VVD-top blijft Kamerlid Verheijen steunen na ‘onjuiste declaraties’

Zo schrijft de Volkskrant:

De VVD beschouwt het nieuwsbericht van NRC Handelsblad over de kwestie als `karaktermoord’, omdat het volgens de partij gaat om `hele kleine dunne feitjes’.

Yep:

Zo betaalt de provincie vijf keer een rit van Maastricht naar Amsterdam voor een bestuursfunctie bij Pro Demos. Verheijen incasseert ook vijf maal ruim 70 euro reiskosten en een vergoeding van 256 euro per keer. Hotelovernachtingen die hij als vice-voorzitter van de VVD maakte in Den Haag, betaalde de provincie en niet de partij.

Reisverkeer naar politieke vrienden als Ed Nijpels, Frits Huffnagel, Paul Luijten en en communicatie-adviseur Jan Driessen komen ten laste van de provincie. Een etentje met onder meer de drie latere hoofdrolspelers in het Roermondse corruptieproces Jos van Rey, projectontwikkelaar Piet van Pol en oud-wethouder Tilman Schreurs wordt voor een kwart -657,75 euro- door Verheijen ten laste van de provincie gebracht.

Maar ja, nóg een corrupte VVD’er kon de partij nu eenmaal niet gebruiken.

Ik durf te wedden dat ze met deze schaamteloosheid nog gaan wegkomen ook.

Open waanlink

 1. 2

  Als een uitkeringstrekker één vergissing maakt wordt hij snoeihard financieel gestraft.
  Als een politicus dat 20 keer duidelijk opzettelijk doet, zijn het `hele kleine dunne feitjes’

  Ga vooral zo door politici om jezelf als onaantastbare graaiers weg te zetten.

 2. 5

  “`hele kleine dunne feitjes’.” , tja dat roept die bijstandsgerechtigde ook waar de UWV-Gestapo een tweede tandenborstel in de prullenbak heeft gevonden….

 3. 6

  Er is een Tsjechisch spreekwoord dat luidt: “De grote dieven hangen de kleine dieven op.”

  Dat beschrijft precies hoe de corrupte graaiers van de VVD werklozen en uitkeringsgerechtigden aan de schandpaal nagelen en meedogenloos financieel straffen om elk lullig administratief foutje.

 4. 14

  “Meer straf en minder begrip voor criminelen”
  Het is zoohoo leuk om de VVD campagne slogans uit 2012 erbij te pakken. Zouden ze zelf nou echt niet inzien hoe enorm ze zichzelf te kakken zetten? Zelfs zonder tv is er satire alom :)

 5. 15

  @14, ja ja de satire in de politiek is ook zonder nadere duiding duidelijk. Maar het is toch leuk als er een soort duiding aan gegeven wordt.
  Ik moet zelf steeds denken aan de gevleugelde woorden van blogheld Steve Brown:

  Het is goed te horen van een lid [Van Rey]van de VVD-misdaadgroep , de Law en Order Partij van de VVD-Minister Demente Pis en de Broek Opstelten met zijn VVD- Side kick Fred “ Big Head Teeven aka sla elkaar maar dood van het gewon Volk dat justitie zich van Stasipraktijken bedient. Is dit nu een VVD-partij standpunt?

  Dit ging over iets anders maar ja het blijft elke keer opnieuw de vraag.
  https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2012/10/20/roermond-in-de-greep-van-de-kleine-vvd-gangsters/

 6. 16

  Trouwens niet de eerste keer dat Verheijen in opspraak is geraakt. Ik lees hier op de voornoemde site ook:

  Kleine VVD gangster Mark Verheijen aka ‘de Graaier’.
  De Provinciale Staten bespraken in april een conceptvoorstel van GS over het inperken van de ‘Mega Graaiers- en Laaienlichters topinkomens’. Alle door de provincie gesubsidieerde instellingen waarvan de directeur( De Dikke Deuren) meer dan de Balkenendenorm (193.000 euro) verdient, konden volgens dat concept-voorstel worden gekort. GS wijzigde dit nu stiekem: alleen instellingen die voor meer dan de helft provinciale subsidie krijgen, vallen onder de regeling.

  https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2014/11/05/grijp-je-rijk-met-vvd-gangster-mark-verheijen/

 7. 20

  De banden van de VVD met corruptie is er (bijna) altijd al geweest. Partij is nooit zuiver geweest. In de periode van Vonhof, Joekes, liepen er nog wel sociale liberalen met fatsoensnormen rond, maar dat was in het stenen tijdperk.

 8. 23

  Verheijen is een zeer respectabel kamerlid, inhoudelijk is hij sterk in de debatten, komt met goede pragmatische voorstellen, werkt zich rot tot in de kleine uurtjes, maar nee, de jan met de pet, de bankzitters, die moet zich weer beklagen over deze man.

 9. 25

  @24.

  Nee, geen ironie. Ik vind dat burgers wat meer respect voor politici in het algemeen mogen hebben. Uitzonderingen daargelaten zijn het harde werkers, die genoegen moeten nemen met soms nog net een komma in een voorstel wat invloed betreft.

  Dat geschreven hebbende zet ik dat los van de vermeende onjuiste declaraties. Ik vind dat ergens peanuts. Elke bestuurder of kamerlid doet wel eens dingen die niet deugen.

 10. 27

  @26.

  Liegpeuk. Fraude wordt wel degelijk bestraft. Ga jij dan naar de rechter, dat is jouw recht, in deze rechtstaat. Of nee, dat doe je natuurlijk niet. Heerlijke retoriek van een zijlijnzeur.

  Die bijstandsgerechtigde moet gewoon zijn handen uit de mouwen steken, genoeg tijd om de juiste papieren op het juiste moment in te leveren. Of snapt ie dat dan niet, genoeg hulp van vrijwilligersorganisaties, uwv, gemeente, de sp, en weet ik niet wat.

  Komt nog bij dat er genoeg rechtzaken zijn waarin de bijstandstrekker in zijn gelijk wordt gezet, en alsnog het geld krijgt waar hardwerkende mensen voor hebben moeten kromliggen. Die krijgen dus met de zweep, telkens als ze luie, schreeuwende, krijsende uitkeringstrekkers zien. Die worden telkens geestelijk gestraft door het werkschuw tuig.

 11. 28

  “bijstandsgerechtigde”
  “bijstandstrekker”
  “uitkeringstrekkers”
  “werkschuw tuig”

  Knap hoor, vier verschillende termen in een reactie.

  Begint correct, met ‘bijstandsgerechtigde’, maar dan…Oh wee, de ‘hardwerkende mensen’ zijn de dupe van dat tuig.

  Er is een term voor lui zoals jij. Ik zal deze nu maar niet bezigen..

 12. 29

  @28.

  Ja, als je hard werkt voor je geld en je komt thuis waar de werkschuwe werkloze buurman met je vrouw in bed ligt, tja, dan breekt er wat.

  De nuance is dat ik daarom niks meer heb met lui die de boel verzieken, maar wel snap als je gezondheid je in de steek heeft gelaten, je met wat minder talenten bent bedeeld, of als je voor kinderen moet zorgen waarvoor de vader de verantwoordelijkheid niet wilde nemen en is weggelopen, dan is dat natuurlijk anders.

  Blijf erbij dat luiheid niet beloont dient te worden.

 13. 30

  @29,

  en je komt thuis waar de werkschuwe werkloze buurman met je vrouw in bed ligt, tja, dan breekt er wat.

  Ah. Als ze met haar baas in bed was gedoken was het vast ok geweest. Da’s tenminste een Hardwerkende Burger.

 14. 32

  Ooooooooh!!! Geen werk!!! Ik zou d’r het huis uit gooien. Gewoon een schop onder haar kont, dat schijnt immers gegarandeerd tot werk te leiden – wel je eigen adviezen lezen en je eigen medicijn toepassen. Dit lijkt me geheel je eigen schuld, omdat je het zo ver hebt laten komen. Een beetje onderdak bieden aan werkschuw tuig, dan lok je dat ook zelf uit.

 15. 34

  @29:

  Ja, als je hard werkt voor je geld en je komt thuis waar de werkschuwe werkloze buurman met je vrouw in bed ligt, tja, dan breekt er wat.

  Misschien is de werkloze buurman wel een aardig en empathisch mens bij wie de dame in kwestie zich gewoon thuisvoelt. Zij was tenslotte al jaren ongelukkig met haar weliswaar hardwerkende maar ook nogal kortzichtige en zelfzuchtige echtgenoot.

  Goedenacht!

 16. 35

  “als je hard werkt voor je geld en je komt thuis waar de werkschuwe werkloze buurman met je vrouw in bed ligt, tja, dan breekt er wat.”

  Huilliehuillie

  Zoek een praatgroep i.p.v. je persoonlijke sores op een groep te projecteren.

 17. 36

  Ik hoop dat Verheijen gewoon zijn vak kan blijven uitoefenen. Al dat slap gelul over bonnetjes. Soms moet je zulke dingen doen om je doel te bereiken. En bij mij is het zo dat het doel de middelen heiligt.

  Ik vind het erger als er miljoenen over de balk worden gegooid door domme beslissingen over bijvoorbeeld subsidies aan organisaties die nog nooit iets toonbaars hebben bijgedragen in maatschappelijke zin.

  Of bijvoorbeeld de ontwikkelingssamenwerking wat hier nogal populair is, of groene ideeën die helemaal niet blijken te werken, en dat was bij voorbaat al duidelijk. Nee, dat is heel normaal. En dan bonnetjes van een paar honderd euro. Daar gaan we over bakkeleien.

 18. 37

  Domrechts gejank, Joop. Van de eerste tot en met de laatste letter. Bij de juichaapjes op DDS/ TPO/ Geenstijl/ Jalta heb je meer kans op bevestiging van je irrationele frustraties wat voor “mening” door zou moeten gaan.

 19. 38

  Vind ik ook hoor Joop. Op kosten van de gemeenschap thuiszitten, dan vergaat de wereld. Maar we moeten niet lullig doen als iemand op kosten van de gemeenschap een avondje gaat boemelen. De bijstand is veel te veel – een dinertje dat stukken meer kost is geheel in proportie.

  En Verheijen heeft vast veel voor de gemeenschap betekend – als vriend van Piet van Pol heeft hij vast een aandeel gehad in het bouwen van dure en onnodige dingen met (ook jouw) gemeenschapsgeld. Maar dat is niet erg. Want het is toch allemaal de schuld van de bijstandsgerechtigden. Gewoon omdat het kan.

 20. 39

  En hoeveel kost het onderzoek naar deze vermeende fraude? Wie gaat hem aanklagen? Provincie Limburg? En dan weer een straf van heb ik jou daar, want daar staat NL bekend om…

 21. 40

  @39:
  De opsporing van bijstandsfraude kost ook veel geld, waarschijnlijk heel wat meer dan het oplevert. Ook maar afschaffen? Of ben jij alleen tegen het vervolgen van “ons soort mensen”?

 22. 41

  Kom Joop, even blijven focussen. Je vond het geen probleem dat er van jouw gemeenschapsgeld gezellig voor 1000 euro gedineerd werd. En je vond ook dat het doel, zoals grondspeculatie en het bouwen van dure nutteloze gebouwen op gemeenschapskosten, het middel (geritsel met dinertjes en declaraties) heiligt.

  Je zwaait wel heel makkelijk af naar allerlei andere argumenten. Nu zou het ineens alleen een pragmatische reden zijn dat er niet vervolgd hoeft te worden? Dat is snel. Toch geen zin om mee te betalen aan een mooi leegstaand spiegelpaleis?

 23. 42

  @41.

  Als dat het enige spiegelpaleis in NL was zou het tot daaraantoe zijn. Tuurlijk, als er overtuigend bewijs is dat de heer Verheijen zich misdragen heeft met het geld van de belastingbetaler, dan moet hij vervolgd worden. Vreemd is wel voor de mensen die in democratie geloven, dat de kiezer meneer Van Reij wel weer legitimiteit heeft gegeven, en het spiegelpaleis kennelijk heeft vergeven.

  1000 euro vind ik inderdaad peanuts.

 24. 43

  @40.

  Dat is mij bekend. Gelukkig gaat de eerzame burger nu de criminele uitkeringsontvanger aangeven met de kliklijn. Drukt de kosten weer he.

 25. 44

  Vorige week op tv een bijstandsgerechtigde man die zorgt voor zijn demente moeder. Een keer per jaar trad hij onbezoldigd op als muzikant in een plaatselijk café. Volgens een anonieme tip kreeg hij daar 250 euro voor. Uitkering gestopt. Ontvangen geld terugbetalen + 100% boete. Schade 46000 euro. Vanwege een anonieme tip.

  En bewezen fraude, bewuste fraude ook, in de veronderstelling dat niemand het zal ontdekken, door Kamerleden van de partij die de grootste verantwoordelijkheid draagt voor dergelijk beleid zouden we dan maar gewoon schouderophalend moeten accepteren?

 26. 46

  Ik wil inderdaad dat dit soort fraude met belastinggeld wordt bestraft. Terugbetalen, uitgebreid onderzoek naar verder declaratiegedrag en de in het strafrecht daarvoor gebruikelijke straf (waarschijnlijk een flinke boete plus een voorwaardelijke gevangenisstraf). Of de VVD hem dan verder wel of niet politiek actief wil laten zijn, is helemaal hun eigen keus. En de kiezer mag daar dan verder zelf over oordelen.

  Het gaat hier wel om bewezen en toegegeven diefstal van gemeenschapsgeld. Uitkeringsgerechtigden hangen al als het ze niet helemaal lukt om ‘beyond reasonable doubt’ aan te tonen dat ze niet te veel ontvangen.

 27. 48

  @46.

  Ik vind het een opgeblazen verhaal, hij moet gewoon die verkeerde declaraties terug betalen. Dat zegt ie ook.

  Dat van die bijstandsgerechtigde die een boete krijgt vanwege weet ik allemaal jammer. Vraag me wel af hoe exemplarisch dat allemaal is. Iedereen van boven tot onder ritselt wel eens.

 28. 49

  @48, je bedoelt dat als je maar boven een bepaalde inkomensnorm zit, je alle recht hebt om te proberen te stelen (‘nee heb je, ja kun je krijgen’)? En als je betrapt wordt dan geef je dat waar je uberhaupt geen recht op had gewoon alsnog terug, en dan is alles weer helemaal goed en leeft iedereen nog lang en gelukkig.

 29. 50

  @48, nou eh sorry maar ik ritsel toch echt niet, ook al zou ik in de bijstand zitten.
  En als je met iedereen bedoelt dat Joop ook weleens ritselt, en dat jij 1000 niet zo veel vindt @42, dan wil ik weleens weten, wat jij hebt geritseld, hoeveel je hebt geritseld, waar je precies woont en waarom je nog niemand op je dak hebt gehad. Wat is dit voor boefocratie?

 30. 51

  @49

  overigens het heeft niet met inkomensnorm te maken, het heeft met je vrijheid en de wetgeving te maken, de bijstandstrekker is nu gecriminaliseerd naar een bedenkelijk punt, rechten ontnomen, plichten opgevoerd, met nodige sancties en handhaving eraan verbonden, terwijl wissewasjes bovenin niet erg met de huidige wetgeving aangepakt kunnen worden, dat zorgt voor begrijpelijk ongenoegen

  ik ga er in ieder geval niet de straat voor op, en weet uit ervaring dat het niet alleen binnen de vvd of in limburg gebruikelijk is, zolang het klein bier is heb ik er geen problemen mee, en ja zolang het dus niet over minstens duizenden euro s gaat

  @50 hahaha, daarom heb ik er geen probleem mee als een bijstandstrekker wel eens wat zwart werkt met een paar honderd euro

 31. 52

  “de bijstandstrekker is nu gecriminaliseerd naar een bedenkelijk punt,”

  Lees je eigen reacties over bijstandsgerechtigden eens terug en vraag je eens af hoe dat zoal komt. Of is zelfreflectie je tevens vreemd, naast goede sex?

 32. 53

  @52.

  In mijn nederigheid zal ik eens terugkijken naar de misstappen die ik heb gemaakt. Inderdaad, een sterke lijn, consequent, onderbouwd en beargumenteerd, en die vrouw ken ik niet. Wat is je punt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren