid, de sociale huurdersschandalen, de rabobank-schandalen of wellicht het nieuwe leenstelsel. Sjezus, nee laten we de msm overspoelen met zwarte tyfus piet die een aanvaring heeft gehad met een stijltang..

#6 Skyclad

Quinsy Gario wil gewoon af van het stereotype van iemand met een donkere huidskleur die werkt. Anders valt zijn familie hem lastig met de vraag waarom hij niet eens een baan zoekt in plaats van als ‘beroepsactivist’ continu te zeuren dat anderen zo racistisch zijn en dat ze hem ter compensatie geld moeten geven.

#7 mbmb

@4 leuk bedacht.

maar dan komt het moment dat mensen ook echte raven en kraaien (welk kind ziet het verschil) meenemen.

Enter PvdD!

#8 Henk van S tot S

En de winnaar is:
“De Middenstand”
Een verstierd feestje scheelt toch omzet ;-)

#9 Arjan

” Sinds de discussie in Nederland oplaaide, zijn mensen van Afrikaanse afkomst onderwerp van heviger discriminatie en spot.”

… zucht.

#10 bolke

Ik weet niet hoe het met de rest van Nederland zit maar als ik een zwarte piet zie dan denk ik : “hey leuk zwarte piet”, als andere mensen dan denken : “hey een slaaf” dan zit er denk ik toch wel iets fout bij die laatste groep, behoudens nog het feit dat er geen enkele ex-slaaf nog in leven is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*