Wat scholen allemaal nog meer moeten

Casper Hulshof (universitair docent Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht) had bijna twee weken geleden al een eerste aanzet gemaakt van wat allemaal van scholen wordt verwacht. Nu heeft hij dat lijstje (aanzienlijk) verder aangevuld.

De opsomming van Casper zo bekijkend lijkt het dat scholen zo ongeveer elk maatschappelijk probleem op ‘mogen’ lossen.

Open waanlink

 1. 2

  Geweldige opsomming.

  Dat slapen op school ging in mijn tijd nog best goed. De school vond het geloof ik minder.

  Met kindermishandeling zul je een hoop docenten blij maken. Maar ik geloof dat het hier de bedoeling is het tegen te gaan.

  Brandveiligheid is een onmisbare cursus voor kinderen die hun school in de fik willen steken.

 2. 4

  Wel handig al die lespaketten. Lijkt erop dat de leraren zo een jaartje op hun gemak kunnen (prima tegen de burnout), als ze dat allemaal even doen. Moet er alleen niemand gaan lopen zeuren dat de kinderen niet hebben leren rekenen of schrijven.

 3. 5

  @4 Hup, gewoon weer elke zaterdag naar school, daar de generatie van onze ouders groot mee geworden. En dan mogen natuurlijk bijstandstrekkers als vereiste voor behoud uitkering met die lespakketten aan de slag (baat het niet dan schaad het niet). Die kiezen vervolgens gegarandeerd eieren voor hun geld en gaan liever onderbetaald in kassen komkommers plukken. Kan de docent ondertussen doordeweeks lekker rekenen en schrijven stampen. Win-win-win ;-). Laat het kabinet het maar niet lezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren