Wie had het over een revolutie?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 HansR

Macro-economische groei heeft meer te maken met bevolkingsgroei dan met iets anders. Als Hollande dus roept “groei” om de problemen op te lossen dan roept hij iets tegen de geest der tijd.

Groei is het adagium van kort na de oorlog, niet van vandaag de dag. De problemen van vandaag hebben te maken met krimp, energie en duurzaamheid.

Ik zie Hollande nog geen oplossing(en) geven voor het moderne en toekomstige – krimpende – Europa. Maar, dat moet ik hem dan weer nageven, dat zie ik nog nergens.

#2 Levi

Uiteindelijk moet het financiële systeem op de schop. Alle zeepbellen doorgeprikt. Derivaten moeten onder de zoden, en rente op rente verboden. Al die financiële nietskunners op de Zuidas met hun maatpakken en gladde praatjes te werk stellen in fabrieken voor zonnecellen en windturbines. Leren zij ook eens wat werken is. Belasting op arbeid afschaffen en vervangen op belasting op verbruik van grondstoffen. En oja, verstorende landbouwsubsidies ook afschaffen…

Dat zie ik Hollande inderdaad nog niet doen. Die gaat voor het pamperen van gepensioeneerden en ambtenaren met geld dat hij niet heeft. Sarkozy was een lul, maar ik had hem nog eerder zien hervormen dan deze schorre biefstuksocialist met zijn holle retoriek.

Hollande vloog gisteravond in een partijvliegtuig(?) van zijn woonplaats Tulle naar Parijs voor zijn overwinningspeech. Kon hij van te voren niet bedenken dat hij die avond hoogstwaarschijnlijk in Parijs moest zijn? Geen fraaie start van deze man die zogenaamd verandering moet brengen: geld er door heen jagen op een inefficiënte en milieuonvriendelijk wijze, dat zien we nu al decennialang.

#2.1 Bismarck - Reactie op #2

Belasting op arbeid afschaffen en vervangen op belasting op verbruik van grondstoffen.

Dat klinkt in theorie heel leuk en aardig, maar in de praktijk zet dat de deur wagenwijd open naar herverdeling van arm naar rijk. Arme mensen geven nu eenmaal een relatief groot deel van hun inkomen uit aan grondstoffen (eten, drinken, onderdak, verwarming, kleding).

#3 Bolke de Big

Maar om zijn belofte van groei na te komen, zal hij zich moeten schikken naar de realiteit van de markteconomie.

Ach da’s maar een detail voor een socialist, die denken namelijk nog steeds dat de markt zich wel naar hun zal schikken.

#3.1 Harm - Reactie op #3

Logisch dat je niet op socialisten stemt,
als je zo dom bent.

#3.2 INje - Reactie op #3.1

ad hominem. Stap twee van de Hashbara

#3.3 Harm - Reactie op #3.2

Hasjbara dan nog altijd.

Mensen die schrijven dat socialisten denken dat de markt zich wel naar hun zal schikken zijn dom, of op zijn minst ongeinformeerd, of ideologisch gemotiveerd. In ieder weten ze niet, of willen niet weten, wat socialisme inhoudt. Iemand die denkt dat die conclusie een ad hominem is,

is (logische conclusie) zelf net zo dom.

#3.4 INje - Reactie op #3.3

en nog eentje

#3.5 Harm - Reactie op #3.3

En mensen die niet snappen dat 2+2 vier is,
zijn het toppunt van dom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*