1. 2

  @1:

  Ongetwijfeld, maar in dit geval zie ik de hypocrisie niet zo. Je kunt prima een regime ten val willen brengen en tegelijkertijd kieskeurig zijn over wie er daarna aan de macht komt. Westerse regeringen steunen maar een deel van de rebellen, die ook weer vechten met de rebellen die niet dor het Westen gesteund worden, dus als Westerse inlichtingendiensten de Syrische regering willen helpen die tweede rebelelngroep een kopje kleiner te maken dan is dat volkomen logische en misschien wel voordelig voor de door het Westen gesteunde rebellen.

 2. 3

  @1: De meeste boter zit op het hoofd van Rusland die Assad tegen elke prijs beschermd. Gaan een hoop berichten rond dat er daardoor in Sochi flinke aanslagen gepleegd gaan worden, is onder andere bevestigd door de VS en Saoedi-Arabië.

 3. 5

  @4:

  Wie zegt dat ze het niet al proberen?

  “want dat mag natuurlijk niet.”

  Alles “mag” want er is geen centrale autoriteit die regels kan opstellen en handhaven.

  Als er ooit genoeg animo komt in Europa of de VS voor een gewapende opstand en als die opstand China goed zou uitkomen dan zal China zich er mee bemoeien. Het enige wat we daartegen kunnen doen is ervoor zorgen dat die animo voor een opstand er niet komt.

 4. 6

  @5: “Alles “mag” want er is geen centrale autoriteit die regels kan opstellen en handhaven.”

  “Dit principe van non-interventie kan als een onderdeel van het gewoonterecht worden beschouwd en is gebaseerd op het wederzijds respect voor de territoriale soevereiniteit van staten. Het Internationaal Gerechtshof heeft in de ‘Nicaragua case’ geoordeeld dat ‘het principe van non-interventie het recht van elke soevereine staat impliceert om zijn zaken te regelen zonder inmenging van buitenaf (…) het maakt deel uit van het internationale gewoonterecht’. Dit principe van non-interventie in binnenlandse aangelegenheden en het niet gebruiken van geweld door lidstaten zijn ook opgenomen in het Handvest van de Verenigde Naties.”
  http://www.juristenweblog.nl/artikelen.asp?aid=171

 5. 7

  @6:

  Ja, officieel zijn er wel regeltjes (overigens niet gebaseerd in ethiek, dus niet zozeer “recht”), maar wie gaat ze afdwingen?

  Van de regeltjes mogen landen ook niet de Syrische rebellen steunen, de regeltjes hebben geen uitzonderingen voor Westerse landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren