VVD wil minder compensatie natuur bij wegenaanleg

Want crisis:

De economische crisis is te groot om als reflex natuur overmatig te compenseren bij de aanleg van wegen. Dat vindt VVD-Kamerlid Ton Elias […]

“Mensen werken niet de hele week hard om vervolgens de overheid grote hoeveelheden geld te laten gooien naar de aanleg van een paddenpoel of de verplaatsing van een paar oude bomen ‘met hun eigen verhaal’,” aldus Elias.

Een weg moet je immers gewoon aanleggen, zonder al dat gezeur en gedoe:

Elias wil af van de gewoonte om naast de verplichte natuurcompensatie ‘potjes met smeergeld uit te delen’.

Want dat geld komt toch maar bij de verkeerde mensen terecht:

Elias spreekt van het afkopen van verontwaardiging bij ‘meestentijds linkse partijen en actiegroepen’.

Zo kennen we onze VVD’ers weer.

Open waanlink

 1. 1

  SP-Kamerlid Farshad Bashir reageert afwijzend op het voorstel van Elias. “Er zijn ook nog mensen die wat natuur willen zien. Meneer Elias moet dat ook eens proberen. Een boswandeling zou hem goed doen.”

  ghehe.

 2. 2

  Aaah.. VVD. Die willen niet alleen hun zin, maar willen er ook zeker van zijn dat jij genaaid word. Je kunt ze al herkennen op de kleuterschool. Dat zijn die kutkoters die altijd in de duwkar willen sturen en nooit duwen, maar op het zelfde moment ook alle speeltjes van de andere koters kapot willen maken ;).

 3. 3

  @1: Voor mensen als Elias is een bos niets anders dan een decor. Iets dat de omgeving opleukt. Kan worden verplaatst, weggehaald, of veranderd naar eigen inzicht. Een boswandeling zal hem niet goed doen, hij zal alleen maar meer ideeën krijgen om er iets mee te doen. Zo’n man moet juist eens naar een plaats als Shanghai gaan en daar de heerlijke lucht opsnuiven. En al het asfalt en beton bewonderen. Maar dan voorgoed.

 4. 4

  De economische crisis is te groot

  De milieucrisis is vele malen groter en urgenter.

  Daarnaast werk in niet de hele week hard om daarna de overheid miljoenen aan belastinggeld te zien verspillen aan het volplempen van Nederland met asfalt.

  En -het is niet chique om het uiterlijk van iemand als argument te gebruiken, dus gelukkig ben ik een botte lomperik- maar wandelende vleesberg Elias laat zien dat hij moeite heeft om prioriteiten in de juiste volgorde te zetten. Blijkbaar is hij net zo verslaafd aan asfalt als aan voedsel. Excuus voor deze opmerkingen onder de gordel, maar de terroristen van de VVD moeten met elk mogelijk middel tegengewerkt worden. Voordat je het weet is Nederland geheel veranderd in een dode betonbak door het toedoen van deze milieuterroristen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren