1. 1

  Bom heeft een connotatie die niet bij vuurwerk past als het legaal vuurwerk of strijkers oid betreft. Vuurwerk is iets voor kinderen en jongeren.
  Dat een paar jongeren die vuurwerk gooien bij een azc is dus landelijk nieuws. Dat is bijzonder.
  Ik vind het micronieuws. Het neuws, deze mega migratie zonder eind in zicht. Mogen we een link naar een analyse van het vluchtelingennieuws? Vanuit die analyse kunnen we naar een oplossing. Is het een probleem überhaupt? Behalve een niet-bestaande verdringing in de sociale huurwoning wachtlijst.
  Het gaat in Nederland, een van de welvarendste landen ter wereld, prima qua financien.

  Europa die de hele wereld heeft gekoloniseerd. En de afgelopen decennia verhuist een groot deel van Latijns amerika naar de VS en Europa kent verhuizingen vanuit Afrika en andere delen van de wereld.

  Net als de Ieren en Italianen etc. iedereen naar New York vertrok voor welvaart en een beter leven.

 2. 2

  Wat heb je toch een aardige mensen in Nederland.

  Als ze die “dappere figuren” figuren te pakken krijgen, moeten ze ze maar een jaartje onkruid gaan schoffelen op een militair oefen terrein; wel tijdens oefeningen, natuurlijk.
  ;-)
  Misschien kunnen ze dan beter invoelen, wat vuurwerk voor uitwerking kan hebben op mensen, die gevlucht zijn voor militair geweld/bombardementen.

 3. 3

  Naar mij en mijn hond is ook wel eens een ‘vuurwerkbom’ gegooid. Shit happens. Gezichten onthouden. Ooit zul je ze weer tegenkomen.

 4. 5

  @3 Ah, bij jou stoppen ze ook voor de deur om buiten het vuurwerkseizoen een zwaar stuk vuurwerk voor je voeten te gooien, om nog maar eens te laten weten dat je ongewenst bent?

  Zielig ventje dat je dit weet te bagatelliseren.

 5. 6

  @1: Micronieuws zou het zijn geweest als het niet in een maatschappelijke context/tijdgeest geplaatst kon worden. Dan is het inderdaad, tja, vuurwerk.
  Maar vergeet niet dat de horden al langer bezig zijn. Dit is niet iets geisoleerds, dus geen micronieuws. Van verbaal naar fysiek geweld. Ik houd mijn hart vast.

 6. 7

  @5:
  Waar haal je dat verhaal vandaan? In de link staat het niet. Misschien probeer je t allemaal wat erger te maken?
  Hier hoor ik al een week vuurwerk zodra het donker wordt Niet elk incidentje is bewijs van blatant racistische buitenlandershaat, ondanks dat jij dat wilt natuurlijk. Gewoon nuchter blijven en niet zo hypersensitief zijn.

 7. 8

  @3: En toch weet je jezelf weer als slachtoffer neer te zetten in een discussie die gaat over mensen die oorlog zijn ontvlucht. Ik blijf dat eeuwige slachtofferschap knap vinden hoor :).

  @7: En verder jezelf als slachtoffer neerzetten, want elke week vuurwerk, en die anderen moeten niet zo zeuren :P. Jij bent dus weer zo eentje voor een algeheel vuurwerk verbod waardoor dit illigale vuurwerk nog meer naar Nederland word gehaald? Ach ja na de War on Drugs kunnen we een War on Fun ook wel gebruiken.

  Nee dat ze jou, of deze mensen, met vuurwerk bekogelen is geen “fun”. Maar gewoon vandalisme en associaal gedrag waar tegen opgetreden moet worden.

  Maar goed… in deze hele discussie ben jij met je hondje weer het slachtoffer :). En wij zijn “hyper gevoelig” :D. *Dikke Knuffel* zodat je niet denken dat we je vergeten zijn en niet denkt dat jij geen knuffel verdient :). Die verdienen we allemaal :).

 8. 10

  @1: “Bom heeft een connotatie die niet bij vuurwerk past”

  Wat is dat voor onzin? Knalvuurwerk zijn bommen. Strijkers zijn zelfs levensgevaarlijk (en niet voor niets verboden). Ook van legaal vuurwerk kunnen makkelijk bommen gemaakt worden en dat gebeurt in Nederland ook elk jaar, als (inderdaad) jongeren weer eens het één en ander opblazen. Het is eigenlijk gek dat het gevaar van grootschalige verkoop van vuurwerk onder de bevolking (alsmede de gevolgen ervan) zo gebagatelliseerd worden in deze tijd, waarin terrorisme toverwoord is voor allerlei drastische maatregelen.

 9. 11

  @8/9:
  Lekker jongens, het jachtseizoen is weer geopend. Je bent of lid van de VARA en JOOP.nl is je homepage, of we maken je kapot. Gewoon lekker roepen dat ik vluchtelingen met mn hond vergelijk, en dan de rest zelf connecties laten maken natuurlijk. Totaal walgelijk en een heel bedenkelijk niveau. Jullie zijn de linkse tegenhangers van de PVV. Direct schuimbekken als iemand niet meegaat in jullie overspannen frame. PVV ers reageren ook zo als een buitenlandse jongen een rol pepermunt steelt.
  Btw: de kern van mijn verhaal was: shit happens. Doe nou maar rustig. Het bericht zegt heel weinig eigenlijk. Je kunt helemaal geen conclusies daaruit trekken.

  @10:
  Het is maar knalvuurwerk. Jij bent toch ook jong geweest? Jij hebt toch ook fikkie gestookt en geprobeerd bommetjes te maken? En ja, in het proces van de grenzen opzoeken en expirementeren gebeuren ook ongelukjes.

 10. 12

  @11: Je kunt ook niks hebben hè is het conservatieve zeur seizoen ook weer geopend. Serieus man je kunt weer uitdelen maar ontvangen.. HO MAAR :D. En dan ons beschuldigen van hyper gevoeligheid :P.

  Man man man.. neem toch eens een keertje een grapje aan. Of ben je zo’n echte PVV Henk geworden? En schuimbekken? Man, jij begint gelijk met beledigen en boos te doen. Ik wens je het beste toe en vind je vermogen om jezelf tot slachtoffer om te dopen heel indrukwekend.

 11. 13

  @10: Ook al was het een astronautje, je moet het niet naar mensen toe gooien. HEt kan een keer per ongeluk gebeuren en dan bied je je excuses aan. Maar je gaat toch geen vuurwerk naar mensen gooien? Dat is gewoon heel gemeen.

 12. 14

  @12:
  Zak toch in de ***** man, met je onzin verhaal. Je loopt mij totaal ongegrond te beschuldigen van slachtoffergedrag waarop @ 9 je nog ff bijvalt, om het vervolgens op een ‘grapje’ te houden. Als jij nou gewoon toegeeft dat het laf en onnodig is wat je doet, kunnen we normaal verder over het onderwerp.

  @13:
  Klopt, dat is niet leuk als dat gebeurt. Maar zoals ik al eerder zei: shit happens. En niet iedereen is zo keurig. En met name jongeren vinden het soms wel leuk om anderen te laten schikken.

 13. 15

  Lekker. Vuurwerk gooien naar mensen die gevlucht zijn uit een oorlogsgebied. Totáál vergelijkbaar met vuurwerk gooien naar #nonkel die z’n hond uitlaat. Right.

 14. 17

  @15:
  Dat er nog geen kamervragen over gesteld zijn. Het is immers een bijzondere groep. Of het zijn testosteron-bommen die iedereen komen verkrachten, of het gooien van vuurwerk naar 3 minderjarige meisjes in de buurt van een azc (wisten de daders dat dit vluchtelingen waren? Hoe kun je dat weten? Gooiden ze om die reden vuurwerk? Was het gewoon kattekwaad? Zijn de slachtoffers extra getraumatiseerd? Komen ze idd uit een oorlogsgebied?) dient zwaarder opgenomen te worden dan bij anderen. Het zijn immers vluchtelingen….
  Beide groepen zijn kanten van dezelde medaille, beiden maken zich overmatig druk om iets heel kleins en vallen anderen daarop aan. Dus: haal adem, doe rustig en realiseer je dat wat je leest en hoort in t nieuws niet representatief is. Zo is deze racistische zeur conservatief onderdeel van een team dat 5 asielzoekers laat meetrainen. En hij kan nog met ze lachen ook!

 15. 18

  @16:
  Tuurlijk mag dat :p. Maar alle gekheid opzij, ik denk dat 9/10 van dit soort incidentjes gewoon domheid en stoerdoenerij is. Je verwacht t alleen niet. Ik heb zo’n schattig beestje, meestal stoppen mensen juist om haar te aaien.

 16. 19

  @17

  Dat er nog geen kamervragen over gesteld zijn. Het is immers een bijzondere groep.

  Ja, best wel raar eigenlijk dat de kampioen onzinnige en extreem dure kamervragen stellen hier nog geen aandacht aan heeft gegeven.

  Oh wacht, past niet in het straatje van de eenmanspartij PVV.

 17. 20

  Oh wacht, past niet in het straatje van de eenmanspartij PVV.

  De PVV is geen partij. Een politieke partij wordt gevormd door mensen die het eens zijn over een aantal politieke beginselen. Een (1) mens voldoet niet aan dat criterium. De PVV is een soort van partij-dictatuur. Maar het verschijnsel is zo uniek dat er nog geen naam voor is in het nederlands.

 18. 21

  @nonkel Ah, het verweer: “we weten het allemaal niet, laten we niet oordelen”. Dat doet het altijd goed. De bron van nu.nl is het Noordhollands Dagblad. Misschien zou je je daar eens moeten verdiepen.

  Zwaar stuk vuurwerk? Check.
  Voor hun voeten? Nou goed, ‘ in hun richting
  Vanuit een stilstaande auto (de ‘belhamels’ zijn wel volwassen genoeg voor een rijbewijs en auto). Op een plek, waar er behalve de tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen niks was op dat moment. Dat is het niveau van kattekwaad ver voorbij.

  En je mag dan stellen dat jouw #3 verkeerd geïnterpreteerd is, daar heb je zelf aanleiding toe gegeven. En dan had ik het nog niet eens gehad over de dreiging tot eigenrichting in die reactie.

 19. 22

  @21:
  de sportlaan in anna paulowna is gewoon een woonwijk. Daar lopen en wonen zat mensen.
  Helaas heeft de politie de twee jongens niet kunnen achterhalen, dus de motieven weet je niet. Jij kunt het misschien wel denken dat je t weet, ik doe daar niet aan mee. Op forum dat zichzelf hopeloos genuanceerd noemt verwacht je meer mensen met dezelfde denkwijze te vinden. Dit komt een beetje hijgerig over.
  Daarnaast valt mijn @3 helemaal niet verkeerd te interpreteren, shit happens, is namelijk heel duidelijk. Die eigenrichting? Ja, als snotapen vuurwerk naar mij gooien ga ik niet naar de politie. Vruchteloos, zie die 3 meiden uit anna paulowna. Neehoor, gewoon in hun kraag vatten en een pofferd geven.

  Het lijkt btw wel alsof een ieder voornamelijk boos is dat ik niet ‘toegeef’ dat de daders racisten zijn en deze ‘misdaad’ bewijs is dat Nederland racistisch is. Dat vind ik een geenstijl redenatie. Als een donkere man een vrouw de hand niet schud, is dat bewijs dat alle moslims vrouwenhaters zijn. Wie dat ontkent faciliteert het.

 20. 23

  @14: Aw, nou als dat je als boos maakt Nonkel, zoek dan eventjes een leuke mestbult op en ga er eventjes lekker in liggen.

  Serieus man, je kunt niks hebben maar uitdelen kan je goed. Je komt toch zelf aanzetten met het verhaal dat jouw erger overkomt omdat het je vaker overkomt? Dus zoek je een slachtoffer rol op. PUNT!

  Maar goed.. wees maar weer boos. Word ik niet anders van hoor. Wel dat je denkt dat ik je wil opjagen in het jachtseizoen.. maar goed je denkt maar raak :):).

 21. 24

  @22:

  Het lijkt btw wel alsof een ieder voornamelijk boos is dat ik niet ‘toegeef’ dat de daders racisten zijn en deze ‘misdaad’ bewijs is dat Nederland racistisch is

  Het zou natuurlijk ook kunnen liggen aan het feit dat je gewoonlijk reageert op een manier, die niet getuigt van enig medeleven met de meeste medemensen en je je uit op een manier, die de meeste mensen doet denken aan een fervent peroxide-ariër fan ;-)

 22. 25

  @Nonkel: Ik reageerde op jou, en de schuldvraag is totaal irrelevant. Ja, voor mensen die net uit een oorlogsgebied komen is het hoogstwaarschijnlijk echt wel wat traumatischer om vuurwerk naar je gegooid te krijgen dan voor jou.

  En mochten die gasten gepakt worden en aangeven dat ze wisten dat het om vluchtelingen ging, dan mag daar wat mij betreft best wel wat rekening mee gehouden worden met het vonnis.

 23. 27

  Je veinst een onwetendheidheid die onaannemelijk is.Genuanceerd betekent niet dat je geen stelling in mag nemen vòòr alle informatie duidelijk is. Je hebt je pogingen gedaan om ‘nuances’ aan te brengen in het aanvankelijke beeld, maar daar heb je zowel qua vorm (‘naar mij en mijn hond is ook wel eens een ’vuurwerkbom' gegooid) als qua inhoud faliekant in gefaald.

  If it looks like a duck and quacks like a duck…

 24. 28

  Een enkeling hierboven wil perse horen dat het om wat pubers ging, waardoor het geval niets zou betekenen.
  Prima, het waren slechts wat pubers.
  Maar dan wel wat pubers die opgehitst zijn door een zeer vijandige heersende moraal.
  Simon Baron Cohen vervangt in zijn boek Nul empathie het woord “kwaad” voor het begrip empathie-erosie.
  En dat is spijker-op-z’n-kop wat er aan de hand is. Empathie-erosie.
  Kinderen van nu wordt niet meer geleerd dat je mensen moet helpen en dat vreemdelingenhaat fout is, zoals de meesten van ons dat vroeger wel leerden. En wij konden vroeger, met de grenzen die onze opvoeding ons gaf, tijdens voornamelijk onze puberteit, bepalen of we grenzen over zouden gaan of er netjes binnen blijven. Zo wordt je volwassen, zo creëer je je eigen moraliteit. Die grenzen liggen nu anders. Op tv, facebook of welk ander massamedium dan ook zien ze volwassenen tekeer gaan als hondsdolle maniakken, omdat wat…….? Er op een stad van honderdduizenden geen 200 asielzoekers opgevangen mogen worden. Want we hebben het al zo slecht hier. Die houding van die brulapen vormt de grenzen van de jeugd van tegenwoordig. Een zeer gevaarlijke beweging naar een gewetenloze maatschappij.

 25. 31

  @29: Hmmm, ik hoopte met de vorige reactie iets meer uit je los te krijgen. Niet gelukt dus.
  Mag ik weten waar jij uit op maakt dat empathie onder jeugdigen in deze tijd “super” is?

 26. 34

  @33: Ja, K3.

  Maar alsnog, mag ik weten waar jij uit op maakt dat empathie onder jeugdigen in deze tijd “super” is?
  Ik maak mij namelijk echt zorgen en word graag gerustgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren