VVD: ‘IS-demonstranten vervolgen als terroristen’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Immers:

“Deze demonstranten roepen onder de noemer van IS (Islamitische Staat, voorheen ISIS, red.) met IS-symbolen haatzaaiende en opruiende teksten. Daarmee faciliteren zij de propagandaoorlog en de terroristische strijd, want IS is een terroristische organisatie.” […]

Volgens de VVD moeten politie en justitie “creatief” omgaan met de IS-demonstranten en “lef tonen”, zegt [Kamerlid] Dijkhoff. “Laat vervolgens de rechter maar bepalen of dit ook echt terroristen zijn.”

Dat je dit soort types vervolgt wegens haatzaaien of oproepen tot geweld kan ik nog wel begrijpen. Maar terrorisme?

Dan ben je wat mij betreft als politicus schaamteloos aan het demoniseren. Maar bij moslims mag dat blijkbaar.

Reacties (65)

#1 Anton

Nu de voorspellingen van Wilders t.a.v. het gevaar van de radicale islam werkelijkheid worden voelen de traditionele partijen de hete adem van de PVV in hun nek. De VVD is, weinig verassend, als eerste om. De rest gaat tzt volgen.

#2 euro

@1:

Hé hysterisch meisje, dit “gevaar van de radicale islam” bestaat uit vijftien (!) jonge mannen. Gewoon lachwekkend, deze hele ophef.

#3 gbh

Ik ben het er niet mee eens dat moslims worden gedemoniseerd, moslims zijn het grootste slachtoffer van IS.

Het gedachtengoed van IS is levensgevaarlijk, ook voor onze samenleving en IS bedient zich op grote schaal van terrorisme.

https://www.youtube.com/watch?v=bsCZzpmbEcs

https://www.youtube.com/watch?v=jzCAPJDAnQA

https://www.youtube.com/watch?v=jOaBNbdUbcA

#4 stoethaspel

@3

Eens met wat je zegt maar dat maakt het demonstreren voor die praktijken nog geen terrorisme. zoals oproepen tot moord niet plots een moordenaar maakt. Ze kunnen toch wel een andere, passender stok vinden om mee te slaan? Opruiïng, haatzaaierij, whatever.

Moeten we straks weer het begrip terrorisme gaan herdefiniëren.

#5 Henk van S tot S

@1:
Wedden dat Wilders diep in z’n hart IS(IS) best tof vindt:
Ze zorgen voor een letterlijke afname van moslims.
En waar en wanneer heeft hij de opkomst van IS voorspeld?
Ongenuanceerd geleuter over radicale moslims is geen voorspelling.

#6 gbh

@4: Die vraag kan je terecht stellen. Wanneer ben je een terrorist wanneer je lid wordt van de IRA/RAF of wanneer je daadwerkelijk iets doet?

De ideologie van IS is zo extreem en de misdaden en ideologie zijn overduidelijk. Je kan je als sympathisant niet verschuilen achter dat je het niet wist, ze weten het en ze onderschrijven het. De enigste scheidslijn tussen woord en daad is die van de positie en de middelen.

Welk land kom je binnen met dit paspoort?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2722637/Anything-declare-ISIS-launches-passport-holders-international-terrorist.html

#7 Bismarck

“Laat vervolgens de rechter maar bepalen of dit ook echt terroristen zijn.”

Om te beginnen breng je het OM zo wel in een erg moeilijke positie, want die moeten met een onverdedigbare aanklacht komen. En als vervolgens de rechter niets anders kan dan vrijspreken, kunnen PVV, Roze Khmer en de andere wolven in het bos weer huilen dat alle rechters D66-rechters zijn. Behalve dat zo weer munitie geleverd wordt om ons rechtssysteem te ondermijnen, belast je het hier ook nog eens extra mee (en dat terwijl er toch al wachtlijsten zijn voor serieuzere rechtszaken). Van de PVV verwacht je nog wel van dit soort onverantwoordelijke praat, maar bij de VVD zouden ze beter moeten weten.

#8 zmoooc

Ik denk niet dat het nou zo heel erg nuttig is om ze te vervolgen voor terrorisme, vooral omdat dat de verhoudingen enkel nog meer op scherp zou zetten. Maar je organiseren om steun te betuigen aan een wel zeer gruwelijke terroristische groepering neigt toch wel behoorlijk richting lidmaatschap van een terroristische of op zijn minst criminele organisatie. Waar wilden we de grens trekken?

En al is het geen terrorisme of lidmaatschap van een criminele organisatie, dan is het toch zonder meer al dan niet expliciet oproepen tot allerlei gruwelijkheden, waaronder verstoring van de openbare orde, vernieling, verboden wapenbezit, discriminatie, diefstal, inbraak, aanranding, verkrachting, ontvoering, mensenhandel, marteling, doodslag, moord, hoogverraad en genocide.

Als daar niemand voor veroordeeld wordt zou ik dat op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd vinden. En als er wel iemand voor veroordeeld wordt zou dat volkomen zinloos zijn. Ons justitiele apparaat is hier niet tegen opgewassen.

#9 Micowoco

Precies 26 jaar geleden kreeg een clubje strijdlustige moslims van Ronnie Reagan een smak geld om wat nu Al-Qaeda heet op te starten. Hoor je VVD-ers niet over. Goh.

#10 Anton

@2: 15 x Breivik. For starters. Inderdaad een lachertje voor linkse stichters van arbeidersheilstaten en cututurele revoluties waar het vermalen van mensen per miljoen tegelijk gaat. Voor normale mensen is het echter wel een zorgwekkende ontwikkeling.

#11 Anton

@3: Gelukkig heeft IS niets, maar dan ook helemaal niets, met de Islam te maken.

#12 Anton

@5: Typisch gevalletje van projectie.

#13 euro

@10:

Het verschil met Breivik is dat die vijftien mannen nu al bekend zijn en goed in de gaten gehouden worden door politie en inlichtingendiensten.

Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat die lui nergens toe in staat zijn. De enige reden dat ze in het nieuws zijn is omdat ze moslimhaters als jij een excuus geven.

#14 Bismarck

@8 “Maar je organiseren om steun te betuigen aan een wel zeer gruwelijke terroristische groepering neigt toch wel behoorlijk richting lidmaatschap van een terroristische of op zijn minst criminele organisatie.”

Nee. Als je voor een bepaalde organisatie demonstreert, ben je er nog geen lid van. Ook het oproepen tot allerlei criminele handelingen gaat niet per se op (tenzij je ze expliciet benoemt in je demonstratie). Je kunt prima voor een bepaalde organisatie demonstreren, zonder dat je het met álle standpunten en handelingen van die organisatie eens bent (ik kan me zo ook goed voorstellen dat pro-Israël demonstranten tegen de door het Israëlische leger gepleegde oorlogsmisdaden zijn en dus niet oproepen tot oorlogsmisdaden).

@15: Er is nog wel een belangrijk verschil: Die 15 mensen hebben geen geweld gepleegd, laat staan tientallen mensen vermoord. Lijkt me geen klein detail in en vergelijking met Breivik.

#15 Micowoco

Gaan we nu iedereen met een VVD lidmaatschap vervolgen wegens belastingontduiking? Gewoon, om lef te tonen en omdat rechters het toch helemaal niet druk hebben?

#16 Bismarck

Ik ben trouwens benieuwd of Dijkhof consequent is en ook oproept tot arrestatie van de demonstranten die in 2009 duidelijk hun steun betuigden aan de toen al tot terroristische organisatie verklaarde Tamil Tijgers.

#17 Prediker

Dijkhof zegt nu dat hij het OM niet achter iedere demonstrant met een ISIS-vlag wil aansturen, maar alleen achter de harde kern van ronselaars en propagandisten.

#18 Amateur Commenter

@14: Ach, hou toch op met je nuances, je trekt zo hard aan de vergelijking dat hij in een cirkel staat. Als je oproept om Joden te doden, demonstreert voor een staat die opgericht is vanuit brute en systematische genocide dan ben je inherent fout bezig en moet je berecht worden. Ik wil er geen jij-bak van maken maar me dunkt dat jij nog nooit in Schilderwijk bent geweest. Aan de ene kant is het een vrij normale wijk, op die vloed van Georgische en SA gefinancierde imams na dan. In slechts 5 jaar tijd zie je opeens Soennieten keihard radicaliseren dankzij die lui.

En nee, dit is geen landelijk gebeuren, nog niet gelukkig.

#19 gronk

@18: iedereen spreekt nou schande van dat ISIS met z’n christenboetes, maar hoe zat het ook alweer met Geert en z’n kopvoddentax?

#20 Amateur Commenter

@19: Je doelt op die dag dat honderden moslima’s levend begraven werden in een oude zandput? Ja verschrikkelijk!

#21 gronk

@20: ik geloof dat d’r daarna nog een reutel kwam als ‘moslims die zich niet aan de wet houden moeten het land uit’. Nogmaals, buiten dat d’r geen fysieke actie plaatsvond, wat is het verschil in mentaliteit?

#22 pedro

@18:

Ach, hou toch op met je nuances

Wat verschrikkelijk hè, al die nuances? Je kan niet eens meer zeggen wat je denkt zonder er meteen op gewezen te worden dat wat je zegt gewoon niet klopt. En dat moet toch gewoon kunnen in deze eeuw, gewoon zeggen wat je denkt, ook al klopt het niet, zonder tegengesproken te worden? Je moet toch gewoon kunnen roepen dat soennieten in de Schilderswijk keihard radicaliseren en in je volgende reactie er op wijzen op het gevaar dat ze binnenkort honderden moslima’s levend gaan begraven in een oude zandput. Nee, de anderen moeten hun mond houden met hun nuanceringen… in het kader van de vrijheid van meningsuiting.

#23 su

@18 Dat is nog geen reden om de definitie van terrorisme zover op te rekken dat iedereen die boe roept voor het gerecht gesleept kan worden. Als er strafbare zaken gebeuren, dan kan dat aangepakt worden met reguliere wetten.

#24 euro

@18:

“Ik wil er geen jij-bak van maken maar me dunkt dat jij nog nooit in Schilderwijk bent geweest.”

Wil je dit soort gelul voortaan achterwege laten ? Het is heel duidelijk dat jij de Schilderswijk ook niet kent.

#25 Amateur Commenter

@24: lol, ik woon er alleen, zo’n 300m van de hoefkade.

#26 Amateur Commenter

@20: Ik zie dat je niet op de hoogte bent van het feit dat ISIS met enig regelmaat mensen systematisch over de kling jaagt, bijvoorbeeld maar niet gelimiteerd tot het levend begraven van mensen die niet fundamentalistisch wilden geloven.

@21: Het verschil in mentaliteit? Echt?
Daarbij praat ik de acties niet goed van de VVD. Ik erger mij kapot aan het feit dat men een groep kwaadwillenden durft neer te zetten als een normale groep mensen en zelfs te nuanceren tot een onschuldige, niet zozeer kwaadwillende groep. Het lijkt mij niet dat er ook maar iemand begaan is met de agenda van deze jongens dus waarom toch die moeite? Omdat de VVD iets ergelijks zegt? Dat is toch geen reden om dan ineens deze groep als een stel lieve jongens weg te zetten?

#27 kevin

@25 Kan ik ook zeggen. Dit soort opmerkingen heeft geen enkele waarde op internet.

[img]http://ind.ccio.co/tE/1G/MF/ab549f78ac526b3daaf143b2ee4fca77.jpg?iw=300[/img]

#28 Prediker

Je doelt op die dag dat honderden moslima’s levend begraven werden in een oude zandput? Ja verschrikkelijk!

@20 – Gek, is dat, maar als ik dat verhaal probeer terug te vinden, dan kom ik uiteindelijk uit bij dit artikel van persbureau Reuters waarin door de Irakese Minister van Mensenrechtenzaken wordt gesteld dat er minstens vijfhonderd Yezidi’s geëxecuteerd zouden zijn, waarvan sommigen (!) levend begraven.

”Some of the victims, including women and children were buried alive in scattered mass graves in and around Sinjar,” Sudani said.

Dat kan dus net zo goed betekenen dat sommige van de slachtoffers wel werden neergemitrailleerd, maar nog ademden toen ze werden begraven. Weet jij het, weet ik het.

Dit soort verhalen gaan vervolgens een eigen leven leiden, want mensen lezen doorgaans niet verder dan de kop, en we doen met z’n allen maar wat graag mee met de gruwelpropaganda waarmee ISIS de wereld in z’n ban weet te brengen.

#29 euro

@25:

Op 300 m van de Hoefkade wonen zegt niks over hoe goed je de Schilderswijk “kent”.

Wat heb jij gezien met eigen ogen ? Waarom breng jij in dat een ander daar nooit geweest (wat betekent dat jij getuige bent van dingen die de ander niet kan weten) ?

Ik erger mij kapot aan het feit dat men een groep kwaadwillenden durft neer te zetten als een normale groep mensen en zelfs te nuanceren tot een onschuldige, niet zozeer kwaadwillende groep.

Bullshit. Wie zegt dat die lui “normaal” of “onschuldig” zijn ?

De tegenovergestelde meningen die ik zie:
– die jongens kun je binnen de huidige wetgeving niet zomaar oppakken als ze geen daden hebben gepleegd.
– die jongens zijn zo insignificant dat ze de moeite niet waard zijn om een massahysterie te rechtvaardigen. Sterker nog, ze krijgen de aandacht die ze willen maar niet verdienen.

#30 Amateur Commenter

@29: Je roept veel dat een ander bullshit zegt terwijl je zelf niets weet in te brengen. Alles wat ik zeg verwerp je toch onmiddelijk omdat het tegen je droombeelden ingaat. Blijf lekker slapen jongen.

#31 pedro

@26:

Ik zie dat je niet op de hoogte bent van het feit dat ISIS met enig regelmaat mensen systematisch over de kling jaagt

Iedereen is daarvan op de hoogte, maar jij suggereert dat een bijzonder klein groepje mensen in Nederland dat ook hier gaat doen, en je vindt dat niemand daar nuances bij mag zetten.

#32 Amateur Commenter

@31: Ik zeg dat dit groepje met die acties toestemt en zelfs publiekelijk ondersteunen, ik suggereer dat deze mensen opgepakt moeten worden en dat aanhangers van ISIS een zeer reeel gevaar zijn voor onze staat. Dat is iets heel anders.

#33 Amateur Commenter

@27: Discussies op het internet hebben sowieso geen waarde. Winning arguments on the internet are like winning the paralympics, you may have one but you’re still a retard.

#34 Sjors van Beek

@13: Tadááá….. En de hoofdprijs voor Kromste Redenering van de Dag èn voor Meest Absurde Citaat van de Week gaat vandaag naar…. *tromgeroffel*… Zeuro!!! En wel voor dit baksel: “De enige reden dat ze in het nieuws zijn is omdat ze moslimhaters als jij een excuus geven.”

Mijn dag is weer goed :-)

#35 gronk

@32: Is dit niet aanzetten tot ongeregeldheden dan?

#36 euro

@34:

Als jij nou voortaan zo blijft trollen Sjors … Dit is de rol die bij je past. Gewoon de euroshopper-versie van Anton. En de weinigen die nog denken dat je iets voorstelt zullen dan afkomen van het idee dat jij een serieuze toegevoegde waarde bent voor Sargasso.

#37 basszje

@33: Waarom doe je het dan als je jezelf zo superieur acht?

@34 De weektrofee heb je zelf al.

#38 Prediker

@35 – Je kunt het evengoed lezen als cynisch commentaar dat de draak steekt met allerlei betrokken partijen.

Er wordt in dat stuk tot weinig meer opgeroepen dan: ‘Pak de chips en popcorn er maar alvast bij – Schilderswijkfittie!’

#39 pedro

@32: nee dat is precies wat ik zeg. Je suggereert dat ze een reëel gevaar voor onze staat zijn en dus binnenkort moordpartijen gaan organiseren in onze staat. Ik vind dat je dat mag zeggen hoor, maar dan vind ik wel dat we de Pro Patria betogers eenzelfde behandeling moeten geven. Zij hangen een ideologie aan, die dat al eens in ons land gedaan heeft en zijn een veel groter gevaar voor onze staat dan een klein groepje islamitische fascisten, dat geen noemenswaardige aanhang in ons land heeft.

#40 pedro

@38: Zoals ze zelf zeggen:

wie rekent er in Nederland nog op de verbindende krachten van onze eigen politieke leiders? Helemaal niemand

Zelf gooien ze ook alleen maar olie op het vuur. Schijnheilig zooitje daar. De reacties spreken boekdelen, en geven precies aan waar GS op uit is.

#41 Amateur Commenter

@39: Lees ik nou goed dat het jouw eigenlijk vooral om de Pro Patria gaat? Dat is schadelijk, de ene radicale groep als speelbal te gebruiken omdat je de andere radicale groep niet kan uitstaan. Van mogen ze allebei opgepakt worden, zeker wanneer ze oproepen tot zware geweldpleging en onderwerping van de medemens.

#42 pedro

@41: nee, dat lees je niet goed en dat weet je zelf ook wel.

#43 Bookie

@39
Een vereniging die opkomt voor democratie en burgerlijke vrijheden moeten we inderdaad gewoon niet willen met zijn allen. Zo gevaarlijk.

#44 Sjors van Beek

@36: En de Geuzennaam van de Week is ook bedacht door….. *tromgeroffel*….. Zeuro!! “De euroshopper-versie van Anton”. :-)
#ZeuroDichterDesVaderlands

@37: Dank! Waar heb ik de weektrofee aan verdiend?

#45 Amateur Commenter

@42: Dat weet ik niet, die indruk wek je namelijk wel heel erg, aangezien je reacties vooral over de ander gaan, niveautje ‘zij doen het ook’.

#46 pedro

@45:

die indruk wek je namelijk wel heel erg

Zo iets heet een vooroordeel.

#47 pedro

@43: Pro Patria is geen vereniging, laat staan een vereniging die opkomt voor vrijheid en democratie. En de demonstranten onder de vlag van Pro Patria waren voor een groot deel bekenden uit het Nederlandse fascistische milieu. We hebben het gewoon over de Nederlandse fascisten hier. Laten we dat ook gewoon zo benoemen dus.

#48 Sjors van Beek

Lieve mensen, ik ben vanaf nu even een paar dagen met andere zaken bezig dus jullie moeten het voorlopig zonder mij doen. Lukt vast wel, schat ik zo in. Ik denk niet dat er veel traantjes om worden gelaten.
Omgekeerd: ik mis jullie nu al!

#49 weerbarst

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/08/piep_kraak_tuut.html

Mooi radio fragment, ik denk dat ze gelijk had met haar tweet en in het interview. Tegelijkertijd moeten er veel minder mensen uit Islam en andere incompatible culturen in nederland worden binnengelaten, dit is namelijk ook doelbewuste linkse zionistische internationalisten politiek om de samenleving hier te ontwrichten.

#50 Amateur Commenter

@46: Dat het een vermoeden. Dat weet je zelf ook wel. Overigens ga je in @47 gewoon lekker verder met alleen andere partijen terecht te wijzen.

#51 pedro

@50: wat een nutteloze reactie… als je het vermoeden uitspreekt, is het een vooroordeel, want je hebt er geen bewijzen voor.

En #47 is niet meer dan een reactie op #43. Misschien moet je #39 nog eens lezen, waarin ik voor het eerst Pro Patria noemde. De reacties daarvoor hadden het helemaal niet over anderen. Van dat ene zinnetje van jou hier blijft helemaal niks over als je de reacties terug leest. Nou ja niks. Jouw vooroordeel natuurlijk wel. En dat wordt alleen maar duidelijker wanneer mensen de moeite nemen terug te kijken. Waarom je daar dus nogmaals de aandacht op wil vestigen, weet ik niet. Misschien ben je wel net zo dom als Sjors…

#52 Henk van S tot S

@48:
Wat zullen we nu krijgen!
Ga je wat zinnigs/nuttigs doen? ;-)

#53 Bookie

@47
Noem 7 van de circa 200 maar een groot deel. Wat jij wil.

#54 su

@53 7 waren bekenden, velen fellow travellers. Maar het lijkt mij dat als de orderdienst geleverd wordt door fascisten van de Identitair Verzet dat je ervan uit kan gaan dat de hele organisatie daar ook in handen van is. Oftewel: gewoon een onvervalste neonazi demo.

#55 basszje

@44: Laten we het maar als een euvre-prijs beschouwen ^^

#56 pedro

@53: meer dan 7 hoor. Om je te pesten zal ik er vast 8 noemen: Paul Peters, Dennis de Vries, Gertrud Bosdorf, Ben van der Kooi, Berry kluft (die zelfs zijn eigen mededemonstranten aanviel…), Jhonboy Willemse, Marcel van Velzen, Tom van den Hoek. En dat zijn alleen nog maar 8 van de bekendste fascisten in Nederland. Er waren er nog een stuk meer. De hele ordedienst bijvoorbeeld…

#57 Dehnus

Eventjes de aandacht afleiden van Teeven, Opstelten en van Baalen.

#60 pedro

@59: heb je het artikel ook gelezen? Zoals je zelf in #11 nog suggereerde, zou IS door de islam geïnspireerd worden (“Gelukkig heeft IS niets, maar dan ook helemaal niets, met de Islam te maken”). Het artikel stelt daar heel wat anders over. Ga ja vanaf nu wat genuanceerder reageren, of lees je ook in het Elsevier artikel alleen de passages die bij je vooroordelen passen?

#61 Dehnus

Aah, de aandacht moet weer afgeleid worden van eigen Mafiosi als van Baalen, Opstelten en Teeven. Dus laten we weer eens een lekker onmogelijk proefballonnetje.

#62 Anton
#63 Henk van S tot S

Dement aan het worden?
Lees #5 en de overige opmerkingen die op #1 kreeg nog even na,
i.p.v. iedere keer met de zelfde fietsverhaaltje over het “gelijk” van je populistische vriendje aan te komen ;-)

#64 Anton

@63: Zelfs de Guardian doet mee:
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/08/where_is_johnny.html#comments

Maarre, hier niets aan de hand, wat jullie jongen?

#65 Henk van S tot S

@64:
Nu zal ik proberen om het netjes te zeggen.
Bliiiiiiiiiiep!
Indien je ergens op reageert, is het handig om eerst te lezen wat er staat.
Er staat niet dat er lieve jongens en meisje bij IS zitten.
Ik schreef en verwees 2x naar het feit dat je beweert dat Wilders HET voorspeld heeft en dat is niet zo.
Wilders heeft wat loze kreten over het gevaar van de islam “aan den volke medegedeeld” en deed geen enkele voorspelling die ook maar iets met IS te maken heeft.

Dus nogmaals “Het Peroxide-Orakel” heeft niets zinnigs vermeld.

Als je wilt melden dat IS geleid wordt door een stel psychopaten, vind je mij aan je zijde.
Indien je vermeld, dat de IS de islam minsten zo verkrachten als de Inquisitie dat het christendom deed, ben ik je man.
Maar zodra je gaat lopen dazen, dat de moslims staan te popelen om andersdenkenden uit te roeien, kan ik je alleen maar aanbevelen eens naar een psychiater te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*