Waarom laat Wilders een half miljoen euro liggen?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (17)

#1 Bookie

Er wordt in het stuk helemaal niet ingegaan op het “support Geert Wilders”fonds van de PVV-stichting. Wellicht zijn er grotere donateurs geweest, maar toch ook kleine. 1 donateur lijkt mij onwaarschijnlijk.
http://www.geertwilders.nl/index.php/home/1484?task=view

#2 Olav

Dat half miljoen zou zijn gebaseerd op de uren die Moszkowicz heeft gemaakt? Het is natuurlijk ook mogelijk dat hij dat voor niets heeft gedaan, uit liefhebberij/ijdeltuiterij. Het lijkt me toch waarschijnlijk dat mafiamaatje Moszkowicz allang binnen is, niet meer echt moet werken voor zijn inkomen, dus zo’n uitstapje kan hij zich wel veroorloven.

#2.1 pedro - Reactie op #2

Dan is het feitelijk een donatie van Moszko en kennen we een van de financiers…

#2.2 Olav - Reactie op #2.1

Als het waar is (het is maar een speculatie van me natuurlijk) dan is het een donatie in natura, daarmee is Moszkowicz dus nog geen financier.

#2.3 nodog - Reactie op #2.2

Kom op Olav, alsof zo’n Moszkowicz iets voor niks zou doen.

#2.4 Olav - Reactie op #2.3

Ik weet het, het is ook moeilijk voor te stellen ;-)

Maar misschien deed hij het wel voor Israël en het zionisme.

#2.5 Bismarck - Reactie op #2

Of schaamteloze zelfpromotie. Maar dan nog zal hij voor zijn assistenten (je denkt toch niet dat Mosko zelf de research doet?) wel wat moeten bedingen (of uit eigen zak gaan betalen en dus wel financier zijn).

#3 Henrik

omdat de PVV een false flag operatie is.
soms letterlijk.

#4 Harm

Toch wel een interessant gegeven, dat in die kringen een half miljoen euro blijkbaar niet ECHT de moeite waard is.

#4.1 Bookie - Reactie op #4

Heb je het stuk gelezen? Hij heeft het niet zelf betaald (maar de stg vrienden van) en kan derhalve niet claimen.

#4.2 Olav - Reactie op #4.1

Dat staat niet met zoveel woorden in het artikel. Er wordt wel naar geraden. Als je afgaat op het artikel dan weet je nog helemaal niet of er überhaupt betaald is voor proceskosten (lees: honorarium voor Moszkowicz) en/of hoeveel dan wel. Dat half miljoen waar men het over heeft is gewoon uit de lucht gegrepen.

#4.3 Harm - Reactie op #4.1

Heb je het stuk gelezen? Hij heeft het niet zelf betaald (maar de stg vrienden van) en de suggestie wordt gewekt dat hij derhalve niet kan claimen omdat dan de namen (naam) van de gulle gever(s) bekend zou(den) worden.

Toch wel een interessant gegeven, dat in die kringen een half miljoen euro blijkbaar niet ECHT de moeite waard is.

#4.4 Bookie - Reactie op #4.3

Uit het stuk:

“Maar uit jurisprudentie blijkt dat er toch meer voorwaarden worden gesteld aan het verlenen van een vergoeding. Indien er sprake is van een externe financier dan wordt er namelijk al snel uitgegaan van kosten-óvername. In een uitspraak van 19 november 2007 besliste het gerechtshof Arnhem dat declaraties van een advocaat die gericht zijn aan, en voldaan zijn door een BV ten behoeve van een privépersoon, niet voor vergoeding in aanmerking komen. Slechts de in rekening gebrachte kosten van rechtsbijstand die de verdachte zélf heeft voldaan, kunnen vergoed worden. ”

Duidelijk is dat, doordat de kosten door de stg zijn voldaan, er sprake is van kosten-overname en er van vergoeding van een privépersoon geen sprake kan zijn. Heeft niets met openbaar maken te maken.

#4.5 Harm - Reactie op #4.4

Typisch PVV-Bookie: citeert slechts wat in zijn straatje te pas komt. Het vervolg luidt:

“Oftewel, indien Wilders een verzoek zou neerleggen bij de Rechtbank Amsterdam dan had hij hoogstwaarschijnlijk in de openbare raadkamer een schriftelijke overeenkomst moeten overleggen waaruit blijkt dat zijn vermeende Amerikaans-Joodse suikerooms slechts een voorschot gaven dat hij uiteindelijk terug zou betalen. Wilders koos eieren voor zijn geld, hij diende geen verzoek in, dus het openbaren van namen en handtekeningen was onnodig.”

Dat weet Bookie natuurlijk zelf ook wel, maar als goed PVV-er is hij getraind in het produceren van halve waarheden en hele leugens. En zo brutaal als de beul, want de waarheid is slechts een muisklik verwijderd.

#4.6 Bookie - Reactie op #4.4

Wat een triest en zielig figuur ben je toch ook met je beledigende “PVV-Bookie”.

Als je weet dat je het niet terug krijgt ga je er niet om vragen, simpel. Sites hebben volgestaan met support Geert Wilders buttons.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #4.4
  • Vorige reactie op #4.4
#4.7 Harm - Reactie op #4.4

Dat is een geldig argument, alleen gebruikte je dat niet.
In plaats daarvan citeerde je onvolledig. Dat is triest en zielig.

#5 Emile M

Een stichting vrienden van GW lijkt mij niet erkend als algemeen nut beogende instelling. Daarvoor is namelijk een zekere mate van transparantie vereist. Ik ben benieuwd of GW dan schenkingsrrecht betaalt. Verder zou een aan de PVV gelieerde stichting of een van GW’s bv’s evenmin zonder belastingafdracht voor hem kunnen betalen. Het gaat namelijk om de vervolging van GW als privépersoon. De betreffende gelden mogen niet zomaar ten behoeve van een privépersoon worden aangewend. Kortom ik hoop van harte op een boekenonderzoek door de belastingdienst bij alle aan GW gelieerde rechtspersonen. De resultaten van dat onderzoek blijven overigens volgens Nederlands recht geheim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*