Wat VVD-politicus Frank van Dalen in achterzaaltjes zegt over Mauro

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (34)

#1 Anton

Hij zet nog even netjes op een rijtje hoe Mauro tot lijdend voorwerp van een politiek spel is gemaakt. Tenenkrommend. Het enige goede wat ik aan de hele zaak kan ontdekken is dat de schijnwerpers eens flink op de hypocrisie van de asielzoekersindustrie en hun politieke zetbazen is gezet.

#2 TDC

Jaren geleden heb ik voorspeld dat het integratie beleid van Flinks Pvda ten koste zou gaan van asielzoekers.
Ik werd letterlijk uitgemaakt voor fascist.
“Immigratie is goed. Altijd.” Lijkt de lijfspreuk van een cohorte vol verdwaasde linkse pvda adepten.
Overigens is Angola voor betreffenden binnen deze cohorte helemaal zo slecht nog niet om naar toe te verhuizen. Bij vlagen rijk en links. En bovenal …We moeten ruimte maken voor de volgende lichting immigranten.
En daar is Mauron nu eenmaal “slachtoffer” van.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Angola#Economie

#2.1 Olav - Reactie op #2

Zeg je nu dat Mauro blij moet zijn dat hij terug mag? Fijn land, dat Angola?

Overigens doet voor de zaak Mauro de situatie in Angola er helemaal niet toe. Wat er toe doet is de situatie in Nederland. Mauro is immers in praktische zin Nederlander en geen Angolees.

Als je dat niet snapt dan vermoed ik dat je liefde tekort bent gekomen in je jeugd. Arme jij.

#2.2 TDC - Reactie op #2.1

Aan allen die gereageerd hebben… Ik wacht de de “wijze” woorden van Prediker af alvorens de reacties van de flinkse pvda adepten in deze topic te beantwoorden.

#2.3 Olav - Reactie op #2.2

Slap.

#2.4 L.Brusselman - Reactie op #2.2

Erg laf, afwachten.Als je het ergens niet mee eens bent ga je de confrontatie aan of je houdt je stil.ik zie trouwens nooit reaguursels van je dus je zal wel geen eigen mening hebben.Of hij is zo abject dat er niet voor durft uit te komen.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #2.2
 • Vorige reactie op #2.2
#2.5 Prediker - Reactie op #2.4

TDC heeft in dit draadje een korte back-and-forth met mijn persoontje.

Het komt niet veel verder dan: Links is stom! Linksmensen zijn allemaal fans van Stalin en Mao! De PvdA is de Partij van de Allochtonen! en: als Links zich meer zou richten op solidariteit met autochtonen zouden ze in rap tempo verworden tot nationaal-socialisten.

Tja…

#2.6 L.Brusselman - Reactie op #2.4

Zijn comments spreken voor zich.

#2.7 JanT - Reactie op #2.2

Ah, TDC denkt dat mensen hier partij politieke adepten zijn. Het concept van de onafhankelijk denkende mens komt kennelijk niet bij hem op.

#2.8 Bismarck - Reactie op #2

TDC vertelt net als Frank van Dalen maar de helft van de waarheid. Ja, het BNP/capita is voor een Afrikaans land hoog. Maar de rijkdom is niet bepaald eerlijk verdeeld (“links” is in die zin wel een heel onzinnige benaming voor Angola). Ruim 40% van de inwoners leeft onder de armoedegrens en van het inkomen gaat 0,6% naar de armste 10% en 44,7% naar de rijkste 10% inwoners.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #2
 • Vorige reactie op #2
#2.9 Bismarck - Reactie op #2.8

Aanvullend: Angola heeft (aldus CIA factbook 2011) de op één na laagste levensverwachting ter wereld. Mauro zou statistisch al bijna op de helft van zijn leven zijn voor Angolese begrippen. Dat is ook niet zo gek, want het land is vergeven van epidemieën van onder andere cholera, malaria, dengue, TBC, HIV en hondsdolheid.

#2.10 JanT - Reactie op #2

Hey TDC, als je serieus denkt dat de belangrijkste voorwaarde om ergens te willen wonen economische groei is, heb je echt weinig om voor te leven.

Had je zelf ook graag op je 18de alleen, permanent en gedwongen naar China gestuurd willen worden, omdat de economische groei daar zo lekker hoog is. Ja leuk! Je had daar vast goede kans gemaakt op de arbeidsmarkt met je Nederlandse opleiding!

Eerlijk gezegd wordt ik misselijk van mensen die zo denken als jij TDC.
Ga eens liefde zoeken ofzo.

Dit geldt natuurlijk ook voor die Frank van Dalen met zijn misplaatste zelfgenoegzaamheid.

#3 Reinaert

Wat een walgelijk betoog. Van Dalen schetst een context die welliswaar correct is als het gaat om de Angolese Ama’s, maar hij benoemt doelbewust de factor tijd niet. Mauro zit hier 9 jaar, van zijn 9de tot zijn 18 jaar, is dus een Limburger geworden, die kan je niet meer terug sturen. Als hij (of een rechter) de terugkeer van Mauro binnen 1 jaar op dezelfde gronden had bepleit, dan pas had hij gelijk. En Mauro noch zijn stiefouders kun je het niet kwalijk nemen dat de procedures zo lang duren. Dat moet je de beleidsmakers juist kwalijk nemen.

Hetzelfde geldt voor zijn verwijt richting de weigerambtenaar. In de tijd dat de PVDA en Groen Links de weigerambtenaar verdedigden, was een dergelijke polderconstructie het maximaal politiek haalbare. Het is logisch dat nu (de tijd schrijdt ook hier voort) er een andere kamermeerderheid met de VVD mogelijk is, dit standpunt scherper neer te zetten. Of is de VVD laf en wil zij niet.

Maar ja voor de bühne en voor zijn carríëre zal zo’n verhaaltje in een achterzaaltje wel goed zijn?

#4 majava

Waar ik bijna niemand over hoor; Mauro heeft de meest belangrijke periode die z’n identiteit vormt in Nederland doorgebracht (denk alleen maar even na over je eigen ontwikkeling gedurende die leeftijden). Alleen dat gegeven zou al zwaarder moeten wegen dan vele andere. Onwerkelijk om dan maar met getalletjes aan te komen zetten om je punt te maken.

#4.1 JanT - Reactie op #4

Precies Majava, wij delen dezelfde verontwaardiging. Goed verwoord!

Ik snap ook niet dat zelfs mensen die voorstander zijn van het blijven van Mauro beginnen over de situatie in Angola. Alsof de situatie in Angola in deze boeit! Al werd Mauro naar de VS gestuurd. Het gaat erom dat hij ondertussen hier zijn leven heeft, niks anders.

#4.2 Olav - Reactie op #4.1

Dat zei ik al in #4 ;-)

#4.3 majava - Reactie op #4.2

Inderdaad Olav. Maar ik bedoelde niet zo zeer de reacties op blogs e.d., waar ik het wel af en toe kan lezen, maar meer de nieuws- en opiniestukken. Daar gaat het alleen maar over hoe goed hij geïntegreerd is (?! -had iemand het anders verwacht dan) en z’n zachte g en dergelijke. Dat zijn open deuren en slechts oppervlakkige observaties. Maar misschien heb ik ergens een goed schrijfsel gemist?

#4.4 Olav - Reactie op #4.3

Het ging me even om de opmerking dat de situatie in Angola eigenlijk niet belangrijk is. Omdat ik daar bijna een echo hoorde. Beetje flauw van me.

Maar, ja, dergelijke goede schrijfsels/artikelen heb ik ook wel gemist. Hier hebben we er natuurlijk wel over gediscussieerd, maar daar gaat geen invloed vanuit. En de argumenten waar we het over hebben zijn voor zover ik weet in het debat in de Tweede Kamer ook heus wel genoemd, maar hadden daar natuurlijk nooit een kans om serieus genomen te worden.

Alle voorstanders van het uitzetten van Mauro gaat het ook helemaal niet om de zaak zelf, of om welke argumenten dan ook. Het gaat ze er alleen maar om stoer en eensgezind te lijken. Want stoer is rechts dus goed, en eensgezind betekent dat je gelijk hebt, of in elk geval geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen als je het niet hebt (“want zij vonden het toch ook”).

In feite hebben we hier te maken met een strijd van ratio en humaniteit tegen het autoritaire, conformistische, tribale denken. Right or wrong, my party.

Kut-CDA’ers en andere kloteklappers.

#4.5 JanT - Reactie op #4.2

en zo is het! ;)

#5 L.Brusselman

En als afsluiting een verhaaltje van Dikkie Dik,

#6 L.Brusselman
#7 troebel
#7.1 Olav - Reactie op #7

Lovely.

’t Is dus gewoon een vastgoedsjoemelaar. Waarom zit dat soort lui altijd bij de VVD?

(dat was een retorische vraag)

#7.2 Prediker - Reactie op #7

Hij is niet zozeer de eigenaar van dat hotel, begrijp ik uit dat artikel in het Parool, maar de eigenaar van het pand waarin het hotel is gevestigd.

Desalniettemin is Van Dalen al begin 2009 geïnformeerd dat het hotel illegaal (want geen vergunning) werd gerund. Hij heeft toen een aanvraag ingediend om het te mogen verbouwen, maar de toekenning daarvan laat op zich wachten.

Dat is natuurlijk ook raar: aan de ene kant mag hij een kostendekkende activiteit niet ontplooien zonder verbouwing (oké, da’s logisch), en aan de andere kant talmt dezelfde gemeente met het verstrekken van een vergunning om te verbouwen.

Grap is natuurlijk wel, dat hij zich zo in dezelfde kafkaeske situatie bevindt als de asielzoekers waar hij zo’n hard oordeel over heeft.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7
 • Vorige reactie op #7
#7.3 troebel - Reactie op #7.2

Kafkaesk in de zin van ‘De gedaanteverwisseling’. http://de.wikipedia.org/wiki/Das_Urteil_%28Kafka%29 . Frank van Dalen verandert onomtkoombaar van een mens in een insect. Mauro lijkt meer kafkaesk in de zin van ‘Het proces’. http://de.wikipedia.org/wiki/Das_Urteil_%28Kafka%29

#7.4 troebel - Reactie op #7.2

Kafkaesk in de zin van ‘De gedaanteverwisseling’.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Metamorphosis .Frank van Dalen verandert onomtkoombaar van een mens in een insect. Mauro lijkt meer kafkaesk in de zin van ‘Het proces’. http://de.wikipedia.org/wiki/Das_Urteil_%28Kafka%29

#7.5 L.Brusselman - Reactie op #7

Hoewel het wat minder ernstig is als aanvankelijk leek geniet ik toch iedere keer weer als er een platte politicus wordt ontmaskerd.

#7.6 Olav - Reactie op #7.5

Mwah, minder ernstig? Hij runt misschien zelf geen hotel, maar weet natuurlijk wel donders goed wat er in zijn pand gebeurt. Een vastgoedsjoemelaar weet dat altijd.

#7.7 Prediker - Reactie op #7.6

Natuurlijk weet hij dat. Sterker nog, ik vermoed dat Frank van Dalen al wist en van plan was er een hotel in te huisvesten toen hij het pand aanschafte. Je schaft niet een pand aan van drie miljoen met een hypotheek op je andere vastgoed, als je niet bij voorbaat weet dat je een huurder hebt, die er voor langere tijd in gaat zitten en de kosten dekt.

Het is zelfs niet ondenkbaar dat Frank van Dalen zelf een constructie heeft opgezet met een maatje van ‘m, om dat hotel uit te baten. Je moet er of een hotel in zetten, of op zoek gaan naar een prestigieus advocaten of accountantskantoor of iets dergelijks; maar die wil natuurlijk lang niet altijd de hele ruimte huren.

Hopelijk gaan ze daar bij het Parool nog achteraan, hoe dat nu zit.

#7.8 L.Brusselman - Reactie op #7.7

Speculanten worden niet voor niets zo genoemd,die hele constructie komt inderdaad waarschijnlijk uit zijn koker.Die lui kennen zoveel trucks,heeft ook een goeie advocaat waarschijnlijk die de hele zaak doorlicht voor hij er z’n naam aan verbindt.
Ik heb een tijdje voor een aannemer gewerkt ,die zijn ook vaak betrokken bij dit soort zaken.

#7.9 su - Reactie op #7.7

De truuk: Het is helegaar geen hotel, maar een short stay apartementencomplex..

http://www.hpdetijd.nl/2011-11-16/amsterdams-vvd-raadslid-worstelt-met-illegaal-hotel

Maar voor short stay is ook een vergunning van de deelraad nodig, plus een handjevol bepalingen als een minimumverblijf van 7 dagen. Boekingssites reppen daar met geen woord over.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7.7
 • Vorige reactie op #7.7
#7.10 L.Brusselman - Reactie op #7.7

Mooi verhaal,in het bezit van geheime stukken,VVD vriendjes etc.
wordt vervolgd

#8 troebel

Amsterdamse VVD heeft er geen moeite mee
http://www.parool.nl/parool/nl/4024/AMSTERDAM-CENTRUM/article/detail/3039695/2011/11/17/VVD-illegaal-hotel-Van-Dalen-is-geen-probleem.dhtml en (want?) bij Gay gebeuren verstrengelde Van Dalen ook al belangen.

#9 about:

Het wordt Van Dalen toch te heet onder de voeten: hij treedt af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*