Wordt de eurosceptische europartij gesteund door Rusland?

Ehm…

Edit: “Gesponsord” vervangen door “gesteund”.

Open artikel

Reacties (25)

#1 qwerty

Zelfs als dat niet zo is dan mag je ondertussen toch wel uit gaan kijken. De EU tegenstand begint structurele vormen te krijgen.

De vraag dringt zich op : wat is het alternatief? Desintegratie en de helft naar GB, de andere helft naar Rusland?

USSR, het imperium, the resurrection.
GB, het imperium, the resurrection.

Verkoop de filmrechten maar vast aan Hollywood

#2 Max Doorrijhoogte

Wilders en linkse hobbies?
@qwerty: ik denk dat het alternatief eerder Duitsland zal worden dan het VK.

#3 qwerty

@2: nee hoor, Duitsland wordt weer in tweeën gedeeld : een helft voor het VK en een helft voor Rusland :)

Ken uw geschiedenis!

#4 Bismarck

@3: Rusland heeft natuurlijk al enige tijd een stukje Duitsland (het grootste deel van het oorspronkelijke hertogdom Pruisen).

#5 hansje ter horst

Het zou me niet verbazen.
Maar de behoefte van Eurosceptische partijen aan “selfdestroy”
is opvallend.

Want geen enkele zogenaamd anti-Europa partij heeft nog echt serieus nagedacht of ze van een omelet weer keurige afzonderlijke eieren zouden kunnen maken.

Waarmee ik bedoel te zeggen dat Europa inmiddels al zover is doorgedrongen in ons dagelijks leven en in onze economie( ik ben er ook niet superblij mee, maar dat terzijde), dat terugdraaien waarschijnlijk tot een sociale en economische RAMP leidt.

Dat Wilders en ander volk van dat soort dat willen is EEN, dat ze de teruggang naar de gulden kunnen beheersen en fatsoenlijk zouden kunnen regelen:…………geen SCHIJN van een kans.
Tot zover het hard-core-item van dat soort partijen.

#6 henkvdam

@5:
Teruggang naar de oude valuta is onvermijdelijk, je ziet hoe de euro één grote mislukking is, economisch gezien.
De werkloosheden liegen er niet om, de rente van een kwart procent geeft wel aan hoe groot het debakel is.

Dat die euro niet zou kunnen werken, wisselkoersen hebben functies, die zijn nu weg, is van te voren voorspeld.

Wat bij die voorspelling niet was voorzien is dat het debakel nog groter zou worden door negeren van het verdrag van Maastricht.
Niet voor niets wordt dan ook van EU zijde geroepen dat de euro probleme nog jaren zullen voortduren.

De roep om de eigen valuta weer in te voeren is niet alleen in Nederland, maar ook in Italië en Portugal.
Het land dat naar wordt beweerd zo nodig die euro wilde, Frankrijk, zal vermoedelijk de doodklap geven aan de euro, in dat land is het politieke zelfmoord de Brusselse regeltjes te volgen.

Nu al is zonder die regeltjes de Franse werkloosheid 10.5 %, en de Fransen zijn nog niet vergeten dat zij tegen de zogenaamde Europes grondwet stemden.

Er is een escape, de EUSSR, ik ben er helemaal niet zeker van dat het niet die kant uit gaat, dan volgens wij het lot van de USSR.
Het duurde een 70 jaar voor die echt vast liep.

De accoorden die dit kabinet met behulp van een collaborerende ‘oppositie’ er net doordrukte zullen de afkeer van EU en euro sterk doen toenemen.
Huren gaan sterk omhoog, pensioenopbouw wordt drastisch verlaagd, en door de pensioenfondsen BTW plichtig te maken worden de al ingegane pensioenen verder gekort.
De desastreuze uitwerking van de euro rente op de dekkingsgraad is bekend, vandaar dat ingegane pensioenen als een jaar of zes, zeven niet meer aan inflatie worden aangepast.

http://www.policyexchange.org.uk/images/WolfsonPrize/wep%20shortlist%20essay%20-%20roger%20bootle.pdf

Tot slot, het EU imperialisme, wat nu door de Brusselse bende in de Ukraine geetaleerd is, roept uiteraard Rusland op tot tegenmaatregelen.

#7 Emile M

@6 (hoewel way off topic)
Waarom denk je dat pensioenfondsen erop achteruitgaan als ze BTW-plichtig worden? Ze leveren immers nauwelijks facurabele diensten waarover kan worden geheven. Ze nemen die wel af, zodat ze een ruime vooraftrek kunnen claimen.

#8 henkvdam

@7:
BTW is belasting op toegevoegde waarde, dus over lonen plus winst.
Winst is er niet, lonen wel, ik schat een 80 % van de totale beheerskosten.
De kosten zullen dus met een procent of 16 toenemen.
Overigens gaan de fondsen er niet op achteruit, wel de pensioengerechtigden.

Ik zie dat ik in de vorige reactie niet geschreven heb dat het artikel http://www.policyexchange.org.uk/images/WolfsonPrize/wep%20shortlist%20essay%20-%20roger%20bootle.pdf
uitlegt waarom we van die euro af moeten, en hoe dat kan.
Het idee dat we niet van de euro af kunnen is onzin.
Dat bleek al na het opdelen van het Habsburgse rijk, binnen 10 jaar had elk van de daaruit gevormde landen een eigen valuta ingevoerd.
Dat was heel wat lastiger dan nu weer de gulden etc invoeren, wij hebben de cenrtale banken nog.
En de plannen voor invoer van de gulden liggen klaar, die werden gemaakt toen de euro elk moment kon klappen.

#9 Bismarck

Grappig, die woordspeling EUSSR. Ik ben wel benieuwd hoe je erop bent gekomen. De EU heeft tot noch toe niet bepaald een koers richting collectivisering van de productiemiddelen, planeconomie en éénpartijstaat gevaren (om niet te zeggen, de koers is de afgelopen 20 jaar letterlijk precies de andere kant opgegaan). Gezien het enorme overwicht van conservatieve en liberale partijen in het EP (ik tel minstens 448 van de 766 zetels en dat is nog exclusief de veelal conservatieve non-inscrits, in het EP tot deze stromingen, tegen 35 die met veel fantasie tot communisten geteld kunnen worden) lijkt me een radicale koerswijziging ook niet voor de hand liggen.

#10 basszje

‘Tot slot, het EU imperialisme, wat nu door de Brusselse bende in de Ukraine geetaleerd is, roept uiteraard Rusland op tot tegenmaatregelen.’

En alle Europeanen zijn homofielen en kindereters. Misschien moet je niet de propaganda uit Moskou napraten voor een wat evenwichtiger beeld.

#11 pedro

@6: ja we weten het allemaal nog goed. Toen de euro er nog niet was, was er nooit werkloosheid en waren er nooit crisissen… Dat is allemaal de schuld van de euro.

Sorry, maar dat is niet serieus te nemen.

#12 gbh

Ik vind de titel verkeerd, zou moeten zijn of Rusland extreem rechts steunt. Dat gebeurd ook in Rusland zelf. Rusland c.q. Putin heeft heimwee naar de status van wereldmacht en is zich aan het ingraven voor een nieuwe koude oorlog. Ook op andere plekken duikt dezelfde link op. Ik mis de tijd van perestrojka.

#13 Emile M

@8 Kijk eens in de Wet op de Omzetbelasting. BTW gaat over omzet niet over winst.

#14 henkvdam

@13:
Ik moet altijd lachen bij dit soort opmerkingen, dan blijkt dat economisch inzicht toch zeldzaam is.
De afkorting van BTW is Belasting op Toegevoegde Waarde, dat is omzet plus winst.
De fiscus maakt dat operationeel door belasting op omzet, waarbij betaalde BTW op inkopen mag worden afgetrokken.
Omzet minus inkopen minus winst is loonkosten.

De uitdrukking EUSSR is niet mijn uitvinding, bestaat al lang.
Heeft niets met communisme te maken, maar alles met totalitair bestuur.
Het totalitaire bestuur wat nu uitonderhandeld wordt tussen EU en VS, waarbij landen en politiek niets meer te betekenen hebben, alleen multinationals en banken.
Zie wat Baudet schrijft bij Joop.nl.

Wat betreft de euro, helaas moet je ook daar economisch inzicht hebben om te begrijpen waarom het afschaffen van de valuta per economie een ramp moest worden, wijkt niet af van BTW inzicht.

#15 henkvdam

@12:
Lees toch eens PNAC 1993 van AEI, over hoe een warme oorlog de koude moet opvolgen.
Bush jr nam het ter hand.

#16 gbh

@15: Bush was een slechte president en er valt de VS van alles te verwijten maar dan snap ik niet dat jij het wel opneemt voor een maffia staat dat tegenwoordig kapitalistischer is dan de VS, waar het rechtssysteem onderdeel is van de politiek, waar mensenrechten op grove wijze worden geschonden, waar al 200 jaar de bevolking van de Kaukasus wordt uitgemoord, waar extreem rechts onderdeel is van de macht, etc, etc.

#17 Andy Cap

@16: Ik zal de laatste zijn om het op te nemen voor een maffiastaat die kapitalistischer is dan de VS, maar het verwijt dat (@12) Putin heimwee heeft naar de status van wereldmacht, is dat van de pot aan de ketel,

omdat een van de meest gehoorde argumenten vóór een verenigd Europa is, dat er geconcurreeerd moet worden met China. Is het dan raar dat Rusland (Putin) ook een woordje mee wil spreken?

Eigenlijk is het nog erger: de westerse dominantie is voor een steeds groter deel gebaseerd op de militaire overmacht van de VS en met de rechten van de mens in het deel van de wereld dat door het westen wordt gedomineerd, is het ook niet altijd even best gesteld.

We doen daar vooral zo positief over omdat we liever niet verder kijken dan onze neus lang is: als het bij ons en in de ons omringende landen nou maar een beetje netjes lijkt, dan slaan we ons trots op de borst.

Maar als je de landen erbij betrekt die economisch van het westen afhankelijk zijn, dan ziet het er een stuk minder rooskleurig uit.

#18 gbh

@17: Mijn verwijt was niet een terugkeer naar de status van een wereldmacht want een land met een kernwapen arsenaal om heel de wereld verschillende keren in de as te leggen is al een wereldmacht.

Mijn verwijt is een terugkeer naar het good old jaren 50 koude oorlog denken met over en weer satelliet staten wat al genoeg ellende heeft achtergelaten.

Het machtsblok denken waardoor nu een land in het midden-oosten volledig in puin wordt gepoeierd leek voorbij.

Heel de wereld is tegenwoordig economisch van elkaar afhankelijk.

#19 Emile M

@14 Ja. Je weet wat BTW betekent. Als je in de wet kijkt zie je dat die wordt geheven door omzet te belasten en de gelegenheid te bieden zelf betaalde BTW af te trekken. Een beleggingsfirma die geen omzet heeft betaalt dus geen btw.

#20 Andy Cap

@18: “Het machtsblok denken waardoor nu een land in het midden-oosten volledig in puin wordt gepoeierd leek voorbij.”

Dat leek misschien voorbij voor degenen die geloofden in “het einde van de geschiedenis”, maar die illusie was nooit meer dan de arrogante droom van de Amerikaanse suprematie.
http://www.youtube.com/watch?v=PMpyCGTH9xw

#21 gbh

Ik geloof niet in het einde van de geschiedenis, ik geloof in een betere wereld.

Leuk zo’n nummer uit 1972 maar het is inmiddels 2013. Als jij een beetje had opgelet had jij kunnen zien dat de politiek onder Obama flink is veranderd.

In Libië heeft de VS ingegrepen maar de nieuwe richting die het land moet opgaan laten ze over aan Libië zelf. Na het ingrijpen van de militairen in Egypte heeft Amerika haar steun ingetrokken terwijl de VS er wel alles aan gedaan heeft het democratische proces onder Morsi te steunen. Irak bepaald nu na de terugtrekking van het Amerikaanse leger zijn eigen pad. Saoedi Arabië voelt zich door de VS in de steek gelaten en kan niet meer onvoorwaardelijk rekenen op Amerikaanse steun.

Het machtsblok denken is bij Obama voorbij en oude dogma’s gaan niet meer op.

#22 Bismarck

@14: “Het totalitaire bestuur wat nu uitonderhandeld wordt tussen EU en VS, waarbij landen en politiek niets meer te betekenen hebben, alleen multinationals en banken.”

Aha, maar dan richt je je pijlen dus volledig verkeerd. Het EP heeft bij de laatste keer dat Europese lidstaten(!) en de VS zoiets probeerden uit te onderhandelen er een stokje voor gestoken. Bovendien is de term dan helemaal verkeerd. Het is niet de EU die totalitair is, maar Unilever, Apple, Goldman Sachs en consorten.

#23 Andy Cap

@21: O, vandaar dat ze in het geval van Syrie de hulp van Putin hebben ingeroepen…

Gelukkig ging Chavez vanzelf dood, Honduras was niet meer dan een kleine vergissing en al die steunpunten in Columbia zijn niet meer dan versiering in de militaire kerstboom.

Ik heb gehoord dat ze daar in de VS een beetje krap bij kas zitten. Zou dat er wat mee te maken hebben?

En ik geloof niet; ook niet in een betere wereld.

#24 Hans Verbeek

Marine Le Pen was afgelopen zomer in Moskou gezellig bij Poetin op bezoek. Ze zei dat Rusland ten onrechte gedemoniseerd wordt.
http://www.youtube.com/watch?v=64DACtEOvNs

#25 henkvdam

@22:
” Bovendien is de term dan helemaal verkeerd. Het is niet de EU die totalitair is, maar Unilever, Apple, Goldman Sachs en consorten ”

Dat is ook mijn idee, dat dat de duistere krachten zijn die de Brusselse marionetten aan touwtjes hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*