VVD-prominenten zeilen voor de JSF

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (14)

#1 Sil

Gewoon het hele circus afzinken.

#2 Prediker

Kan iemand mij uitleggen waarom Nederland eigenlijk een luchtmacht nodig heeft? Of een landmacht, wat dat aangaat?

Zijn we bang dat Duitsland of België binnen komt vallen ofzo? Of dat Poetin met zijn marinevloot het strand van Katwijk als landingsbasis wil gebruiken om Europa te veroveren?

Zou het niet goedkoper zijn om die flauwekul maar af te schaffen en de marine wat op te pompen om piraten af te slaan? Eventueel kunnen we Duitsland geld geven om ons tegen een inval van de Russen te beschermen.

#3 weerbarst

Een paar vliegtuigjes is toch handig, vooral ook defensief moet je ze hebben. Mag van my ook een simpeler vliegtuig zijn, en een opwaardering van afweer raketten.

Ons legertje valt best mee, tis nog te managen door 1 persoon in een computerspelletje.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_marine#De_moderne_hedendaagse_marine
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Luchtmacht#Huidige_luchtvloot
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Landmacht#Materieel

#4 Richard E

@002
We hebben een verplichting aan de NAVO, en bijdrage aan internationale missises, (Afghanistan, Libie, Kosovo) brengen prestige met zich mee, waardoor een klein landje zo nu en dan toch mee mag praten. Daarnaast is het slim om expertise op het gebied van defensie vast te houden en door te ontwikkelen. Ik verwacht ook geen oorlog, maar als je er wel een verwacht, is het te laat om een defensiemacht op te bouwen.

Wat niet wil zeggen dat we een vliegend zwitsers zakmes moeten aanschaffen, en wat ook niet wil zeggen dat we veel meer kunnen samenwerken met andere landen.

#5 piet de nuttige idioot

‘zonder zich ervan bewust te zijn’. Van wat niet, dat Stork er achter zat? Dan moeten ze gedacht hebben dat ze gefuifd werden door Lockheed Martin. (Heus niet omdat één of andere stichting ze zo leuk vond). Je om laten kopen door een bedrijf dat wat dat betreft in Nederland al op een soort zwarte lijst zou moeten staan lijkt me nog kwalijker.

#5.1 Bismarck - Reactie op #5

Ze kunnen moeilijk toegeven dat ze bewust mee waren aan het helpen om ambtenaren en militairen om te kopen met leuke feestjes.

#5.2 piet de nuttige idioot - Reactie op #5.1

dat snap ik. Maar de Volkskrant schrijft het zonder aanhalingstekens alsof de (g)li(b)beraaltjes werkelijk de onschuld zelve waren, hooguit een beetje naïef omdat ze in de veronderstelling leven dat de feestjes als manna uit de hemel vallen.

#5.3 Hal - Reactie op #5.2

Die Linschoten heeft in zijn hele leven nog geen lobby meegemaakt. Echt waar niet.

#5.4 hans - Reactie op #5.3

Lol nee, we kunnen beter het woord integer uit het woordenboek halen en vervangen door Linschoten, dekt de lading een stuk beter.

#6 about:

Hillen: “Bijna maandelijks verjaagt een F16 nog een Russisch vliegtuig”.
A: Wisten wij dat? Mochten we dat wel weten? Waar gebeurt dat dan, en waarom?
B: Als die F16 het zo goed doen, waarom blijven we daar dan niet in vliegen?

#6.1 Bismarck - Reactie op #6

Dat is een soort afspraak tussen de Russen en de NAVO. Zij vliegen af en toe over de Noordzee met een verouderde (propellor!)bommenwerper en de NAVO-landen rond de Noordzee vliegen om beurten een stukje mee over hun* stukje Noordzee. Zo kunnen beide zijden de noodzaak van vernieuwing hun luchtmacht aantonen.

*Één en ander gebeurt gewoonlijk honderden kilometers buiten de territoriale wateren.

#6.2 Inca - Reactie op #6

Uit datzelfde stuk: “Nederland is een vooraanstaand, rijk, ontwikkeld land. Als zo’n land de internationale gemeenschap in de steek laat, ga je die prijs ook betalen in de economie.”

“[…] Dan is ons imago dat van een bedelaar, die alleen maar meedoet als er wat te halen valt.”

Dat laatste is natuurlijk helemaal terecht: we doen alleen maar mee als er wat te halen valt. Tenslotte is er zopas nog besloten dat we alleen aan ontwikkelingssamenwerking willen doen als wij er wat bij winnen, en ook aan Europa willen we uitsluitend bijdragen als het ons voordeel oplevert.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #6
  • Vorige reactie op #6
#6.3 Spam - Reactie op #6

C: En als we die Russen niet wegjagen, gaan ze dan over tot bombarderen?

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #6
  • Vorige reactie op #6
#6.4 Bismarck - Reactie op #6

Volgens next.chechkt liegt Hillen hier trouwens over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*