Wat kost een nieuwbouw woning zonder gasaansluiting?

Foto: 350 .org (cc)
Dossier:

Lars Boelen rekent uit wat de extra kosten zijn om een woning te bouwen zonder gasaansluiting.

Duur? De kosten lijken mee te vallen.

Open artikel

Reacties (1)

#1 rongvk

Nieuwbouw projectwoningen in het dorp stonden in de verkoopbrochure als nul-op-de-meter, konden ze aan de straatstenen niet kwijt, vervolgens uit noodzaak in prijs verlaagd (uit mijn hoofd €30-50.000?) verkocht met EPC waarde van 0,4 zónder in-dak-zonnepanelen, warmtepomp, warmteterugwinning op ventilatie en water, triple-glas etc. Toen in no-time alles verkocht.

Die extra kosten voor van het gas afhalen c.q. energieneutraal bovenop de “kale prijs” van woningen tussen €225.000-€300.000 bleek in dit geval wel degelijk onhaalbaar. Dat klanten vervolgens net zoveel betalen voor een keuken doet daar niks van af.

Die rekening van €26.000 voor gasloos, en daar bovenop nog half zo veel voor een dak vol PV voor energieneutraal is inderdaad gewoon wat het kost. Dat de auteur redelijkerwijs minder wil betalen is prima, dat wil ik ook voor een dakkapel, schuifpui of ligbad, maar meerwerk kost helaas toch echt wat het kost…

Een wandcontactdoos 20cm verplaatsen kost €60 euro, daar kan ik ook een tabelletje voor maken waarom het redelijkerwijze gratis zou moete zijn. Beetje niveau ‘water is nat’ lijkt me.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*