Weinig geld gedoneerd aan slachtoffers Gaza/Israël

Dossier:

NIEUWS - Het Rode Kruis opende een speciaal gironummer, maar er is pas een paar honderd euro gedoneerd. Worden we soms een beetje moe van het conflict en willen we liever onze portemonnee trekken voor “nieuw drama”?

Open artikel

Reacties (8)

#1 Kalief

Wat is er mis van de analyse van het Rode Kruis zelf?
Volgens het Rode Kruis is er waarschijnlijk weinig animo om te doneren omdat de wapenstilstand al bijna was gesloten toen de oproep werd gedaan om te storten.
Ik denk ook dat het enige tijd kost voordat wat voor campagne dan ook aanslaat bij het grote publiek. Deze campagne stopte na de wapenstilstand, bij grote natuurrampen gaan campagnes nog een tijd door.
Wat ook kan hebben meegespeeld is dat mensen het niet zielig genoeg vonden omdat ze de Palestijnen medeschuldig achtten aan de vernielingen en hun eigen slachtoffers.

#2 Likoed Nederland

Blijkbaar snappen Nederlanders dat ze via ‘ontwikkelingshulp’ al meer dan genoeg bijdragen aan de moordzucht van de Palestijnen.

Schandalig dat Nederlands belastinggeld gebruikt wordt voor het betalen van salarissen aan moordenaars, waarbij geldt: hoe meer Israeli’s vermoord, hoe hoger het salaris.

#3 Joop

@2.

Ach, de Palestijnse bevolking interesseert jullie van Likoed geen reet. Nee, het zijn allemaal terroristen. En dat legitimeert de criminele acties van de Israeli’s.

En dan nog bemoeien met Nederlands belastinggeld. Daar hebben we een onze eigen democratie voor. Maar ja de zionistische lobby is altijd vrij sterk… dus echt democratisch?

Likoed heeft zelf een terroristische oorsprong met veel onschuldige burgers op haar geweten. Nee, daar hoor je ze niet meer over. Wel gaan ze nu zelf anderen onderdrukken en als moordzuchtig afschilderen.

#4 euro

@Likoed, wat vind je van de volgende zin ?

“Blijkbaar snappen Nederlanders dat ze via ‘ontwikkelingshulp’ al meer dan genoeg bijdragen aan de moordzucht van de joden.”

Onaanvaardbaar toch ? Wat maakt jouw racistische retoriek wel acceptabel ?

#5 pedro

@2: er gaat veel meer van ons belastinggeld naar Israël. Verantwoord je daar eerst zelf maar eens over.

#6 Likoed Nederland

@Joop

Wij constateren dat de Palestijnse bevolking de Palestijnse leiding niets interesseert. Want het geld wordt gestoken in salarissen voor terroristen en raketten.

@euro

Als beide regeringen van de Palestijnen – zowel Hamas als Fatah – het geld uitgeven om het vermoorden van Israelische burgers te financieren, vinden wij dat je mag spreken van ‘de Palestijnen’. Bijna alle Palestijnen stemden toch op Hamas of Fatah?

#7 su

@6: Staten die in conflict met elkaar zijn steken geld in wapentuig. Of dacht je dat al die israelische smart bombs direct van de Here komen? De enige manier om dat te stoppen is werk maken van vrede, iets waarvan we Likud in ieder geval niet kunnen betichten.

#8 euro

@6

OK, dus Palestijnen hoeven dus ook niet te differentiëren tussen “de” joden. De joden hebben immers bijna allemaal in 2009 gestemd op Netanjahoe, Lieberman, Livni, Barak of Yishai. Stuk voor stuk mensen met bloed aan de handen of met genocidale fantasieën. “De” joden zijn dus ook moordzuchtig.

De bedoeling van je kwaadaardige propaganda is om “de” Palestijnen als één moorddadige anonieme bende neer te zetten. “Onschuldige” burgerslachtoffers zijn er dan niet meer en Israël kan gewoon losgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*