‘Zaak Demmink dient commerciële belangen’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Blogger Jeroen Hoogeweij dook eens in de achtergrond van de drijvende krachten achter stichting De Roestige Spijker, die Joris Demmink voor de rechter wil brengen wegens kinderprostitutie en deelname aan een pedonetwerk.

Volgens Hoogeweij zitten zakenman Jan Poot en lobbyist Robert Rubinstein achter de juridische kruistocht tegen Demmink.

Poot verloor een vermogen in de Chipshol-zaak, en heeft altijd volgehouden dat hij pootje werd gelicht door vriendjespolitiek tussen de rechter die zijn zaak behandelde (Henk Westenberg), een goede bekende van deze rechter (Peter Kalbfleisch) en de tegenpartij van de firma Chipshol.

Poot zou wraak hebben gezworen jegens het Nederlandse rechtssysteem.

Rubinstein is een lobbyist met zijn eigen firma, die bedrijven adviseert hoe ze zich een duurzaam imago kunnen aanmeten. Hij zou in de zaak Demmink een juridische koevoet hebben gezien om andere rechtszaken open te breken, waaronder de Chipsholzaak.

Wat Joris Demmink dan weer te maken heeft met die Chipsholzaak, blijft vooralsnog onduidelijk.

Wat echter wel duidelijk is, is dat zowel de Chipsholzaak als de kwestie Demmink (naast de oppermachtige Bilderbergers) de voornaamste interesses zijn op aluhoedjeswebsites als Klokkenluideronline.

Open artikel

Reacties (30)

#1 roland

@0: “Wat Joris Demmink dan weer te maken heeft met die Chipsholzaak, blijft vooralsnog onduidelijk”
Dus de kop is nogal misleidend, want die wekt die indruk wel.

#2 Wobbe

Je kan alleen gechanteerd worden als je iets hebt gedaan dat het daglicht niet kan verdragen. Als een persoon met bestuurlijke verantwoordelijkheid zich zo in de nesten heeft gewerkt, horen politiek en justitie dat, zonder aanziens des persoons, aan te pakken. Doen ze dat niet dan zetten ze de deur open voor types van lager allooi om er een slaatje uit te slaan.
Ik vrees dat alleen een parlementaire enquête hier nog uitkomst biedt.

#3 Spam

Een stukje ongefundeerde verdachtmakingen en insinuaties dat nauwelijks onder doet voor de stukjes van die complotmalloten zelf. Knap werk Prediker.

#4 De Conservatief

@2: Nee hoor. Je kan ook dreigen een leugen over een persoon te verspreiden. Is net zo goed chantage.

#5 Wobbe

@4 Tsja, maar dat bleek na de verhoren in Utrecht een illusie te zijn. ‘T was niet kinderachtig wat daar allemaal onder ede is verklaard. De top van het OM lijkt één fickende Klassenzimmer en onderzoek erna wordt van hogerhand gesaboteerd.
Tijd om wakker te worden. Want als figuren als Poot in staat zijn om de overheid te chanteren met de seksuele wederwaardigheid van overheidsdienaren, kunnen anderen, zoals buitenlandse diensten en criminele organisaties, dat ook. En dat zal de Nederlandse rechtsstaat pas echt ondermijnen.

#6 Grûtte Pier

@0
Wat vanaf het begin altijd duidelijk is geweest: Jan Poot van de firma Chipshol zit financieel achter stichting De Roestige Spijker, breng jij als nieuws.

Verder probeer je met speculaties en insinuaties niets minder dan de ‘Demmink zaak’ belachelijk te maken.

#7 Jeroen Hoogeweij

Verband Demmink/ Chipshol:

* in het hoofd van Jan Poot, want de “grote baas van justitie” zit uiteindelijk overal achter, oid. #paranoia
* Demmink was in september 2011 getuige in de zaak Chipshol
* hier nog een NOS commentaartje van Peter Poot op de getuigenverklaring van Demmink
* Trouw artikeltje: Topambtenaar Justitie geeft geen krimp in Chipshol-zaak
* Demmink zou zogenaamd achter de rechterswissel in 2007 zitten in de chipshol zaak, waardoor mr Westenberg en twee andere rechters op de zaak kwamen te zitten, die niet echt ten gunste van Poot besloten.

#8 Prediker

@7 Dat verklaart waarom Jan Poot een kruistocht tegen Demmink zou willen steunen, maar nog niet waarom een schimmige lobbyist (Rubinstein) daar financieel voordeel in zou zien.

#9 Raaphorst

@8: dat verklaart ook niet waarom niet de minsten onder ede verklaren dat het toch niet helemaal zuivere koffie rondom Demmink lijkt te zijn. Of zitten die oud-rechercheurs en dergelijke ook allemaal in het complot?

#10 Prediker

@9 ‘Niet helemaal zuivere koffie’; lekker vaag.

Wat is er nu helemaal uit die getuigenverhoren gekomen? Dat er een onderzoek liep naar Demmink en anderen dat na een paar dagen afgeblazen is, en dat derden (waaronder Hans Bakker) zouden hebben geklaagd dat Demmink seks had met meerderjarigen (!) in de dienstauto.

O ja, en dan was er nog een pornofilm met het Tjechische meerderjarige vriendje van Demmink, die Demmink trots aan zijn vrienden uitdeelde, maar de acteurs daarin waren ook gewoon achttien en ouder. Dat staat gewoon op de hoes, maar dat had babbelopa Henk Krol verzuimd even na te trekken.

Het is allemaal pikant (en gênant voor Demmink), en als ik zijn meerdere was op Justitie en Demmink was nog in dienst, dan had hij nu wat uit te leggen; maar strafbaar is het allemaal niet.

#11 Raaphorst

Strafbaar niet, maar sommigen spreken elkaar gewoon keihard tegen (en let wel: allemaal onder ede). Sommigen liegen dus, keihard. Wie en -belangrijker- waarom?

#12 Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

Politie mocht Demmink niet meer observeren om Peter R de Vries niet voor de voeten te lopen.

Opstelten bralt: Zaak-Demmink “is niks, wordt niks”. Peter de la Tourette…??

( van onze VVD Pedo- Klasse-Justitie redactie)

Amsterdam-Noire:Waarom verbindt Ivo Opsteleten (en Peter R de Vies) zijn lot aan Joris Demmink? Welk Duister belang is zo groot?
Opstelten: “Ik ben overtuigd van de onschuld van mijn oud Studenten Corps Minerva mede lid Demmink. Het was niks, is niks en wordt niks”. Dat bralde de VVD- Minister Opstelten van Veiligheid voor Rijke en Hoge VVD Pedo’s en Klasse Justitie in een reactie op de getuigenis van een oud-politieman Broersma in de Doofpot-zaak rond de oud- VVD-topman van justitie. Die nu n.b. na een uitspraak van het Hof in een art. 12 Sv. procedure voor het OM formeel verdachte is van kinder- verkrachting Joris Demmink. Dit laatste feit is trouwens voor de’ VVD-Misdaadgroep’ geen reden hem te royeren van de partij. Wellicht vreest de VVD dan een leegloop? Daarnaast is Joris Demmink nog steeds lid van de Internationale mensenrechten Helskini –commissie namens Nederland. Hoe is dat mogelijk als formeel verdachte van kinder-verkrachting? Temeer de ‘VVD Griezel Fred Teeven’ al mensen uit het’ Klootjesvolk’ zonder dat zij uberhaupt verdachte zijn wettelijk wil weigeren voor een baantje als bijv. Vuilnisman.

Bij LSVMinerva staat de aanranding-Doofpot al klaar. Jong geleerd oud gedaan. Toeval of Complot.
Bij Minerva is een intern onderzoek gestart naar een mogelijke aanranding van een 18-jarige scholiere (afkomstig uit de lager klasse) door twee leden, waaronder een bestuurslid. De ‘Doofpot-Vereniging’ heeft interne maatregelen getroffen, waarna voor zover bekend geen aanranding delicten meer zijn gemeld. De aanranding verdween door de uitmuntende contacten met bepaalde VVD Minister van Justitie als Ivo Opstelten, Frits Korthals Altes (maakte zich sterk dat leraren sex mochten hebben met 12 jarige leerlingen) en Benk Korthals en hooggeplaatste corrupte Justitie ambtenaren als Harm Brouwer en Herman Bolhaar regelrecht de ‘Elite-Pedo-Doofpot’ in.
Broersma had aan het begin van zijn verhoor aangegeven dat hij wegens zijn ambtsgeheim weinig tot niets wilde zeggen, in elk geval niet over personen naar wie hij in het verleden onderzoek heeft gedaan.


Continue reading →Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

Zie:https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2014/04/16/politie-mocht-demmink-niet-meer-observeren-om-peter-r-de-vries-niet-voor-de-voeten-te-lopen/

#13 Jeroen Hoogeweij

@Prediker

Het antwoord daarop kan je in de term “litigation funding” vinden (Rubinstein houdt zich niet alleen bezig met PR, maar ook met financieringen) en het smerige samenspel tussen de PR, het lobbycircuit en de juridische wereld in zulke zaken. Tegenwoordig wordt het spel in de sociale media ook steeds belangrijker. Zie ook: “astroturfing” en “swiftboating”. Nederland is nogal naïef over dit angelsaksische spel rondom grote claims, maar de hoop is dat de chipshol zaak op deze bizarre manier opengebroken kan worden en dan gaat het dus over miljarden. nu wordt er dus ingezet op een parlementair onderzoek, waar oliemannetje Omtzigt (CDA) dan weer een dubieuze rol in speelt. Daar kan Rubinstein dan natuurlijk een percentage van krijgen, zo gaat dat.

overigens kondigde de oude Poot zelf aan dat hij die “litigation funding” erin ging betrekken, zie de laatste zin van zijn laatste paginagrote advertentie.

#14 Prediker

@13 Sorry, maar dit is me dus allemaal te vaag. Met wat termen smijten als ‘litigation funding’, ‘astroturfing’ en ‘swiftboating’ (laatste twee spelen bij mijn weten slechts een rol op het vlak van wetsvoorstellen en verkiezingen) verklaart echt helemaal niets.

…maar de hoop is dat de chipshol zaak op deze bizarre manier opengebroken kan worden en dan gaat het dus over miljarden.

Ja, en mijn vraag is: hoe dan?

Dat Poot sr. dat denkt, kan ik nog enigszins volgen, gezien zijn banden met Micha Kat en z’n vriendjes (aluhoedje!). Maar dat een professionele investeerder dat denkt, ligt niet erg voor de hand. Tenzij op de een of andere manier aannemelijk gemaakt kan worden dat Demmink..

(1) een onverkwikkelijke rol in die Chipsholzaak gespeeld zou hebben, maar daar zie ik geen enkel bewijs voor.

(2) dat deed omdat hij zich daartoe op de een of andere manier gedwongen voelde in verband met zijn seksuele escapades. Ook daar zie ik geen enkel bewijs voor.

…overigens kondigde de oude Poot zelf aan dat hij die “litigation funding” erin ging betrekken..

Okee, maar daar gaat het uitsluitend over die Chipsholkwestie, waar Poot daadwerkelijk enkele gedingen gewonnen heeft.

#15 Jeroen Hoogeweij

@Prediker: Beïnvloeding van de publieke opinie via de media en sociale media, procederen en agressief lobbyen kan leiden tot een parlementair onderzoek (Peter Poot ziet het al helemaal gebeuren), waarin de vraag dan aan de orde gaat komen waarom Demmink zogenaamd “beschermd” werd (belangen!111ONE), een parlementair onderzoek kan leiden tot het opnieuw openbreken en eventuele herziening van die claimzaak. Dat is een drietrapsraket.

Astroturfing speelt niet alleen een rol bij verkiezingen, het is gewoon het tegenovergestelde van “grassroots”. En bovendien is Jack Abramoff, die ook meewerkt aan deze zaak (hij regelde bijvoorbeeld de hoorzittingen over Demmink in het US Congress en de betrokkenheid van de Rebecca foundation), zo’n beetje de uitvinder ervan.

Lees echt even hoe Peter Poot in zijn brief aan de kamer Chipshol en Demmink’s vermeende pedofilie met elkaar verweeft. Ik vind het overigens ook allemaal niet al te realistisch en haalbaar, maar daar wordt in die hoek schijnbaar anders over gedacht.

#16 Prediker

Dat van die Peter Poot geloof ik verder wel, al spreekt zijn brief aan de Tweede Kamer nergens specifiek over Chipshol – afgezien van het briefhoofd dan.

Het lijkt er toch op dat die Robert Rubinstein ook gewoon een complotgekkie is. Of hij is een geweldig acteur, of hij gelooft echt dat Joris Demmink een halve Edgar J. Hoover is die alles over iedereen weet en zo wegkomt met allerlei malafide praktijken.

Verder zijn de mogelijke lijntjes tussen Rubinstein, Abramoff en dat verhoor van de Helsinki Commission wel het uitzoeken waard.

Ben je trouwens niet bang zelf een rechtszaak aan je broek te krijgen?

#17 Jeroen Hoogeweij

Het naakte feit dat Peter Poot namens Chipshol die brief schrijft spreekt natuurlijk al boekdelen. Zeker als je bedenkt dat de oude Poot recentelijk nog in een interview met de Volkskrant aangaf, dat het pedofilie gebeuren hem eigenlijk niet zo interesseert. Met alleen Chipshol krijgen ze natuurlijk nooit een parlementair onderzoek geforceerd, want dat betreft een particulier belang waar al recht over gesproken werd. Krijgen ze alleen gedaan met dat gereutel en wat “public outrage” over pedofilie en in het verlengde daarvan kan er dan tijdens dat parlementaire onderzoek naar “achterliggende belangen” gekeken worden.

Mijn inschatting van Rubinstein is dat hij een snake oil salesman is. Absoluut een acteur, maar niet echt een geweldige acteur; iets te melodramatisch.

Lijntjes tussen Abramoff en Rubinstein werden al bekeken. Ze maken deel uit van hetzelfde republikeinse netwerk en zijn de beste vriendjes, zoals je bijvoorbeeld op deze foto kan zien. Daarnaast is Abramoff dan weer aanwezig op TBLI conferenties en twitteren de twee gezellig met elkaar.

Tijdens een interview met Frontier Radio klapte Micha Kat dan weer uit de school, die voluit bevestigde dat Abramoff de organisator is van dat verhoor in de VS en is de secretaresse van Abramoff dan weer de baas van die Rebecca Projects.

Dus nee, ben niet zo bang voor een proces, wat natuurlijk de gotspe van de eeuw zou zijn. Want ik baseer me gewoon op publieke bronnen en vind het vooral een schande dat een loserblogger als ik die zaken uitzoekt, terwijl de Nederlandse pers als makke schaapjes naar die getuigenverhoren ging. Wat een schertsvertoning.

#18 Jeroen Hoogeweij

Overigens noemde Vrij Nederland Abramoff al.

#19 Jeroen Hoogeweij

Abramoff zit trouwens ook al tijden in de greenwashing business. Misschien een leuk spoortje voor Sargasso: wel eens gehoord van de Council of Republicans for Environmental Advocacy? Hilarische shit. Klinkt toch een beetje als “Nazi’s tegen antisemitisme”, oid.

The Council of Republicans for Environmental Advocacy, a nonprofit organization founded by Interior Secretary Gale Norton and Grover Norquist, has been subpoenaed by “an interagency criminal task force investigating former lobbyist Jack Abramoff.” Abramoff and associates are being investigated for “their dealings with Indian tribes.” CREA received significant contributions from tribes represented by Abramoff, as a quid pro quo for help with “the tribes’ lobbying of the Interior Department,” according to anonymous sources. CREA is a “staunch supporter of the Bush administration’s environmental policies,” and has been called a “greenscam” by Republicans for Environmental Protection, for taking mining, logging, chemical and coal industry money.

#20 nome

Het is met name vanwege het soort selectieve achterlijkheid van een Prediker, dat Sargasso kan fluiten naar mijn financiële bijdrage aan dit medium. Zodra deze aluhoedjesfantast gedumpt wordt, terug naar het ministerie van de waarheid dus, kunt u mijn bijdrage tegemoet zien.

Overigens, door het soort figuren in netwerken als rond Demmink, is de staat toch vooral een machtig apparaat dat vrijheid van velen ontneemt, om die van enkelen te garanderen. Het echte gevaar zit niet bij de onnozelen die dit niet weten, maar bij de ontkenners, die de waarheid veinzen te weten.

#21 Brombeer

@21: even offtopic, maar sinds Sargasso samen is gegaan met GeenCommentaar is het vrij snel zeer bergafwaarts gegaan. Afzonderlijk hadden beide sites z’n voors en tegens, maar het lijkt alsof bij de samensmelting enkel de negatieve kanten van beide sites zijn overgebleven.

#22 Jeroen Hoogeweij

@Nome Dus mensen die geen vage en onbewezen suggesties doen over “the deep state”, maar tot ver achter de komma kunnen aantonen dat de hetze tegen Demmink over geld en de rancune van een oude gek gaat zijn “aluhoedjesfantasten”? Wat een grappige omkering. Aandoenlijk bijna, als het niet zo debiel was.

#23 nome

@22: Wordt het niet eens tijd dat jij eerst leest, dan begrijpt, om vervolgens pas te reageren? Of ben je ook je hoofddeksel vergeten?

#24 nome

@21: Komen daar die houwdegens vandaan! Dat GeenCommentaar zou zo maar de intieme vriendenclub van onze flabberige bierkoning kunnen zijn, die je na je in elkaar te hebben gemept vraagt of je nu nog commentaar hebt. Het geadviseerde antwoord luidt dan dus …, juist ja.

Proost, Sargasso!

#25 Jeroen Hoogeweij

Wat las ik verkeerd aan je reactie, Nome? Volgens mij begreep ik die uitstekend.

#26 nome

@25: Kop op, gewoon blijven proberen. Het zal je ooit wèl lukken.

Overigens vertellen de minnetjes onder de bijdragen precies welk gestoord Über-ich hier vaak gangbaar is. Als je zo veel waanzin te verliezen hebt als velen van u, dan moet je je er wel heel erg stevig aan vasthouden, om niet helemaal tot dikke nul gereduceerd te worden. Uw minnetjes beschouw ik als compliment voor mijn weldenkendheid. Oprecht dank daarvoor.

#27 Jeroen Hoogeweij

@26 Wat gaat me lukken? Wat wil ik volgens jou bereiken? Daarnaast vraag ik me nog steeds af wat ik verkeerd las aan je reactie. Onderbouwing lijkt niet echt een sterke kant van je te zijn. Dat Sargasso zichzelf in sommige opzichten ondermijnt ben ik overigens met je eens. Als gevolg van een gemankeerde opvatting over de vrijheid van meningsuiting staan ze het toe dat er veel teveel vollidioten kunnen reageren, waarmee ze zichzelf naar beneden halen. Het niveau van hun artikelen correspondeert niet met de bagger die je daaronder aantreft, waardoor ze mensen die wel in staat zijn om een inhoudelijke discussie te voeren niet aan zich weten te binden; die keren zich daar walgend vanaf en hebben hun heil al lang en breed elders gezocht. Jouw reacties zijn een goede illustratie van dat punt.

#28 Olav

@27: Hear, hear.

#29 Brombeer

@27: Het niveau van hun artikelen correspondeert niet met de bagger die je daaronder aantreft, waardoor ze mensen die wel in staat zijn om een inhoudelijke discussie te voeren niet aan zich weten te binden; die keren zich daar walgend vanaf en hebben hun heil al lang en breed elders gezocht.

Nee, die hebben al lang en breed hun heil elders gezocht wegens de kwaliteit van de berichten op Sargasso. Als ze al niet gerecycled worden van een andere site, is het bijna zonder uitzondering huilen met de pet op. Ik kom hier eigenlijk puur nog uit een morbide vorm van leedvermaak, een train wreck in slow motion.

#30 Jeroen Hoogeweij

@29: De artikelen vind ik juist wel leuk. De community is het probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*