VVD’er Verheijen regelde gratis verkiezingsfeest

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo meldt het Ad:

VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft in 2012 een gratis verkiezingsfeestje geregeld voor premier Rutte op de Floriade in Venlo. De regeringspartij betaalde daar niets voor, terwijl de expositie sterk afhankelijk was van dergelijke inkomsten.

Verheijen, die recent nog in opspraak kwam vanwege zijn declaraties, was nauw betrokken bij de met belastinggeld gefinancierde Floriade. Hij beweerde zelf in 2012 dat er van een vriendendienst voor de VVD geen sprake was. Toen hij via Twitter de vraag kreeg wie de rekening betaalde voor de verkiezingsbijeenkomst op de tuinbouwexpositie, antwoordde de toenmalig gedeputeerde: ,,De VVD, je kunt congresfaciliteiten gewoon huren.”

De vereffenaar van de nu geliquideerde Floriade BV constateert na onderzoek van de administratie dat er helemaal geen factuur is verzonden voor de partijbijeenkomst met Rutte. Een woordvoerder van de regeringspartij bevestigt eveneens dat er niets is vergoed aan de commercieel gerunde Floriade. ,,We hebben alleen de aankleding van het podium betaald,” aldus de woordvoerder.

Kortom: wat de Floriade deed, was dokken voor politieke invloed. Welk aanbod zal daar tegenover hebben gestaan?

Open artikel

Reacties (2)

#2 Henk van S tot S

Zelfs bij hun “feestjes”worden door laaielichters gefinancierd –> Ze kunnen niet zonder fraude; ze leiden aan besmettelijke kleptomanie ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*