1. 2

  Los van dat het moedwillig bombarderen van woonhuizen een oorlogsmisdaad is, is de tijd tussen het waarschuwingsschot en het met de grond gelijk maken van het huis erg klein. Als er iemand in huis is die slecht ter been is of kinderen die uit bed gehaald moeten worden is het maar de vraag of de bewoners binnen een minuut weg kunnen zijn. Die ‘roof knocks’ zijn dus een erg slap excuus van Israël.

 2. 6

  @Steeph: Ik begreep dat de bewoners drie minuten hebben. Ik zou een stapeltje belangrijke spullen klaar hebben liggen…

  Maar goed. Zo ziet zo’n amuse-bombardement er dus uit (dixit John Stewart)

 3. 8

  @6: ”Ik begreep dat de bewoners drie minuten hebben.”

  Op dit filmpje (dat eerder ook op Geenstijl verscheen, en waarin niet is geknipt) hebben de bewoners duidelijk minder dan een minuut.

  En als het je niet lukt om weg te komen word je door Israël volgens mij ook meteen als ‘human shield’ gedefinieerd (wat vervolgens door een groot deel van de westerse media gretig en kritiekloos wordt overgenomen).

 4. 9

  Wanneer kunnen we sancties richting Israel verwachten?

  O nee wacht Israel is onze bondgenoot, dan gooien we wel weer wat sancties op HAMAS.

 5. 15

  Wat een verschrikkelijke situatie daar. Als Hamas echt om Palestina gaf dan zou ze zich per direct ontbinden. De burgers van Palestina hebben helemaal niets aan dit radicale conflict en raken ook nog eens hun grootste werkgever kwijt.

 6. 16

  ” Kinderen worden zwaar getroffen door de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Volgens hulporganisaties is er ‘geen enkele veilige plek voor burgers’.

  Meer dan 600 doden vielen er door de Israëlische beschietingen en aanvallen, onder wie 154 kinderen. Onder de gewonden zijn meer dan 900 kinderen. ”

  wellicht kan een enkeling morgen bj het rouwen ook hier even aan denken

 7. 18

  Tweet van Omar Suleiman:

  “I look forward to surviving. If I don’t, remember that I wasn’t Hamas or a militant, nor was I used as a human shield. I was at home.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren