Wilders: gulden blijkt voordeliger voor Nederland

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (23)

#1 vandyke

Toch fijn dat zo’n onafhankelijk bureau dat heeft uitgezocht.

http://www.vn.nl/Archief/Politiek/Artikel-Politiek/Kick-them-out.htm

#1.1 Sjiek - Reactie op #1

Dat belooft dan weer veel ‘verontwaardiging’ van de zijde van Wilders als dit tegen het rapport wordt ingebracht. Waarop slechts een reactie mogelijk is: meneer Wilders wie zijn uw financiers (dan wel: in welke munteenheid wordt u betaald)?

#2 HPax

Van begin af aan is het Bureau belast met het (Wilders) onderzoek naar de verhouding tussen € en Fl verdacht gemaakt. Wie ook maar via welke bron erover rept(e), laat nooit na het in een kwade reuk of daglicht te brengen.

Voor zover dit niet wijst op angst voor een mogelijke waarheid, getuigt het dan toch minimaal nog wel van het bezit van een vulgaire mentaliteit.

#2.1 frank - Reactie op #2

Ohh HPax, je bedoelt dat het Bureau ook lid is van de Linkse Kerk? Zeg dat dan joh!

#2.2 vandyke - Reactie op #2

Je kan een onderzoeksbureau zoeken die antwoord geeft op je vraag of een die jouw antwoord bevestigt.
Dit is een duidelijk geval van het laatste.
Met Nyfer kwam de PVV er mee weg, maar ik heb zo’n vermoeden dat dit nu niet het geval zal zijn omdat er toch wel heel veel economen bovenop dit verhaal zullen zitten.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #2
  • Vorige reactie op #2
#2.3 Schuur - Reactie op #2.2

Inderdaad, LSR staat nu niet erg bekend als eurovriendelijk. Typisch gevalletje van “wij van WC-eend adviseren…”

#2.4 Teun - Reactie op #2.2

“Met Nyfer kwam de PVV er mee weg, maar ik heb zo’n vermoeden dat dit nu niet het geval zal zijn omdat er toch wel heel veel economen bovenop dit verhaal zullen zitten.”

Daarom heeft hij het ook eerst een weekendje via de Telegraaf in de week gelegd voordat hij de achterliggende berekeningen presenteert.

#2.5 troebel - Reactie op #2

Fantastisch, een bureau dat de toekomst kan voorspellen. Geheimtipp: laat dit bureau je geld beleggen, HPax. Jij en Wilders geloven erin.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #2
  • Vorige reactie op #2
#2.6 pedro - Reactie op #2

Van begin af aan is het Bureau belast met het (Wilders) onderzoek naar de verhouding tussen € en Fl verdacht gemaakt

Als je een onafhankelijk onderzoeksbureau neemt, zal dat soort kritiek een stuk minder zijn.

#3 Sjiek

Waar komt het geld voor het onderzoek vandaan?

#3.1 jan - Reactie op #3

israel

#3.2 Sjiek - Reactie op #3.1

Misschien wel een donor die er belang bij heeft dat het fundament van de Euro ondergraven wordt.

Probleem is dat we niet weten wie er achter de PVV zit en de boel financieert. We kunnen dus niet beoordelen of de PVV een politieke partij of een aannemersbedrijf voor het uitvoeren van politieke manipulatie is.

#3.3 Schuur - Reactie op #3.1

Is de PVV ook al een onderzoek gestart naar een mogelijke invoering van de sjekel in Nederland?

#4 weerbarst

Er kan nog niet zoveel gezegd worden tot het onderzoek is gepubliceerd, het staat alleen nog in de telegraaf zo te zien. Heeft iemand een plaatje geschoten?

#5 Spam

Ik zou nu wel eens een concreet verhaal willen zien over hoe hij dat dan voor zich ziet. Niet alle prijzen *2.21, mag ik hopen. Een koers van 1.00 lijkt me praktischer. Maar dan?

Gaan we weer ons eigen monetair beleid voeren? Of doen we net als toen we nog de gulden hadden? Dan koppelen we onze gulden aan de Duitse munt en blijft de koers lekker 1.00. Geen verschil dus, alleen wat gehannes met omwisselen.

En als we die Duitse munt loslaten dan hangt het maar helemaal van de toekomstige economische ontwikkelingen hier en in de Eurozone af of we er beter of slechter van worden. Volgens mij kan je daar alleen wat zinnigs over zeggen als je een goede glazen bol hebt. En gedoe met wisselkoersen geeft natuurlijk altijd winnaars én verliezers.

#5.1 Harry - Reactie op #5

Als we net als vroeger net onder de waarde van de Duitse Mark zitten, dan zou dat wellicht niet eens zo onvoordelig zijn.

#5.2 Spam - Reactie op #5.1

Wat bedoel je met ‘er net onder’? We hadden toch gewoon precies dezelfde munt, maar dan met een andere rekeneenheid?

#5.3 piet de nuttige idioot - Reactie op #5.1

dat waren nog eens tijden inderdaad. Ik woon in een badplaats, en de middenstand liet zich dan quasi tolerant vermurwen om zich te laten betalen in Marken. 1:1 natuurlijk. Hadden ze aan het eind van het seizoen toch mooi een extraatje van al die dubbeltjes (iets minder geloof ik) per mark die ze opstreken. Die gasten gaan allemaal op Geert stemmen de volgende keer.

#6 Sjiek

Dus dan laat hij nu het kabinet vallen? Of wil hij ruilen? Wat puntjes bij de bezuinigingen scoren?

Hij wil wat puntjes scoren en hij wil investeren in de het anti-Europa-sentiment. Hij is slim genoeg om de gevolgen te zien van het breken te midden van deze crisis. Dan liever wat zoutzuur over het fundament zodat de ijzeren draagconstructie wat sneller doorroest.

De vraag die bij voorbaat mag worden gesteld is: waarom laat onze parlementaire journalistiek Wilders hiermee wegkomen? Gebrek aan ballen is alvast het antwoord.

#6.1 troebel - Reactie op #6

Analoog aan Wilders die zijn ballen deels ook niet wil gebruiken, hij vindt zich de moeite van het voortplanten niet waard. Zelfinzicht kan hem niet ontzegd worden.

#7 piet de nuttige idioot

Beetje vreemde combinatie: erevoorzitter van een conservatieve lobby-organisatie en oprichter van een ‘onafhankelijk’ adviesbureau. (VN-artikel bij link van vandyke).
Of ligt dat aan mijn ‘vulgaire mentaliteit’ (uit de werken van Heer Pax @2) dat ik vind dat dat niet met elkaar te rijmen valt?
Overigens vermoed ik dat meneer W. ook wel snapt dat het invoeren van een eigen munteenheid een welhaast onmogelijke en dure opgave is. Dat staat los van de vraag of de invoering van de euro destijds al dan niet een vergissing geweest zou zijn.
Zoals gebruikelijk is hij weer eens bezig met campagnevoeren in plaats van politiek te bedrijven.

#8 Toko Senang

Wie betaald bepaald, dit geldt voor dit onderzoek, maar ook voor andere onderzoeken in het kader van het toegevoegde inkomen door lidmaatschap van de EU, de klimaatverandering etc. Veel onderzoek gaat op basis van statistiek en op basis van modellen (economische, weermodellen, sociaal wenselijk gedrag) en zowel statistiek en modellen zijn te manipuleren.

Kritisch zijn ten aanzien van de PVV is prima, maar dan ook eens kritisch kijken naar de publikaties van andere partijen over het nut van de EU, de opwarming van de aarde en het gedrag van Nederlanders.

#9 Taco Zip

Een frontale aanval van een regering-gedogende fractie op onze munt. Veel gekker moet deze sabotage-poging van onze nationale belangen toch niet worden. Zijn dit soort dingen niet gewoon strafbaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*