Wéér dieptepunt PvdA

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Wéér dieptepunt PvdA

Halvering als nu verkiezingen zouden zijn.

0

Reacties (6)

#1 Domino

Eindelijk eens een door en door positief bericht! Ga zo door.

#2 Teun

@1 Kun je me misschien uitleggen waar je diepgewortelde afkeer – ik zou bijna zeggen ‘haat’ – jegens sociaal democraten vandaan komt?

#3 Domino

Dat is al begonnen bij Kok en sindsdien is het alleen maar erger geworden. Gelukkig ben ik niet de enige die er net zo over denkt.

Dat Bos met zijn PvdAfgang het mogelijk heeft gemaakt Balkenende weer in het zadel te helpen en daarbij zelfs opnieuw kiezersbedrog niet te schuwen heeft voor mij definitief de deur dicht gedaan.

Wat de PvdAfgang er sindsdien bijgebrokkeld heeft tergt alles. Dat er maar eenmaal per 4 jaar afgerekend wordt is des te spijtiger, dat ze lak hebben aan de kiezer hebben ze ruimschoots bewezen. De laatste blunders komen van Timmermans, een showbink zonder inhoud die een leugentje niet uit de weg gaat om de kiezer en het parlement wat op de mouw te spelden, zelfs na te lezen in de handelingen.

Dat kiezers geen verantwoording hoeven af te leggen over hun keuze is hun democratisch recht, dat partijen dat wel moeten is hun democratische plicht, die door de PvdAfgang gewoon wordt verzaakt. Ze zijn daar niet de enige in, maar wel een notoire.

#4 Teun

@3 OK, maar nu heb je het over politieke spelletjes, kaasstolpen, achterkamertjes politiek, “Paarse” praktijken, verkiezingsbeloftes, etc.

Maar wat vind je dan van de basisbeginselen van de sociaal democratie en de beleidspunten van de PvdA – los van de poppetjes die dat uitvoeren/invullen?

#5 Domino

Je kan dat niet los zien. Een politieke partij bestaat alleen bij de gratie van de mensen die er lid van zijn en er actief in zijn. Beginselverklaringen, politieke spelletjes, breken van verkiezingsbeloftes, coalitiekeuzes, alles is mensenwerk.

Een partij zelf is niks zonder mensen. Als je al gelooft dat beginselen richtinggevend zijn (regels op een stuk papier), dan trekt de PvdAfgang de verkeerde mensen aan.

Communisten zijn ook al ten onder gegaan aan zichzelf. Die partijen trokken alleen kleine en grote dictatortjes aan die kans zagen met hun beginselen de gevestigde orde op de knieën te krijgen om vervolgens de macht in handen te geven van het proletariaat, dat wil zeggen aan een stelletje laag bij de grond staande machtswellustigen die het dichst bij de partijleiding stonden.

Stalin was daarvan wel het ergste voorbeeld. Elk zogenaamd communistisch land werd een dictatuur. Beginselen in handen van de verkeerde mensen (bija een wet van meden en perzen) zijn levensgevaarlijk.

Socialisten hebben ook een grote neiging anderen hun wil op te leggen als ze de kans krijgen. Poppetjes zijn het enige dat telt en de poppetjes bij de PvdAfgang zijn ver ondermaats. Dat heeft allemaal niks met opleidingsniveau van die mensen van doen. Het gaat vooral om karakter en politiek inzicht en dat is er niet. Ook is er een groot gebrek aan kennis binnen de fractie. Bijna bij elk debat gaan ze inhoudelijk de mist in. Het geschutter is vaak tenenkrommend als ze achter het spreekgestoelte (preekgestoelte) staan.

Ook het laten van enorme scheten om vervolgens de keutel weer schielijk in te trekken is niet bevorderlijk voor de gang van zaken.

Dat kwartje, daar komen ze nooit meer van weg, een betere illustratie van loze beloftes is er bijna niet. Nadien is het alleen maar erger geworden.

#6 Joost

@Domino. Dat de PvdA sociaal democratisch is, wil nog niet zeggen dat sociaal democratisch gelijk staat aan de PvdA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*